APP/ Mėsa/ Visi receptai/ Žiema

Apelsinų džemu glazūruota antis su keptais apelsinais

Tai dar vienas puikus šventinės paukštienos receptas, kurį norėčiau pasiūlyti artėjančioms Kalėdoms ar Naujiesiems Metams. Apelsinų džemu glazūruota antis su keptais apelsinais – nerealiai skani, o ir pagaminama visai lengvai ir paprastai.
Aš pati šią antį tikrai kartosiu ir vasarnamyje Druskininkuose kepsiu dar kartą antrąją Kalėdų dieną. Kad tik sniego būtų tiek pat, kaip šį savaitgalį! Žiemą kepti lauke, kai aplink toks pasakiškas grožis ir nėra labai šalta, vienas malonumas. Man patinka, jog turėdama Big Green Egg kepsninę savo kepsnių sezoną galiu pratęsti neribotam laikui, nes keramikinė kepsninė puikiai išlaiko šilumą net ir šalčiausiu oru. Šią antį kepiau lauke 2,5 valandos, bet mano Big Green Egg kepsninė po jos kepimo buvo vis dar karšta, tikrai galėjau iškepti dar ir desertą. Greičiausiai taip ir padarysiu antrąją Kalėdų dieną, kai visi būsime pavargę nuo sėdėjimo prie tradicinio stalo ir norėsime pajudėti gryname ore. Šiemet tikrai organizuosiu netradicines Kalėdas lauke ant terasos, o Kalėdų Senio prašysiu, jog per šventes mums visiems gerokai užbertų sniego.

Apelsinų džemu glazūruota antis su keptais apelsinais

3 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...

Kalėdoms gamtoje

Eiga

1

Antį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšliosčiu ir visą jos išorę bei vidų ištrinkite maltu cinamonu, druska, pipirais. Antienos krūtinėlę iš abiejų pusių įpjaukite eglute, bet tik pačią odelę, mėsos pasistenkite neįpjauti. Paruoštą antį iš karto jau galima kepti orkaitėje arba lauko kepsninėje.

2

Aš antį kepiau Big Green Egg lauko kepsninėje, uždėjusi konvektorių, ant netiesioginės ugnies. Pirma kepsninę arba orkaitę įkaitinkite iki 260 laipsnių karščio, antį guldykite ant grotelių krūtinėle į viršų, po grotelėmis būtinai padėkite vienkartinį folijos indą varvantiems antienos taukams surinkti. Tai ypač aktualu kepant kepsninėje, nes varvantys taukai gali net užsidegti. Ant aukštos temperatūros antį kepkite 15 minučių, kol ji gražiai apkeps ir paleis savo riebalus. Per tą laiką aptirps didžioji anties taukų dalis, o jos odelė gražiai apskrus. Po 15 minučių kepimo, antį trumpam nukelkite nuo kepimo grotelių, iš indo po antimi nupilkite nuvarvėjusius riebalus, kad jie nedegtų toliau kepant, sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių karščio, antį guldykite atgal ant grotelių krūtinėle į viršų ir toliau kepkite dar 2 valandas, kol antis visiškai iškeps. Ar antis jau iškepusi, tikrinkite šakutę įbesdami į jos šlaunį, jei tekės skaidrios, bet ne rausvos mėsos sultys, tai antis jau iškepusi. Vidutiniškai 2 kilogramų antis iškepa per 2 valandas.

3

Dabar pasiruoškite apelsininę glazūrą. Apelsinų džemą sumaišykite su keliais šaukštais karštų nuvarvėjusių antienos riebalų, įspauskite apelsinio ketvirčio sultis, išmaišykite iki vientisos masės ir konditeriniu teptuku paruošta glazūra aptepkite antį gulinčią ant grotelių. Toliau glazūruotą antį kepkite 180 laipsnių temperatūroje dar 15 minučių, kol jos odelė gražiai apskrus ir ims blizgėti. Iškepusią antį nukelkite nuo ugnies, uždenkite folija ir 15 minučių palikite pailsėti.

4

Per tą laiką iškepkite ketvirčiais supjaustytus apelsinus. Juos sudėkite ant grotelių, tik juos jau kepkite ant tiesioginės ugnies po 5-8 minutes ant kiekvienos nupjautos pusės, kol gražiai apskrus. Per 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje apelsinų ketvirčiai turėtų gražiai apskrusti.

5

Antį serviruokite didelėje lėkštėje apdėlioję keptais apelsinais ir šviežiais rozmarinais.

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite