APP/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Cinamoninis obuolių tortas

Dažniausai su obuoliais kepu pyragus, o šį kartą iškepiau tortą! Obuolinį tortą išbandyti norėjau jau seniai, jis ilgokiai laukė savo eilės mano svajonių kepinių sąraše. Progą jam nutaikiau ypatingą, 7-ąjį savo blogo gimtadienį. Kiekvienais metais lapkričio 22 kepu tortą ir švenčiu tą dieną, kai parašiau pirmąjį savo receptą. Drąsiai sakau, ši diena iš esmės pakeitė mano gyvenimą! Per tuos 7 metus ne tik parašiau 6 knygas, sutikau tiek daug įdomių žmonių, įgyjau tokios patirties, apie kurią net negalėjau pagalvoti, bet svarbiausia, supratau, jog tai ką dabar darau, visada ir norėjau daryti. Mano pomėgis tapo darbu. Tam man prireikė drąsos, velniškai daug drąsos, darbo ir laiko. Nuo to laiko, kai šią dieną, prieš 7 metus aprašiau pirmąjį savo močiutės lenkiško blynelio receptą, kiekvienais metais vis kepiau skanumynus. Pirmąjam tinklaraščio gimtadiniui paruošiau  jogurtinį tortą su aguonomis, cinamonu ir apelsinais, antrąjam – moliūgų pyragą su sūria karamele, trečiąjam – gražiąją pavlovą su spanguolėmis ir aguonomis , o ketvirtąjį gimtadienį tą dieną Klaipėdoje pristatinėjau tik pasirodžiusią savo antrąją knygą „Nostalgiški skanumynai“, kurią ką tik perleidau jau trečiajį kartą. Šį kartą Nostalgiški skanumynai ypač šventiškai pasidabinę nauju šviesiu viršeliu ir tikrąja to žodžio prasme kvepiantys cinamonu.  Penktąjį gimtadienį ant stalo dėjau cukinijų tortą su maskarponės kremu, o per šeštąjį, pernai keliavau į Londoną, kur, ten gyvenantiems lietuviams, knygyne Knygnešys pristatinėjau ką tik užbaigtą savo 4 knygų seriją “Gero maisto dienoraštis”.  Visai smagu net pačiai skaityti ką visus tuos septynerius metus veikiau lapkričio 22 dieną. Mielieji, ačiū, Jums, kad skaitot ir įkvepiat mane ir toliau dalintis savo skaniais atradimais! 

Cinamoninis obuolių tortas

7 votes, average: 4,71 out of 57 votes, average: 4,71 out of 57 votes, average: 4,71 out of 57 votes, average: 4,71 out of 57 votes, average: 4,71 out of 5 (7 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 18 cm torto formai
Gaminimo laikas: 60 min.

Su speltų miltais

Sudėtis

  • Biskvitui:
  • 4 didelių obuolių
  • 0,5 stiklinės tyro alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų natūralaus jogurto
  • 3 didelių kiaušinių
  • 1 stiklinės nerafinuoto rudojo cukraus
  • 2 stiklinių šviesių speltų miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio imbiero miltelių
  • 0,5 šaukštelio malto kardamono
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos
  • Kremui:
  • 500 g maskarponės
  • 4 šaukštų tiršto graikiško jogurto
  • 6 šaukštų klevų sirupo
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštelių cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • Papuošimui:
  • naminės karamelės

Eiga

1

Pasiruoškite obuolinio biskvito tešlą. Kiaušinius suplakite su cukrumi, alyvuogių aliejumi ir jogurtu. Į masę suberkite visus prieskonius ir druską, bei gerai išmaišykite. Speltų miltus atskirame inde sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystąją tešlos dalį, išmaišykite į vientisą vidutinio tirštumo tešlą. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos suberkite į paruoštą tešlą ir gerai išmaišykite, kol visi obuoliai pasidengs tešla.

2

Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite alyvuogių aliejumi. Jei turite 3 tokias pačias kepimo formas darbas eisis greičiau, o jei ne, teks vienoje kepimo formoje per 3 kartus iškepti 3 atskirus biskvitus. Į kepimo formą supilkite trečdalį paruoštos tešlos ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kai pirmas biskvitas iškeps, jį išimkite aušti ant grotelių ir taip pat iškepkite antąjį bei trečiąjį biskvitus. Palikite visus, kad pilnai atvėstų.

3

Paruoškite tortui kremą. Maskarponę gerai išplakite su graikišku jogurtu, klevų sirupu, cinamonu ir druska.

4

Formuokite tortą. Į torto formą po vieną dėkite iškeptus biskvitus, juos pertepkite storu sluoksniu kremo. Kol kas ant viršutinio biskvito kremo neužtepkite. Pasilikite kremo ir torto papuošimui. Perteptą tortą statykite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų ir lengviau išsiimtų iš formos. Tada tortą atsargiai išimkite iš formos ir likusiu kremu aptepkite jo viršų bei šonus. Statykite tortą stingti į šaldytuvą.

5

Tortą puoškite namine pravėsusia karamele, leisdami jai gražiai nuvarvėti per torto šonus. Karamele aplietą tortą apibarstykite cinamonu.

Užrašai

Recepto šaltinis: preppykitchen.com

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite