Taip paruošti džiovinti abrikosai būna labai skanūs: minkšti, sultingi ir net klampūs nuo sutirštėjusių obuolių sulčių. Džiovintų abrikosų brinkinimui geriau rinkitės natūralias nesaldintas obuolių sultis ir juos skaninkite cinamonu. Išbrinkinti džiovinti vaisiai labai tinka prie pusrytinės košės, natūralaus jogurto arba kreminės varškės, juos labai skanu valgyti ir vienus, kaip desertą.Panašiai mėgstu ruošti ir džiovintas slyvas, kurias brinkinu natūraliose apelsinų sultyse, irgi būna puikus šviežių vaisių pakaitalas žiemos laiku.
Brinkintus abrikosus šaldytuve galėsite laikyti iki savaitės, todėl jų tikrai verta pasiruošti daugiau.
Džiovinti abrikosai obuolių sultyse
Džiovintus abrikosus gerai nuplaunu po tekančiu šiltu ir nuplikau verdančiu vandeniu. Juos suberiu į puodą kartu su obuolių sultimis ir cinamono žievelių lazdelėmis. Puodą užkaičiu ant vidutinės kaitros, laukiu, kol užvirs sultys. Kai sultys užverda paverdu 1 minutę, nukeliu nuo kaitros, uždengiu puodo dangtį ir palieku per naktį, kad vaisiai pilnai išbrinktų ir sugertų visas sultis. Ryte jais jau galėsite gardinti savo pusryčius.
Sudėtis
- 0,5 kg džiovintų abrikosų
- 2 stiklinių natūralių obuolių sulčių
- 1 šaukštelio cinamono
Eiga
Džiovintus abrikosus gerai nuplaunu po tekančiu šiltu ir nuplikau verdančiu vandeniu. Juos suberiu į puodą kartu su obuolių sultimis ir cinamono žievelių lazdelėmis.
Puodą užkaičiu ant vidutinės kaitros, laukiu, kol užvirs sultys. Kai sultys užverda paverdu 1 minutę, nukeliu nuo kaitros, uždengiu puodo dangtį ir palieku per naktį, kad vaisiai pilnai išbrinktų ir sugertų visas sultis. Ryte jais jau galėsite gardinti savo pusryčius.
2 Comments
Laimute
2014-04-17 at 1:47 pmLaba diena, pradinges receptas, nėra kiekių.
ramune
2015-01-05 at 11:00 pmSveiki, ar galite priminti kiekius?? Pamenu, jog gaminau ir buvo tobulai skanu…