APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Salotos/ Visi receptai

Džiovintų vaisių salotos su daigintais rugiais

Tai šaltojo laikotarpio vaisių salotos, kurios gaminamos iš įvairių džiovintų vaisių, išmirkusių obuolių sultyse, ir apibarstomos daigintais rugiais. Šias salotas ankstyvą pavasarį dažnai ruošiu pusryčiams ir patiekiu su natūraliu jogurtu. Daiginti rugiai salotoms suteikia šviežumo ir gaivumo.  Panašiai galite pasigaminti salotų su kitais džiovintais vaisiais: datulėmis, figomis, spanguolėmis, kriaušėmis. Jas pabandykite mirkyti ne obuolių sultyse, o juodojoje arbatoje ir apibarstyti kiek kitokio skonio daigintais kviečiais. Tiek daigintų rugių, tiek ir daigintų kviečių galite nusipirkti ir prekybos centruose, ekologiškų daržovių skyriuose.

Šis receptas iš mano knygos “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus”. Jį rasite ankstyvojo pavasario skyriuje p. 18

„… iš grūdų dažniausiai daiginu neapdorotus ekologiškus rugius ir kviečius. Juos per naktį brinkinu vandenyje, paskui kelias dienas vis perplaunu ir daiginu daigykloje, kol grūdai išbrinksta ir išleidžia „uodegėles“. Reikia stebėti, kad šie grūdai neperdygtų. Sudygusius perplaunu ir kelias dienas laikau šaldytuve. Daigintais grūdais gardinu vaisių salotas, jogurtą, jų beriu į kepamą duoną…“

Ištrauka iš knygos “Sezoninė Virtuvė:200 receptų pagal metų laikus”

Džiovintų vaisių salotos su daigintais rugiais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 10 min . ir brinkinimas

Sudėtis

  • 100 g džiovintų slyvų
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • 100 g didelių razinų
  • 100 g daigintų rugių
  • 1 stiklinės obuolių sulčių
  • 1 cinamo lazdelės
  • Patiekti:
  • natūralaus jogurto

Eiga

1

Džiovintus vaisius nuplaunu ir nakčiai kartu su cinamono lazdele užmerkiu obuolių sultyse.

2

Per naktį skysčio sumažėja, vaisiai išbrinksta, tampa minkšti ir sultingi. Cinamono lazdelę išimu ir išmetu. Vaisius gausiai apibarstau daigintais rugiais, salotas išmaišau ir patiekiu užpylusi natūraliu jogurtu.

Užrašai

Receptas iš knygos "Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus". Nuotraukos knygos fotografės Eglės Mačerauskės.

 

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite