APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Keksiukai su rabarbarais ir trupinių kepure

Jau kelis kartus šį pavasarį kepiau nuostabius grietinėlės skonio keksiukus su rabarbarais ir trupinių kepure. Po pirmojo kepimo net neapsižiūrėjau, kaip neliko ką fotografuoti, po kelių dienų kepiau dar kartą. Jie nuostabiai skanūs ir labai tinkantys vasaros pradžiai atšvęsti.

Keksiukai su rabarbarais ir trupinių kepure

16 votes, average: 3,81 out of 516 votes, average: 3,81 out of 516 votes, average: 3,81 out of 516 votes, average: 3,81 out of 516 votes, average: 3,81 out of 5 (16 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 12 keksiukų
Gaminimo laikas: 45 min.

Sudėtis

  • Keksiukams:
  • 175 g rabarbarų
  • 175 g cukraus
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 1 aukštelio vanilinio cukraus
  • 125 ml riebios grietinėlės
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Trupiniams:
  • 50 g rudojo cukraus
  • 50 g kvietinių miltų
  • 25 g  avižinių dribsnių
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukštelio malto cinamono

Eiga

1

Pirmiausiai, prieš gerą pusvalandį iki kepimo, rabarbarus nulupau ir smulkiai supjausčiusi užpyliau cukrumi, kad išsiskirtų sultys.

2

Tada iš cukraus, miltų, avižų ir sviesto rankomis minkydama pagaminau saldžius trupinius.

3

Kai rabarbarai paleido sultis į juos supyliau grietinėlę, aliejų, įmušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau šakute.

4

Atskirame inde išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

5

Miltų mišinį supyliau į skystąją dalį ir lengvai užmaišiau tirštą tešlą.

6

Tešlą sukrėčiau į popierines keksiukų formas, jų viršų apibarsčiau pagamintais trupiniais ir kepiau apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje.

7

Keksiukus aušinau ant grotelių. Vos spėjo praaušti, iškart ir buvo suvalgyti.


Gali patikti

17 Comments

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-06-02 at 12:48 pm

    Nepykite, bet ar nederėtų recepto šaltinio nurodyti pilnai? Jei skolinatės ir giriat, tai tas žodelis “čia” skamba ne visai autoriaus garbei 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-04 at 7:37 pm

      Gal ir jūsų tiesa, jau pataisiau 🙂

  • Atsakyti
    Nida
    2012-06-02 at 5:05 pm

    Puikūs keksiukai! Reikės pritaikyt kokius kitus rūgščius vaisius vietoj rabarbarų, nes pas mus jų nėra…:( Ir kaip visada, nuostabios nuotraukos!!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-04 at 7:38 pm

      Ačiū, Nida, gal su rūgščiais obuoliais pabandyk 🙂

  • Atsakyti
    Citrina ir bulvė
    2012-06-02 at 9:41 pm

    Šiandien išbandėm. Ir nešėm į svečius 🙂 Dingo kaip mat nuo stalo tie skanučiukai 🙂 Kepurėlė labai skani ir rabarbarų rūgštelė, kaip visada, super. Ačiū už receptą 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-04 at 7:40 pm

      Į sveikatėlę! Mums irgi jie labai patiko 🙂

  • Atsakyti
    Violeta
    2012-06-09 at 1:17 pm

    Kaži ar šaldyti rabarbarai tiktų, nes tvarkant kamerą likau užsilikusių, tai galvoju ar keksiukus kept ar kompotą virt?

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-11 at 8:55 am

      Gali pabandyti, jei atsileidę jie nebus per daug ištežę 🙂

  • Atsakyti
    Nida
    2012-06-10 at 11:58 am

    Na va, išbandžiau ir aš:) Tiesa, rūgščių vaisių taip ir neradau apsidairiusi aplink, tai panaudojau šviežius abrikosus. Dar turėjau truputį šaldytų mamos rinktų spanguolių, tad dėl rūgštelės ir spalvos įbėriau ir jų:) Pareguliavau cukraus kiekį ir gavosi SUPER!!! Patalpinau ir į savo blog’ą: http://www.nidosreceptai.lt/keksiukai-su-abrikosais-ir-cinamono-kepure/
    Violeta, kepk keksiukus, net nedvejok! :))
    Ačiū, Rennie, už puikų receptą.

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-11 at 8:56 am

      O, Nida, džiugu girdėti, eisiu tuoj žiūrėt taviškių 🙂

  • Atsakyti
    Edita
    2013-05-22 at 2:50 pm

    Ne na taip nesazininga! Ieskojau recepto su rabarbarais, ir jau pradejau maisyti tesla. Pavelavau 5 min.

  • Atsakyti
    Paulina
    2013-06-20 at 10:12 pm

    Nuostabūs!! Nesitikėjau, kad bus TOKIE skanūs 🙂 Dabar iš visų pažįstamų “šaudausi” rabarbarų, nes noriu ir šiuos pakartoti, ir naujų išbandyti 🙂

    • Atsakyti
      Dovile
      2020-05-01 at 11:26 am

      Ka galima keisti vietoj grietineles?

  • Atsakyti
    Rita
    2015-05-22 at 11:33 am

    Jau išbandyti. Tikrai puikūs keksiukai. man labai patiko trupinukai ir ta puiki rūgštelė… mmmm… ačiū už receptą 🙂

  • Atsakyti
    Indrė
    2015-05-28 at 6:46 pm

    Superiniai keksiukai, praktiškai nespėju išimt iš orkaitės, kai jau nebelieka 🙂

  • Atsakyti
    Dol
    2018-05-18 at 3:51 pm

    O tai kur recepta rasti???

  • Atsakyti
    Ugnė
    2019-05-14 at 8:46 pm

    Super skanūs ir lengvi, o ir receptas nesudėtingas ??

  • Komentuoti: Nida Atšaukti