4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Avokadų majonezas

Avokadų majonezas
Receptas įkeltas: 2017 Pavasaris
Recepto šaltinis: Knyga

Mažiau riebalų

0,5 stiklinės

5 min.

  • 2 sunokusių avokadų
  • 2 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 2 česnako skiltelių
  • jūros druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Artėja Velykos, laikas kai kartu su kiaušiniais suvalgome daugiausiai majonezo per visus metus. Velykas net galėčiau pavadinti majonezo sezonu, nes kiaušiniai ir majonezas – neišskiriami draugai! Jei nesate pirktinio majonezo fanai, kurio sudėtis tikrai nepasižymi natūraliais ir sveikais ingredientais, rekomenduoju šventėms namuose jį pasigaminti patiems. Naminio majonezo gaminimas daug trumpesnis procesas, nei galite pagalvoti. Dar prieš šešerius metus savo bloge paskelbiau naminio klasikinio majonezo receptą, jis puikiai tinka natūralaus maisto mėgėjams.  O jei esate sveikos mitybos šalininkai, bet majonezu paskanintų kiaušinių atsisakyti tikrai nenorite, rekomenduoju išbandyti šį avokadų padažą, kuris savo konsistencija ir skoniu primena žalią majonezą. Mūsų namuose bus jau antros Velykos, kai šalia tradicinio naminio majonezo, ant šventinio stalo dėsiu ir šį pavasariškai žalią bei lengvą avokadų majonezą. Jo receptą ir panaudojimo būdus rasite ir mano knygoje „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“ . Su avokadų majonezu net užmaišau tradicinę baltą mišrainę, ruošiu įdarytus kiaušinius, bei įvairiausias užtepėles, iš pirmo kąsnio valgytojai net nesupranta, kad kažkas čia ne taip, kaip visada. Pavalgius patiekalų su šiuo majonezu visada jaučiuosi daug lengviau ir ne tokiu apsunkusiu skrandžiu. Avokadų majonezas lengvai virškinamas, maistingas ir natūralus padažas,  jei jį sumaišysite su graikiniu jogurtu, turėsite gardų ir sveiką padažą daržovių salotoms gardinti. Išbandyti tikrai verta, tuo labiau, kad jo ruošimui sugaišite vos 5 minutes. Aš už skanias ir sveikesnes Velykas!

Recipe of the week

Norėdami pagaminti avokadų majonezą, sunokusius avokadus perpjaukite pusiau, išimkite iš jų kauliukus, šaukštu išskaptuokite jų minkštimą ir apipilkite citrinų sultimis.
Trintuvu avokadus sutrinkite į vientisą masę, įpilkite alyvuogių aliejaus, česnakų spaustuvu įspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir maltų pipirų ir dar kiek patrinkite, kad išeitų vientisas į tirštą majonezą panašus padažas.
Paruoštą avokadų majonezą galite valgyti iš karto arba kelias paras laikyti šaldytuve.

Recipe of the week

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės