APP/ Baziniai receptai/ Daržovės/ Pavasaris/ Visi receptai

Avokadų majonezas

Artėja Velykos, laikas kai kartu su kiaušiniais suvalgome daugiausiai majonezo per visus metus. Velykas net galėčiau pavadinti majonezo sezonu, nes kiaušiniai ir majonezas – neišskiriami draugai!
Jei nesate pirktinio majonezo fanai, kurio sudėtis tikrai nepasižymi natūraliais ir sveikais ingredientais, rekomenduoju šventėms namuose jį pasigaminti patiems. Naminio majonezo gaminimas daug trumpesnis procesas, nei galite pagalvoti. Dar prieš šešerius metus savo bloge paskelbiau naminio klasikinio majonezo receptą, jis puikiai tinka natūralaus maisto mėgėjams.  O jei esate sveikos mitybos šalininkai, bet majonezu paskanintų kiaušinių atsisakyti tikrai nenorite, rekomenduoju išbandyti šį avokadų padažą, kuris savo konsistencija ir skoniu primena žalią majonezą. Mūsų namuose bus jau antros Velykos, kai šalia tradicinio naminio majonezo, ant šventinio stalo dėsiu ir šį pavasariškai žalią bei lengvą avokadų majonezą. Jo receptą ir panaudojimo būdus rasite ir mano knygoje „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“ . Su avokadų majonezu net užmaišau tradicinę baltą mišrainę, ruošiu įdarytus kiaušinius, bei įvairiausias užtepėles, iš pirmo kąsnio valgytojai net nesupranta, kad kažkas čia ne taip, kaip visada. Pavalgius patiekalų su šiuo majonezu visada jaučiuosi daug lengviau ir ne tokiu apsunkusiu skrandžiu. Avokadų majonezas lengvai virškinamas, maistingas ir natūralus padažas,  jei jį sumaišysite su graikiniu jogurtu, turėsite gardų ir sveiką padažą daržovių salotoms gardinti. Išbandyti tikrai verta, tuo labiau, kad jo ruošimui sugaišite vos 5 minutes. Aš už skanias ir sveikesnes Velykas! 

Avokadų majonezas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 0,5 stiklinės
Gaminimo laikas: 5 min.

Sveikesnis pasirinkimas

Sudėtis

  • 2 sunokusių avokadų
  • 2 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 2 česnako skiltelių
  • jūros druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Norėdami pagaminti avokadų majonezą, sunokusius avokadus perpjaukite pusiau, išimkite iš jų kauliukus, šaukštu išskaptuokite jų minkštimą ir apipilkite citrinų sultimis.

2

Trintuvu avokadus sutrinkite į vientisą masę, įpilkite alyvuogių aliejaus, česnakų spaustuvu įspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir maltų pipirų ir dar kiek patrinkite, kad išeitų vientisas į tirštą majonezą panašus padažas.

3

Paruoštą avokadų majonezą galite valgyti iš karto arba kelias paras laikyti šaldytuve.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Pavasaris"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite