APP/ Daržovės/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Moliūgų sriuba su obuoliais

Dabar pats moliūgų sriubos sezonas! Vos pagalvoju apie lietingą spalio pabaigą ir lapkričio pradžią, visada užsimanau dubenėlio kvapnios ir maistingos moliūgienės. Moliūgų sriuba man asocijuojasi su namų jaukumu ir šiluma. Ir kokių tik moliūgų sriubų per savo karjerą virtuvėje aš nesu virusi! Tinklaraštyje pagarbiai aprašiau pačias mėgstamiausias: keptų moliūgų sriubą su džiovintais baravykais, aromatingą moliūgų sriubą su šildančiais prieskoniais, moliūgų ir porų sriubą su keptomis voveraitėmis, greitai paruošiama moliūgų tyrės ir konservuotų pomidorų sriubą, aštriąją moliūgų sriubą, aromatingąją moliūgienę su vištiena. O naujausioje knygoje “Gero maisto dienoraštis. Ruduo” rasite dar du visai šviežius, ne tik skanius, bet ir labai naudingus moliūgų sriubų receptus: moliūgų ir pomidorų sriubą su bolivinėmis balandomis ir keptų moliūgų sriubą su kokosų pienu. Ilgai galvojau ir kokią čia dar išbandyti moliūgų sriubą savo naujame WMF puode, kurios dar nesu aprašiusi. Ir visai atsitiktinai prisiminiau labai puikią skoninę ir sezoninę moliūgų draugystę su obuoliais. Rūgštūs obuoliai puikiai papildo salsvus moliūgus ir subalansuoja sriubos skonį. Panašios sriubos yra mėgstamos JAV, ten kartais vietoj obuolių į moliūgų sriubą yra pilamos natūralios obuolių sultys. Šiai sriubai pikantiškumo suteikia lapkotiniai salierai ir porai, kurie puikiai dera prie visos sezoninės sriubos ingredientų draugijos. Jei sriubą pateiksite apibarstę stambiai kapotais riešutais, salierų lapeliais ir apšlakstę kvapniu riešutų aliejumi, ją pakylėsite iki restoraninio lygio. Tai tikra sekmadienio pietų sriuba!

Kadangi jau pasigyriau, kad sriubą viriau naujame puode iš  WMF puodų kolekcijos. Tai tarsiu kelis žodžius ir apie tai. Buvau didžiai nustebusi, kai profesionalius aukštos kokybės WMF puodus užmačiau Rimi lipdukų akcijoje. Šį puodų gamintoją žinojau jau iš anksčiau, jų produkcija ypač kokybiška, gaminama Vokietijoje net nuo 1853 metų. Taigi, tai nėra kažkokie tai, neaišku kur ir kaip pagaminti gaminiai, o tikrai gilių gamybos tradicijų pagal modernias technologijas gaminami funkcionalūs ir patogūs puodai, keptuvės, keraminiai indai kepimui orkaitėje. Juos jau kelias savaites testuoju savo virtuvėje ir esu labai patenkinta. Man labiausiai patinka, kad šie puodai pagaminti iš aukštos kokybės nerūdyjančio plieno ir yra gana sunkūs t.y. storadugniai, yra funkcionalūs, jie  šiuolaikiško dizaino ir puikiai papuošia mano virtuvę. Dar negaliu nepaminėti kokybiškų ir permatomų šių puodų dangčių (labai smagu per uždengtą stiklinį dangtį stebėti ir kontroliuoti situaciją puode jo neatidengus), jie sandariai uždengia puodą, yra sunkūs, su patogia neįkaistančia rankena.  Jei dar nepasinaudojote proga pigiau įsigyti WMF kolekcijos, labai rekomenduoju nepraleisti progos protingai investuoti į savo virtuvės atsinaujinimą. Aš savo senuosius puodus, kurie (nepatikėsite!) su mano gaminimu atlaikė net 17 metų (mano mama juos padovanojo per pirmąsias mūsų su vyru vestuvių metines) jau išlydėjau į vasarnamį. Tikiuosi, mano naujieji virtuvės puodai atlaikys ne trumpiau!

Moliūgų sriuba su obuoliais

3 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 53 votes, average: 4,00 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...

Eiga

1

Visas daržoves nuplaukite. Nuo porų nupjaukite žaliąją dalį su lapais, sriubai naudosime tik baltąją jo dalį, kurią perpjaukite išilgai ir gerai nuplaukite, kad neliktų smėlio. Porus smulkiai supjaustykite. Švarius salierų kotus taip pat smulkiai supjaustykite. Obuolius nulupkite ir išimkite sėklas, supjaustykite riekelėmis. Nuluptą ir be sėklų moliūgą supjaustykite kubeliais.

2

Puode ant alyvuogių aliejaus pirma pakepinkite pjaustytus porus, maišydami, kad jie vienodai apkeptų, tada suberkite pjaustytus salierų kotus, kai jie kiek apkeps, suberkite pjaustytus moliūgus, o pačiame gale ir obuolius. Ant apkepusių daržovių pilkite daržovių sultinį ir palikite, kad užvirtų. Virkite apie 20 minučių, kol moliūgas visiškai suminštės.

3

Išvirusią sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą trintą sriubą. Jei reikia, papildomai sriubą gardinkite druska, maltais pipirais, žiupsneliu rujojo cukraus ir dar kartą ją užvirkite.

4

Sriubą supilstę į lėkštes apibarstykite stambiai kapotais lazdynų riešutais, puoškite šviežiais salierų lapeliais, apšlakstykite kvapniu lazdynų riešutų aliejumi. Jei neturite šaltai spausto riešutų aliejaus, puikiai tiks moliūgų sėklų arba tyras alyvuogių aliejus.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite