APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais

Ar žinote, jog sausainius galima kepti ne tik su žaliais, bet ir su virtais kiaušiniais? Aš kažkada buvau tai girdėjusi, bet praktikoje išbandžiau tik po šiųmetinių Velykų. Šis sausainių receptas puikus būdas sunaudoti velykinius ar atvelykio margučius, arba paprasčiausiai šaldytuve užsilikusius virtus kiaušinius. Mūsų šeimoje šie sausainiai užsitarnavo atvelykio sausainių vardą ir jau tikrai žinau, kad juos, pagal vaikų pageidavimą, turėsiu kepti dar ne vienerius metus po Velykų. Po pavasarinių švenčių tie virti kiaušiniai mūsų namuose jau būna taip pabodę, kad jų niekas nebenori valgyti. Tada, kad sunaudočiau užsilikusius margučius, gaminu įvairiausias pikantiškas mišraines, kepu mėsos pyragus su kiaušiniais arba gaminu škotiškus kiaušinius, nors irgi labiau iš būtinybės nei iš malonumo. Na, o sausainių norisi visada! Kai juos pirmą kartą iškepiau ir pranešiau šeimai, jog šie su margučiais, visi ragavo ir ilgai kraipė galvas, negalėdami  juose nei margučių vaizdo, nei skonio surasti. Sausainiai visus tiesiog sužavėjo, kepiau kelis kartus ir vis nelikdavo, net nufotografuoti normaliai nespėjau. Tai vienas prie stiklinės pieno, tai keli prie pusrytinės arbatos, tai visai nedidelis ir “tikrai paskutinis” prie popiečio kavos… Ai, reikėjo kepti iš karto dvigubą porciją!

Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais

4 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 54 votes, average: 3,50 out of 5 (4 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 12 sausainių
Gaminimo laikas: 30 min.

Atvelykiui

Sudėtis

  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • 180 g sviesto
  • 1 stiklinės rudojo cukraus
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto
  • 2 stiklinių šviesių speltų miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 stiklinės šokoladinių lašelių
  • 2 šaukštų kokosų drožlių

Eiga

1

Minkštą, kambario temperatūros sviestą, elektriniu maišytuvu išsukite su cukrumi, druska ir vanile. Kol maišytuvas plaka, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite kietai virtus kiaušinius, juos suberkite į purų sviestą ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įminkykite į tešlą. Galiausiai įmaišykite šokoladą ir kokosų drožles, tešla gausis pakankamai tiršta.

2

Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Ant kepimo popieriaus dviem šaukštais arba ledų kabinimo šaukštu sukrėskite tešlą į atskirus kauburėlius, su pakankamai dideliais tarpais tarp jų. Man į standartinę kepimo skardą tilpo 9 dideli sausainiai. Jie kepdami plėsis ir iš beformių tešlos kauburėlių, taps panašūs į apvalius didelius sausainius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, jei sausainiai bus mažesni jiems iškepti pakaks ir 10 minučių.

3

Iškepusius sausainius palikite ataušti ir sukietėti, kadangi tik ištraukti iš orkaitės jie būna labai minkšti ir trapūs. Valgykite visiškai ataušusius. Jie puikiai išsilaiko keletą dienų sausoje dėžutėje.

Gali patikti

7 Comments

  • Atsakyti
    Arunas
    2015-04-14 at 11:54 am

    Ištaisykite klaidą:
    2 a.š. valinės ekstrakto

    • Atsakyti
      Rennie
      2015-04-14 at 8:27 pm

      Ačiū, už pastabumą. Pataisyta!

  • Atsakyti
    bocozoo
    2015-04-22 at 3:07 pm

    Perskaičiau “kiaušiniai su sausainiais”. Oho, kažkas naujo – galvoju 😀
    Moteriškas protas :)))

  • Atsakyti
    Ramunė
    2016-03-23 at 10:18 am

    Miela Renata, labai labai norim gaminti po Vėlykų, bet… nesimato recepto ingredientų!!! HELP!!! O gal čia tik mano vienos kompas taip kvailioja, bet kitus Jūsų receptus rodo tvarkingai…

  • Atsakyti
    Erika
    2016-03-23 at 11:35 pm

    Sveiki… Kažkur pasislėpė ingridientai ir jų kiekiai, ar čia tik pas mane?

  • Atsakyti
    Dovilė
    2016-03-24 at 3:16 pm

    Nematyti ingredientų sąrašo…

    • Atsakyti
      Rennie
      2016-03-25 at 3:39 pm

      bandau aiškinti, kodėl tie ingredientai dingsta. Tikiuosi ilgai neužtruksiu…

    Komentuokite