APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai

Orkaitėjė keptas omletas

Orkaitėje keptas omletas – puiki alternatyva kiek pabodusiam, keptuvėje gaminamam omletui. Kepti jį labai patogu, tik pašauni į orkaitę ir nebereikia stovėti prie keptuvės. Iškepęs jis kiek primena prancūzišką sufle, tik paprasčiau paruošiamas, arba olandišką blyna, tik be miltų arba mano močiutės keptą lenkišką blynelį.
Šio omleto receptą atradau Vytaro Radzevičiaus knygoje “Pasaulio puodai”. Pasirodo, toks omletas jau seno kepamas Dzūkijos krosnyse ir vadinamas stačioku. Nors pati esu kilusi nuo Dzūkijos, bet tokio pavadinimo nebuvau girdėjusi, gal todėl tai buvo pirmasis receptas, kurį išbandžiau iš šios knygos. O pati knyga – labai spalvinga, pilna ne tik patiekalų, bet ir nuotaikingų kelionių nuotraukų. Receptų joje galima rasti iš pačių įvairiausių pasaulio kampelių pradedant Rusija ir baigiant Bolivija, nors knygoje pasidalinta ir receptais iš vaikystės: močiutės keptu mozūru, bulviniais švilpikais, košeliena (būtent taip ir mano seneliai vadino šaltieną). Tai pusiau kelionių prisiminimų ir pusiau patiekalų receptų knyga, kuri turėtų patikti visiems Vytaro Radzevičiaus ir jo šaunių kelionių gerbėjams. Kaip žinia, šiuo metu knygos autorius išvyko į kelionę po Australija, taigi lauksime naujų receptų iš kito pasaulio krašto.

“… Dabar esu gryno ir natūralaus skonio bei geležinių puodų šalininkas. Kai Argentinoje suvalgiau ant akėčių disko iškeptos jautienos – gyventi tapo skaniau. Recepto paprastumas man – privalumas. Nesu geresnis šefas už bet kurį ar kurią iš jūsų – tik siūlau pamėginti tai, ką pats išbandžiau ir atradau svetur, o grįžęs pagaminau Lietuvoje”

Ištrauka iš knygos “Pasaulio puodai” 

Orkaitėjė keptas omletas

4 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 1
Gaminimo laikas: 15 min. + pupų virimas

Sudėtis

  • 2 kiaušinių
  • saujos kapotų svogūnų laiškų
  • gabalėlio sviesto
  • druskos ir pipirų, pagal skonį

Eiga

1

Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių ir kišu į ją keramikinį indelį su sviestu, kad jis įkaistų, o sviestas išsilydytų.

2

Kiaušinius mikserio pagalba labai gerai išplaku, kol suputoja, gardinu pipirais, bei druska, suberiu pjaustytus svogūnų laiškus ir išmaišau. Kiaušinių plakinį supilu į keramikinį indą su ištirpusiu sviestu.

3

Kepu įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol omletas iškyla ir apskrunda. Pateikti į stalą jį reikėtų iš karto, nes linkęs greitai subliūkšti.

Užrašai

Receptas iš Vytaro Radzevičiaus knygos "Pasaulio puodai"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite