APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Čili troškinys su moliūgais

Artėja moliūgų garbinimo šventė. Visai nebūtina trankiai švęsti Halloween’o (nors turintys vaikų nuo šios šventės greičiausiai neišsisuks), bet ką nors skanaus ir šilto pasigaminti iš moliūgų tiesiog būtina. Juk dabar pats sezonas! Kada jei ne dabar moliūgus valgyti ir derinti su mėgstamais receptais? Aš, pavyzdžiui, moliūgus slepiu visų mėgstamame čili troškinyje, nuo jos jis tampa dar maistingesnis, o moliūgo skonio jame per daug ir nesijaučia. Todėl baisiai šventiškai nusiteikusiems vaikams jis sueina “tik daina”. O kas gali būti geriau tamsų ir niūrų spalio pabaigos vakarą nei šildantis, jaukus ir sotus troškinys? Jo niekada neverdu labai aištraus, nes dažniausiai kartu valgo ir vaikai. Geriau atskirai pateikiu sukapotų aitriųjų paprikų su česnakais, kad kiekvienas aštumo mėgėjas troškinį galėtų pasiskaninti individualiai. O jei troškinys visgi kažkam per aštrus, šalia siūlau graikinio jogurto, aštrumui nugesninti. Prie tokio troškinio labai tinka pjaustyti avokadai ir kapotos petražolės arba kalendros. Priedai troškiniui suteikia žaismingumo ir senas geras patiekalas sužysta kitomis spalvomis.

Šį čili troškinį ruošiau savo naujame WMF puode, kuri gavau Rimi lipdukų akcijoje. Kaip už tokios kokybės puodą, tai tikrai už nedidelę kainą. Šiuos puodus jau gyriau virdama moliūgų sriubą su obuoliais, todėl tikrai nesikartosiu, tik paminėsiu, kad mano didžiąjam džiaugsmui tuos pačius puodus galima kišti su visu dangčiu ir į orkaitę (tik svarbu, kad ji būtų ne karštesnė nei 200 laipsnių)! Būtent tai ir padariau ruošdama šį troškinį. Taigi, vienas puodas gali atlikti dvi funkcijas: ir puodo, kuriame verdama,  ir troškintuvo, kuris kišamas į orkaitę. Mano manymu tai ypač patogu, nes mūsų virtuvių spintelės juk ne guminės. Aš už tokį šiuolaikišką funkcionalumą! Todėl ypač rekomenduoju nepraleisti tokios progos ir atsinaujinti savo virtuvės puodų kolekciją. Aš jau džiaugiuosi ir neatsidžiaugiu! 

Čili troškinys su moliūgais

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...

Daugiau daržovių

Eiga

1

Iš vakaro prieš gaminimą, džiovintas pupeles užpilkite verdančiu vandeniu, kad per naktį išbrinktų.

2

Puode ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus, kai jie apkeps, suberkite juostelėmis pjaustytas saldžiąsias ir aitriąsias paprikas. Tada ant daržovių berkite smulkintą jautieną ir nuolat maišydami apkepkite mėsą, kad ji taptų biri.

3

Kai mėsa apkeps ant jos pilkite konservuotus pomidorus, moliūgų tyrę ir pusę stiklinės jautienos sultinio arba vandens. Tada suberkite išbrinkusias perplautas pupeles. Troškinį gardinkite druska, cukrumi, kuminais, pipirais. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodo dangtį ir palikite 1,5 valandos lėtai troškintis, kol pupelės ir mėsa suminkštės, o troškinys sutirštės. Jei reikia, troškinį papildomai gardinkite druska ir prieskoniais.

4

Mėgstu, kad čili troškinys būtų gerai išsitroškinęs ir kiek apkepęs, todėl pačiai pabaigai jį rekomenduoju kišti su tuo pačiu puodu dar 20 minučių į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

5

Kol troškinys baigia gamintis, paruoškite pateikimui skirtus produktus. Avokadus smulkiai supjaustykite gabaliukais ir apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, apiberkite druska ir pipirais. Aitriąją papriką sukapokite kartu su česnakais ir suberkite atskirai į indelį, bus pasiskaninimui tiems, kurie mėgsta aštriau. Kalendras arba petražoles smulkiai sukapokite. Atskirame indelyje pateikite graikinį jogurtą, troškinio aštrumui nugesinti.

6

Paruoštą troškinį pilstykite į indelius ir pateikite su atskirai subertais priedais, kad kiekvienas pagal savo skonį galėtų pasigardinti.

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Ieva
    2020-11-27 at 8:23 pm

    Laba diena, gaila bet prie šio recepto nėra produktų kiekių, gal per klaidą.

  • Komentuokite