4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Antis obuolių sultyse su keptais obuoliais ir spanguolių padažu

Antis obuolių sultyse su keptais obuoliais ir spanguolių padažu
Receptas įkeltas: 2014 Žiema
Recepto šaltinis: Sezoninė virtuvė

6 asmenims

3 val. kepimas, 6 val. marinavimas

1 anties (apie 2,5 kg) 2 stiklinių natūralių obuolių sulčių 1 cinamono lazdelės 1 šaukštelio druskos žiupsnelio maltų juodųjų pipirų 6 obuolių Padažui: 250 g šviežių spanguolių 80 g rudojo cukraus 100 ml natūralių obuolių sulčių pusės šaukštelio malto cinamono

Tai proginis paukštienos kepsnys labai tinkantis žiemos šventėms. Anties ir obuolių derinys yra visiškai klasikinis, bet šiame recepte paukštis ne tik patiekiamas su keptais obuoliais, bet dar ir marinuojamas natūraliose obuolių sultyse. Lėtai kepta antis būna sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje, o greitai paruoštas spanguolių padažas ypatingai dera prie antienos ir keptų obuolių. Vietoj spanguolių padažo prie šio patiekalo galėčiau rekomenduoti savo mėgiamą itališką vaisių mostardą (cukruotų vaisių pagardą garstyčių padaže), kuris tiesiog idealiai tinka prie sūrių ir paukštienos. Šis receptas tobulai paprastas, bet savo skoniu visiškai nepaprastas. Jis patiks visiems: mėgstantiems prašmatnumą ir dievinantiems paprastumą. Kol antis keps orkaitėje turėsite net kelias laisvas valandas pasiruošti šventei arba ruošai virtuvėje prie kitų patiekalų.

Šiandien paskutinė 2014 metų diena. Visus metus kepiau ir gaminau saldumynus savo neseniai išėjusiai knygai „Nostalgiški skanumynai“, o metus tinklaraštyje palydžiu su „rimtu“ šventiniu patiekalu.  Šie metai man buvo saldūs tiesiogine ir perkeltine prasme. Dar buvo labai aktyvūs, įspūdingi ir labai greiti. Visus metus nesustodama sukausi tarp darbų, o gruodžio pabaigą nusprendžiau skirti tik šeimai, kuriai šiais metais jaučiuosi labiausiai skolinga. Šie metai buvo nuotabūs jų niekada nepamiršiu!

Mielieji, dėkoju Jums už tai kad esat kartu! Linkiu linksmai išlydėti senuosius ir gražiai pasitikti Naujuosius Metus! Laimingų ateinančių 2015 metų!

Recipe of the week

Prieš 6-8 valandas iki anties kepimo ją užpilkite obuolių sultimis. Sultis prieš tai pakaitinkite kartu su cinamono lazdele ir palikite praaušti, o antį pačiose riebiausiose vietose tankiai subadykite šakute. Antį obuolių sultyse geriausiai marinuoti maistiniame maišelyje, kad galėtumėte ją lengvai apversti ir sultys pasiektų paukštį iš visų pusių.

Prieš kepimą paukštį ištraukite iš sulčių ir įtrinkite druskos bei pipirų mišiniu. Antį guldykite į kepimo skardą ant grotelių, kad kepant riebalai nutekėtų į skardą ir paukštis juose kepdamas nemirktų. Kepkite įkaitusioje 160 laipsnių orkaitėje 2,5 – 3 valandas, kol paukštis lėtai iškeps, o skardoje prisikaups anties riebalų. Paukštį ištraukite iš orkaitės, riebalus iš skardos perpilkite į indą ir pasidėkite, juose bus labai skanu kepti bulves ir kitas daržoves. Šaldytuve anties taukus galėsite laikyti mėnesį ir ilgiau.

Orkaitės temperatūrą padidinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimui paruoštite obuolius: išpjaukite jų graužtukus ir aplik kiekvieną obuolį plonai įpjaukite žievelę, kad gražiai iškeptų. Obuolius sudėliokite aplink antį ir statykite dar pusvalandžiui į orkaitę, kad kartu su obuoliais baigtų kepti.

Kol kepa antis ir obuoliai išvirkite spanguolių padažą. Švarias spanguoles suberkite į puodą, užpilkite obuolių sultimis ir cukrumi, gardinkite cinamonu ir virkite 15 minučių, kol spanguolės „susproginės“ ir pavirs į vientisą padažą. Išvirusį padažą palikite praaušti, vėsdamas jis dar labiau sutirštės.

Iškeptą antį palikite „pailsėti“ užkloję folija 10-15 minučių ir perkelkite kartu su obuoliais į didelę lėkštę, šalia pateikite spanguolių padažą.

Skanus kepto šventinio paukščio!

Recipe of the week Recipe of the week

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės