Apie

 

Sezoninė virtuvė – mano gyvenimo būdas. O maisto gaminimas – pašaukimas ir aistra. Namų virtuvės šefe dirbu daugiau nei 20 metų. Tai pats mėgstamiausias mano darbas! Galėčiau valandų valandas kurti virtuvėje, o po to iki begalybės kalbėti apie patiekalų skonius bei netikėtus jų derinius. Tikiu, kad viskas, kas daroma su meile ir didele aistra, įgauną neįtikėtiną sėkmės pagrietį. Būtent tokia yra ir mano tinklaraščio Sezoninė Virtuvė istorija!

Kai ilgai svajojusi, 2010 metų rudenį pagaliau sukūriau maisto tinklaraštį, tiksliai žinojau – noriu, jog jis būtų teminis. Maisto sezoniškumas buvo būtent tai, kas mane domino labiausiai. Norėjau dalintis receptais, turinčiais istoriją ir sukurtais iš mūsų vietinių lietuviškų sezoninių ingredientų. Patį pirmąjį receptą, į tinklaraštį įrašiau savo močiutės pečiuje keptą blynelį, jis mūsų šeimoje šaltojo sezono metu kepamas jau daugiau nei pusę amžiaus.

Senąją blogo versiją sezoninevirtuve.blogspot.lt pradėjau rašyti dar pirmųjų blogerių pamėgtoje blogspot platformoje. Štai kaip jis tada atrodė!

 

Dar po kelių metų savo tinklaraštį perkėliau į pastovius namus sezoninevirtuve.lt.  Tada Sezoninė Virtuvė pradėjo augti, kaip „ant mielių“. Naujoji tinklaraščio versija gavo apdovanojimą konkurse LOGIN 2014, kaip geriausias specializuotas metų tinklaraštis. Tų pačių metų vasarį pasaulį išvydo ir pirmoji mano knyga, tokiu pat pavadinimu – Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus, o jau lapkritį rankose laikiau ir antrąją savo knygą  – Nostalgiški skanumynai.

2014-ieji buvo nepaprastai derlingi ir skanūs metai!

Dar po metų, 2015 lapkritį pasirodė ir pirmoji iš keturių, serijos Gero maisto dienoraštis knyga, skirta žiemai. O jau 2016 metais, kas tris mėnesius, į pasaulį išleidau ir likusias šios serijos knygas: Pavasaris, Vasara, Ruduo. Gero maisto dienoraštis ir šios knygos dietistė-konsultantė Toma Dvelytė į mano virtuvę įpūtė ne tik sezoniškumo, bet ir natūraliai sveikesnio maisto vėjų. Šios keturios knygos, dideliam mano džiaugsmui, 2017 metais buvo apdovanotos prestižiniame kulinarinių knygų konkurse Gourmand world cookbook awards 2017 , nominacijoje Knygų serijos, kaip vienos geriausių pasaulyje.

Ko jau ko, bet to net slapčiausiose savo svajonėse neįsivaizdavau!

Su „Gero maisto dienoraštis“ knygų dailininke Inga Dagile ir konsultante-dietiste Toma Dvelyte

 

Su kiekvienais metais Sezoninė Virtuvė vis auga ir plečiasi. 2017-aisiais duris atvėrė Sezoninės Virtuvės svečių vila Druskininkuose Kurorto Namas, į kurią pailsėti kviečiu visus savo tinklaraščio ir knygų gerbėjus. Būtent ten parašiau ir sukūriau didžiąją dalį savo knygų ir sezoninių receptų. Kurorto Name kiekviena diena, kaip sekmadienis. Tai vieta, kuri įkvepia lėtam ir kūrybingam gyvenimui.

 

Visose 6 mano knygose kartu sudėjus rasite daugiau nei 600 receptų, o drauge su tinklararačio receptais, jų būtų visas 1000! Receptus kuriu pagal maisto sezoniškumo, suderintos ir natūraliai sveikesnės mitybos principus, esu švarios mitybos šalininkė.

Šiuo metu skaitote jau 3-ąją mano tinklaraščio versiją. Iš kulinarinio blogo jis išaugo į platesnį – sezoninio gyvenimo būdo tinklaraštį, kuriame su aistra ir meile dalinuosi tuo, ką GAMINU, AUGINU ir kur KELIAUJU.

Iki susitikimų tinklaraščio ir knygų puslapiuose!

Renata

 Renata Ničajienė

skanaus@sezoninevirtuve.lt

tel. +370 686 36058

Individualiuos veiklos pažyma Nr. 604295.

Komentarai

Komentuokite