APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Salotos/ Visi receptai

Burokėlių salotos su daigintiniais, rūkytu sūriu ir kanapių sėklomis

Tai dar vienos puikios burokėlių salotos su sūriu, kurioms gaivos suteikia daigintiniai. Šioms salotoms labai tinka lietuviškas rūkytas varškės sūris (dažniausiai jį perku skanintą česnakais), kuris praturtina pikantiškumu ir ridikėlių bei pipirnių daigai, kurie salotas paskanina savo gaiva ir aštroku skoniu. Šių salotų “vinis” yra kanapių sėklos, kurios traška ir “sproginėja” jas kramtant burnoje. Kanapių sėklas ypač pamėgau šią žiema barstyti ant salotų, jos patiekalui suteikia traškumo.

Jei daigintinius norėsite užsiauginti patys, čia rasite daugiau informacijos, kaip tai daryti. Apie daigintinius esu rašiusi ir kovo mėnesio žurnale “Virtuvė. Nuo… iki” bei knygoje “Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus” jiems paskyriau visą patį pirmąjį knygos skyrių. Jei daiginimui neturite laiko, tai ridikėlių daigų ir pipirnių tikrai surasite didesniame prekybos centre, ekologinių daržovių skyrelyje.

Burokėlių salotos su daigintiniais, rūkytu sūriu ir kanapių sėklomis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...

Eiga

1

Iš anksto iškeptus arba išvirtus burokėlius nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Burokėlius aplieju šaukštu balzaminio acto ir keliais šaukštais aliejaus, skaninu druska ir maltais pipirais. Į burokėlius įpjaustau šviežių svogūnų laiškų, išmaišau.

2

Į lėkštę dedu paruoštų burokėlių, juos apibarstau ridikėlių daigais ir trupintu rūkytu varškės sūriu. Ant viršaus apiberiu daigintomis pipirnėmis bei apibarstau kanapių sėklomis, apšlakstau likusiu aliejumi ir užbarstau šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite