APP/ Mėsa/ Visi receptai/ Žiema

Antis obuolių sultyse su keptais obuoliais ir spanguolių padažu

Tai proginis paukštienos kepsnys labai tinkantis žiemos šventėms. Anties ir obuolių derinys yra visiškai klasikinis, bet šiame recepte paukštis ne tik patiekiamas su keptais obuoliais, bet dar ir marinuojamas natūraliose obuolių sultyse. Lėtai kepta antis būna sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje, o greitai paruoštas spanguolių padažas ypatingai dera prie antienos ir keptų obuolių. Vietoj spanguolių padažo prie šio patiekalo galėčiau rekomenduoti savo mėgiamą itališką vaisių mostardą (cukruotų vaisių pagardą garstyčių padaže), kuris tiesiog idealiai tinka prie sūrių ir paukštienos. Šis receptas tobulai paprastas, bet savo skoniu visiškai nepaprastas. Jis patiks visiems: mėgstantiems prašmatnumą ir dievinantiems paprastumą. Kol antis keps orkaitėje turėsite net kelias laisvas valandas pasiruošti šventei arba ruošai virtuvėje prie kitų patiekalų.

Šiandien paskutinė 2014 metų diena. Visus metus kepiau ir gaminau saldumynus savo neseniai išėjusiai knygai „Nostalgiški skanumynai“, o metus tinklaraštyje palydžiu su „rimtu“ šventiniu patiekalu.  Šie metai man buvo saldūs tiesiogine ir perkeltine prasme. Dar buvo labai aktyvūs, įspūdingi ir labai greiti. Visus metus nesustodama sukausi tarp darbų, o gruodžio pabaigą nusprendžiau skirti tik šeimai, kuriai šiais metais jaučiuosi labiausiai skolinga. Šie metai buvo nuotabūs jų niekada nepamiršiu!

Mielieji, dėkoju Jums už tai kad esat kartu! Linkiu linksmai išlydėti senuosius ir gražiai pasitikti Naujuosius Metus! Laimingų ateinančių 2015 metų!

Antis obuolių sultyse su keptais obuoliais ir spanguolių padažu

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 6 val. su marinavimu Kepimo laikas: 3 val.

Kalėdoms

Sudėtis

  • 1 anties (apie 2,5 kg)
  • 2 stiklinių natūralių obuolių sulčių
  • 1 cinamono lazdelės
  • 1 šaukštelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 6 obuolių
  • Padažui:
  • 250 g šviežių spanguolių
  • 80 g rudojo cukraus
  • 100 ml natūralių obuolių sulčių
  • pusės šaukštelio malto cinamono

Eiga

1

Prieš 6-8 valandas iki anties kepimo ją užpilkite obuolių sultimis. Sultis prieš tai pakaitinkite kartu su cinamono lazdele ir palikite praaušti, o antį pačiose riebiausiose vietose tankiai subadykite šakute. Antį obuolių sultyse geriausiai marinuoti maistiniame maišelyje, kad galėtumėte ją lengvai apversti ir sultys pasiektų paukštį iš visų pusių.

2

Prieš kepimą paukštį ištraukite iš sulčių ir įtrinkite druskos bei pipirų mišiniu. Antį guldykite į kepimo skardą ant grotelių, kad kepant riebalai nutekėtų į skardą ir paukštis juose kepdamas nemirktų. Kepkite įkaitusioje 160 laipsnių orkaitėje 2,5 - 3 valandas, kol paukštis lėtai iškeps, o skardoje prisikaups anties riebalų. Paukštį ištraukite iš orkaitės, riebalus iš skardos perpilkite į indą ir pasidėkite, juose bus labai skanu kepti bulves ir kitas daržoves. Šaldytuve anties taukus galėsite laikyti mėnesį ir ilgiau.

3

Orkaitės temperatūrą padidinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimui paruoštite obuolius: išpjaukite jų graužtukus ir aplik kiekvieną obuolį plonai įpjaukite žievelę, kad gražiai iškeptų. Obuolius sudėliokite aplink antį ir statykite dar pusvalandžiui į orkaitę, kad kartu su obuoliais baigtų kepti.

4

Kol kepa antis ir obuoliai išvirkite spanguolių padažą. Švarias spanguoles suberkite į puodą, užpilkite obuolių sultimis ir cukrumi, gardinkite cinamonu ir virkite 15 minučių, kol spanguolės "susproginės" ir pavirs į vientisą padažą. Išvirusį padažą palikite praaušti, vėsdamas jis dar labiau sutirštės.

5

Iškeptą antį palikite "pailsėti" užkloję folija 10-15 minučių ir perkelkite kartu su obuoliais į didelę lėkštę, šalia pateikite spanguolių padažą.

 

Gali patikti

4 Comments

  • Atsakyti
    Jurkyte
    2018-01-10 at 12:38 pm

    Per šias Kalėdas pirmą kartą keliau antį ir šis receptas man labai pagelbėjo sukurti išties skanią ir šventišką vakarienę. Viskas pavyko puikiai, nors receptą kiek pakoregavau – mėsą kiek pamarinavau baltame vyne. Mėsą vyno marinate laukiau trumpai, apie porą valandų, tačiau tai suteikė puikų aromatą. Be to, džiaugiuosi, kad pasisekė gauti skanių, kaip mane patikino, lietuviškų ir išlaikytų obuolių. Juos pirkau turguje, nebuvo tokie išvaizdūs kaip parduodami prekybos centruose, bet skonis buvo nuostabus. O sukepę obuoliai bet kuriuo atveju nebeišlaiko pirminės išvaizdos, tad labai džiaugiuosi savo pasirinkimu ir norisi pasidalinti.

    • Atsakyti
      Renata
      2018-05-07 at 6:30 pm

      Miela, Jurkyte, kaip malonu girdėti, kad pagelbėjau 🙂 Ačiū už pasidalinimą gera emocija!

  • Atsakyti
    DRO
    2018-01-31 at 10:41 am

    Atrodo gerai, o kepete su kokia funkcija orkaites? Su vejeliu ar be vejelio? Su kaitinimu is virsaus ir apacios?

    • Atsakyti
      Rennie
      2018-02-10 at 1:49 pm

      Dažniausiai visada kepu kaitinimas iš viršaus ir apačios su vėjeliu.

    Komentuokite