APP/ Daržovės/ Desertai/ Pavasaris/ Visi receptai

Šokoladinis kremas su avokadais

Šokoladas ir avokadai? Būtent taip! Puikus derinys. Šiame kreme avokadas atstoja riebią grietinėlę ir sviestą. Avokadas šokolado kremui suteikia gaivos ir kremiškumo, šis tampa ne toks saldus. Bananai, aplieti žaliųjų citrinų sultimis ir apibarstyti jų žievele, tampa dar skanesni. Lengvas desertas, skirtas ne tik moterims!

Šį desertą paskutiniu metu esu labai pamėgusi, nes jis skanus, greitai paruošiamas ir maistingas. Jį įtraukiau ir į savo gero maisto dienoraščio pavasario knygąVisai neseniai, vasario 14 dieną, šį desertą gaminau ir LRT laidoje “Labas rytas”, reportažo kartojimą galite pasižiūrėti čia. Tikiu, kad jis pravers ir kovo 8 dienai!

O čia dietistės Tomos nuomonė apie šį receptą:

“Juodasis šokoladas, kuris yra pagamintas tik iš kakavos produktų, yra puikus magnio, geležies, mangano ir cinko šaltinis. Šie elementai yra ypač svarbūs kiekvienos moters mityboje, jie slopina streso sukeltas reakcijas organizme, atpalaiduoja raumenis, puoselėja odą, nagus ir plaukus.” 

Šokoladinis kremas su avokadais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 20 min.

Sveikesnis pasirinkimas

Sudėtis

  • 100 g juodojo šokolado
  • 0,5 stiklinės kokosų pieno
  • žiupsnelio aitriosios paprikos
  • 1 prinokusio avokado
  • Patiekimui:
  • 2 bananų
  • 1 žaliosios citrinos sulčių ir njutarkuotos žievelės

Eiga

1

Sulaužytą šokoladą įberkite į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies kokosų piene. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas, o tada įberkite aitriosios paprikos. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kiek praaušti.

2

Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, o minkštimą išskobkite šaukštu į trintuvą. Ten pat supilkite dar šiltą lydytą šokoladą ir trinkite, kol avokadas visiškai susitrins ir pavirs į šokoladinį kremą.

3

Kremą sukrėskite į du indelius. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananus ir juos apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, o ant viršaus užtarkuokite žaliųjų citrinų žievelės. Skanaukite iš karto.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Pavasaris"

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite