APP/ Daržovės/ Desertai/ Ruduo/ Visi receptai

Aromatingi moliūgų ledai

Ledai su moliūgais? Tiksliau, su namine moliūgų tyre. Taip taip! Ir dar su kondensuotu pienu, graikiniu jogurtu, apelsinų žievelėmis ir aromatingais moliūgų pyrago prieskoniais.
Tikrai labai geri, tokie žiemiški ir šildančio skonio, aišku, tiek kiek gali šildyti ledai.

Turbūt, daugelis žinome, kad šaltuoju metų laiku – ledams ne se-zo-nas! Ir kas čia taip sugalvojo, pasakytų užkietėjęs ledų mėgėjas (toks pats, kaip aš)? Kad ledų sezonas tęsiasi ištisus metus, sužinojau ne kur kitur, o Italijoje, kur kiekvienam metų laikui vietinėse ledainėse turi pasiūlyti po nuostabiausią sezoninių ledų porciją. Jei vasarą ir pavasarį ten vyrauja gaivūs ledai ir šerbetai pagaminti iš įvairiausių uogų ir vaisių, tai vėlyvą rudenį ir žiemą juos pakeičia visai kitokio skonio, sotesni ir riebesni ledai. Geriausiose itališkose gelateria žiemą vyrauja įvairiausi riešutiniai ledai: pistacijų, lazdynų, migdolų, dar citrusinių vaisių, persimonų ledai, esu ragavusi net moliūgų ir kaštainių ledus. Italai tikri ledų meistrai! Todėl kai užmačiau Nigelos Lawson knygoje moliūgų ledus, susigundžiaus juos pagaminti, tik vietoj riebios grietinėlės, panaudojau tirštą graikinį jogurtą ir dar nuo savęs įtarkavau apelsino žievelės. Šiuos ledus paprasta pagaminti ir visai nereikia ledų gaminimo aparato, todėl juos pasiruošti galima kiekvienuose namuose. Aš ledų masę supyliau į porcelianinį WMF 20 cm skersmens indą, kuriame jie puikiai tilpo ir pašoviau nakčiai į šaldymo kamerą, kad sustingų. Šį porcelianinį indą, kuriame patogu tiek kepti, tiek ir ruošti šaldytus desertus, gavau iš Rimi. Džiaugiuosi neatsidžiaugiu ir kitiems rekomenduoju!

Aromatingi moliūgų ledai

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: apie 1 l
Gaminimo laikas: 5 min. ir šaldymas

Sudėtis

  • 130 g naminės moliūgų tyrės
  • 1/2  indelio saldinto sutirštinto pieno
  • 300 ml tiršto graikinio jogurto
  • 1 nepilno šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių mišinio 
  • 3 šaukštų brendžio
  • 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės

Eiga

1

Iš anksto paruoštą moliūgų tyrę išplakite su saldintu sutirštintu pienu. Po truputį sukrėskite tirštą graikinį jogurtą ir išsukite į vientisą masę.

2

Į ledų masę suberkite prieskonius, smulkiai įtarkuokite apelsino žievelę, supilkite brendį bei išplakite.

3

Paruošą ledų masę sukrėskite į porcelianinį indą, uždenkite maistine plėvele ir kiškite nakčiai į šaldymo kamerą. Prieš pateikdami, ledus išimkite 10 minučių anksčiau iš šaldytuvo, kad spėtų atšilti ir būtų lengviau kabinti ledų šaukštu. Ledai šaldytuve gali išbūti apie savaitę.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite