4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Avinžirnių humusu įdaryti kiaušiniai

Avinžirnių humusu įdaryti kiaušiniai
Receptas įkeltas: 2017 Pavasaris
Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė

mažiau riebalų

4-6

20 min.

  • 6 kiaušinių
  • 1 skardinės garuose ruoštų avinžirnių
  • 2 šaukštų sezamų pastos
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 1 avokado
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio kumino
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • ryšelio šviežių petražolių
  • 0,5 stiklinės šalto vandens
  • jūros druskos pagal skonį

Įdarytų kiaušinių būna pačių įvairiausių. Įdarų kiaušiniams sugalvoti galima visą galybę. Mano vieni mėgstamiausių  – klasikiniai, įdaryti džiovintais baravykais, jie visada praturtina mūsų velykų stalą. Kiekvienais metais mėgstu išbandyti ir naujų įdarytų kiaušinių receptų, šiemet kiaušinius įdariau avinžirnių humusu. Humusas ir kiaušinai puikiai dera kartu. Humuso receptą esu aprašiusi šiame recepte, o Žiemos „Gero maisto dienoraštis“ knygoje pateikiau net tris skirtingų spalvų humuso receptus. Šį kartą į tradicinį avinžirnių humusą dar įmaišiau trintų avokadų ir šviežių petražolių, kurie jam suteikė žalumos ir gaivumo. Kiaušinius įdariau, kaip paprastai, tik virtus trynius susmulkinau ir apibėriau ant jau įdarytų kiaušinių.

Vietoj ilgo džiovintų avinžirnių virimo, šį kartą pasirinkau garuose ruoštus Bonduelle avinžirnius. Kai turiu daugiau laiko visada avinžirnius verdu pati, bet prieš šventes pagreitinau humuso gaminimo procesą. Taip ruošti avinžirniai yra visai natūralūs, nei per minkšti, nei per kieti, būtent tokie, kokių ir reikia idealiam humusui. Ryt apsipirkdama prieš Velykas, šalia konservuotų žaliųjų žirnelių dar prigriebsiu ir garuose ruoštų avinžirnių!

Recipe of the week

Kiaušinius kietai išvirkite ir gražiai nulupkite. Kiaušinių įdarymui perpjaukite juos išilgai pusiau bei išimkite trynius. Trynius smulkiai sutrinkite šakute ir atidėkite į šalį.

Į elektrinę kapoklę suberkite nuvarvintus avinžirnius, prieskonius, pjaustytą avokadą ir petražoles, supilkite sezamų pastą, citrinų sultis ir trinkite, kol susitrins į vientisą masę. Toliau trindami pilkite šaltą vandenį, kol užtepas taps tinkamos konsistencijos.

Humusą sukrėskite į konditerinį maišelį ir gražiai įspauskite į baltymus. Įdarytus humusu kiaušinius apibarstykite sutrintais kiaušinių tryniais ir smulkintomis petražolėmis.

Skanių Velykų!

Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės