APP/ Baziniai receptai/ Gėrimai/ Visi receptai

Avižų pienas

Tikrai nesu alergiška karvės pienui ir jį dažnai vartoju, bet jau senokai nebegeriu jo stiklinėmis. Kai pirmą kartą pagaminau augalinio avižų pieno, pamėgau jį nuo pirmo gurkšnio. Jis tikrai labai gardus. Pasiruošti avižų pieno namuose paprasta ir pigu, o jį panaudoti galima visur: kokteiliams, košėms, su javainiais ar dribsniais. Šis receptas iš mano pirmosios „Gero maisto dienoraštis“ serijos knygos, skirtos žiemai. Avižų pienas – dažniausiai mano ruošiamas augalinis pienas namuose, nes avižinių dribsnių visada turiu savo virtuvės spintelėje. Šviežio, namuose ruošto, augalinio pieno skonis visa galva lenkia pirktinį, nors ir pagarbiai parduotuvėje pastatytą sveikų produktų lentynoje. Nepaisant to, kad namuose pasigaminti avižų pieną tekainuja centus, o  jo gaminimas paprastas, kaip kokteilio suplakimas, jis visada būna šviežias, su ką tik išplakta puta, o jo skonį galima reguliuoti pačiam. Norite saldžiau, o gal sūriau – prašom! Mėgstate skystesnį ar tirštesnį augalinį pieną – reguliuokite tai patys, padaugindami arba pamažindami vandens. Į žiemos knygos bazinių receptų skiltį dar įtraukiau ir migdolų, aguonų bei kokosų augalinių pienų receptus. Patikėkite, juos namuose pasigaminti vienas juokas! Reikia tik pradėti. 

Avižų pienas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 įvertino)
Loading...
Kiekis: 700 ml
Gaminimo laikas: 10 min ir brinkinimas

Be laktozės

Sudėtis

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių
  • 3 stiklinių vandens
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 1 šaukštelio natūralios vanilės esencijos
  • 0,5 šaukštelio jūros druskos

Eiga

1

Prieš valandą avižinius dribsnius užpilkite karštu vandeniu, kad išbrinktų. Išbrinkusius tankiame kiaurasamtyje perplaukite po tekančiu vandeniu.

2

Į kokteilinę suberkite išbrinkusius avižinius dribsnius ir įpilkite tris stiklines vandens. Jei norite, kad avižų pienas būtų skystesnis, galite įpilti keturias stiklines vandens. Viską plakite tol, kol skystis taps baltas ir avižiniai dribsniai visiškai susismulkins. Avižų pieną perkoškite per tankų sietelį. Tirščius išmeskite, o perkoštą skystį įpilkite atgal į kokteilinę ir dar kartą išplakite.

3

Antrą kartą perkoškite avižų pieną per tankų sietelį ir vėl supilkite į kokteilinę. Dabar į skystį suberkite druską, įdėkite skysto medaus, vanilės esencijos ir paskutinį kartą išplakite. Išplaktą supilkite į indą ir statykite į šaldytuvą. Laikykite iki 3 dienų, prieš vartodami suplakite.

Užrašai

Knyga "Gero maisto dienoraštis. Žiema"

 

Gali patikti

9 Comments

  • Atsakyti
    Rimante
    2016-05-28 at 7:49 am

    Sveiki, noreciau suzinoti ar galima vietoj aviziniu dribsniu naudoti avizinius miltus ir kokiomis proporcijomis. Aciu

  • Atsakyti
    violeta
    2017-03-22 at 2:22 pm

    Dekoju uz si piena, tikrai darysiu 🙂 Geros dienos Jums 🙂

  • Atsakyti
    Lukas
    2017-04-13 at 8:01 am

    dariau, patiko, dabar darau vel 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2017-04-14 at 2:36 pm

      Lukai, smagu girdėti!

  • Atsakyti
    Danute
    2017-04-27 at 5:29 am

    Laida „Klauskite daktaro“ Aviziniai dribsniai beverciai.Tad kuo tiketi , ir ne tik , o kas is tikro naudinga?

  • Atsakyti
    Mo
    2017-05-04 at 1:17 pm

    Kaži, ar tinka šis pienas kavai balinti?

    • Atsakyti
      Rugile
      2018-06-26 at 5:05 pm

      Man jis netiko

  • Atsakyti
    Ieva
    2017-09-14 at 12:57 pm

    Laida „klauskite daktaro“ yra beverte. Jei jis gali sakyti, kad kiausiniai neturi cholesterolio, tai kas ji remia?

  • Atsakyti
    Aldona
    2017-12-31 at 1:33 pm

    Avižos labai vertingos. O piena darau labai paprastai, užmerkiu 15 min. jokiu budu ne su verdanciu ir per sulčiaspaudę. Greit ir patogu

  • Komentuokite