4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Avižų pienas

Avižų pienas
Receptas įkeltas: 2016 Pavasaris
Recepto šaltinis: Knyga

be laktozės

700 ml

10 min ir brinkinimas

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių
  • 3 stiklinių vandens
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 1 šaukštelio natūralios vanilės esencijos
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos

Tikrai nesu alergiška karvės pienui ir jį dažnai vartoju, bet jau senokai nebegeriu jo stiklinėmis. Kai pirmą kartą pagaminau augalinio avižų pieno, pamėgau jį nuo pirmo gurkšnio. Jis tikrai labai gardus. Pasiruošti avižų pieno namuose paprasta ir pigu, o jį panaudoti galima visur: kokteiliams, košėms, su javainiais ar dribsniais…

 Šis receptas iš mano pirmosios „Gero maisto dienoraštis“ serijos knygos, skirtos žiemai. Avižų pienas – dažniausiai mano ruošiamas augalinis pienas namuose, nes avižinių dribsnių visada turiu savo virtuvės spintelėje. Šviežio, namuose ruošto, augalinio pieno skonis visa galva lenkia pirktinį, nors ir pagarbiai parduotuvėje pastatytą sveikų produktų lentynoje. Nepaisant to, kad namuose pasigaminti avižų pieną tekainuja centus, o  jo gaminimas paprastas, kaip kokteilio suplakimas, jis visada būna šviežias, su ką tik išplakta puta, o jo skonį galima reguliuoti pačiam. Norite saldžiau, o gal sūriau – prašom! Mėgstate skystesnį ar tirštesnį augalinį pieną – reguliuokite tai patys, padaugindami arba pamažindami vandens. Į žiemos knygos bazinių receptų skiltį dar įtraukiau ir migdolų, aguonų bei kokosų augalinių pienų receptus. Patikėkite, juos namuose pasigaminti vienas juokas! Reikia tik pradėti.

O štai, ką apie avižų augalinį pieną knygoje po receptu rašo dietistė Toma, kuri yra knygų „Gero maisto dienoraštis“ konsultantė ir patarėja, o taip pat savo sveiko ir gardaus tinklaraščio nomnom.lt  šeimininkė.

„Avižos turi vitamino E ir B grupės vitaminų, taip pat mineralų: kalcio, magnio, cinko ir geležies. Jose gausu maistinių skaidulų, kurios suteikia sotumo jausmą ir reguliuoja cukraus lygį kraujyje. Avižų pienas neturi cholesterolio, yra neriebus ir maistingas“

Skanaus!

Sausio5c (1)

Recipe of the week

Prieš valandą avižinius dribsnius užpilkite karštu vandeniu, kad išbrinktų. Išbrinkusius tankiame kiaurasamtyje perplaukite po tekančiu vandeniu.

Į kokteilinę suberkite išbrinkusius avižinius dribsnius ir įpilkite tris stiklines vandens. Jei norite, kad avižų pienas būtų skystesnis, galite įpilti keturias stiklines vandens. Viską plakite tol, kol skystis taps baltas ir avižiniai dribsniai visiškai susismulkins. Avižų pieną perkoškite per tankų sietelį. Tirščius išmeskite, o perkoštą skystį įpilkite atgal į kokteilinę ir dar kartą išplakite.

Antrą kartą perkoškite avižų pieną per tankų sietelį ir vėl supilkite į kokteilinę. Dabar į skystį suberkite druską, įdėkite skysto medaus, vanilės esencijos ir paskutinį kartą išplakite. Išplaktą supilkite į indą ir statykite į šaldytuvą. Laikykite iki 3 dienų, prieš vartodami suplakite.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės