APP/ Desertai/ Vasara/ Visi receptai

Bananiniai datulių ledai su graikiniais riešutais

Tokius ledus namie pasiruošite lengvai vos per 10 minučių ir jiems nereikės ledų gaminimo aparato. Jie gana saldūs, nors juose visiškai nėra cukraus.
Saldumo ledams suteikia bananai ir datulės, o gaivos – graikiškas jogurtas. Jei nevartojate pieniškų produktų, tirštą jogurtą drąsiai keiskite kokosų grietinėle. Man jų skonis kiek primena karamelinius ledus su riešutais. Vietoj tradicinio karamelinio užpilo siūlau pasigaminti šviežios datulių karamelės, jos receptą aprašiau ir savo Gero Maisto Dienoraščio knygų serijoje.

Šiems ledams rinkitės tik kokybiškas, minkštas ir sultingas datules. Vienas iš skaniausių mano šių metų atradimų – specializuota datulių krautuvėlė datules.lt Jų datulės 100% natūralios, pasirinkti galima iš net kelių rūšių, nuo minkštų iki tąsių, primenančių karamelę. Šaldytuve visada stengiuosi turėti datulių, nes jas, vietoj cukraus, naudoju gamindama kokteilius, desertus, saldukus, net kai kuriuose pyraguose. Datulės tai natūralus, skanus ir sveikas cukraus pakaitalas.  Visiems smaližiams, kurie negali gyventi be saldumynų!:

Bananiniai datulių ledai su graikiniais riešutais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 3 asmenims
Gaminimo laikas: 10 min. ir šaldymas

Be cukraus ir be glitimo

Sudėtis

  • 2 bananų
  • 1/2 stiklinės datulių be kauliukų
  • 1/2 stiklinės kokosų grietinėlės arba graikiško jogurto
  • saujos kapotų graikinių riešutų
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • pusės šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio jūros druskos
  • Datulių karamelei:
  • 100 g datulių
  • 6 šaukštų vandens
  • žiupsnelio jūros druskos

Eiga

1

Iš vakaro nuluptus bananus supjaustykite gabaliukais, suberkite į maišelį ir dėkite į šaldymo kamerą nakčiai, kad sustingtų.

2

Į elektrinę kopoklę berkite sušalusius bananus, datules be kauliukų, supilkite kokosų grietinėlę arba graikišką jogurtą ir citrinų sultis. Kapokite, kol bananai ir datulės visiškai susismulkins bei virs į vientisą tyrę. Tada dar berkite cinamono, druskos ir skaldytų riešutų, dar kartą išmaišykite.

3

Paruoštą ledų masę sukrėskite į plastikinį indelį ir valandai įdėkite į šaldiklį, kad kiek sustingtų.

4

Kol stingta ledai pasiruoškite sūdytą datulių karamelę. Elektrine kapokle išsukite datules su vandeniu ir jūros druska. Jei datulių karamelė per tiršta, įpilkite dar vandens.

5

Sušalusius ledus kabinkite ledų šaukštu į indelius, apšlakstykite datulių karamele ir apiberkite graikiniais riešutais.

Gali patikti

3 Comments

  • Atsakyti
    Ramunė
    2017-06-16 at 10:34 am

    Sveiki,
    Ar leduose nesijaučia kristalizuotų ledo drožlių?Nes kai kitą dieną sušalą,tai jaučiasi ledukai?Ledus darau vaikams visai savaitei?
    Pagarbiai Ramunė

    • Atsakyti
      Rennie
      2017-06-20 at 8:17 am

      Ramune, kai ledai ilgai laikomi šaldiklyje ledukai visgi atsiranda. Per parą jie tikrai nesusiformuoja. Dažniausiai jie ledukai greitai ištirpsta, todėl ledų pakuotę visada iš šaldytuvo išimu kiek anksčiau.

  • Atsakyti
    Ieva
    2017-08-09 at 8:35 pm

    Gal galima tiksliau kiek kokių priduktų reikia ledams pagaminti?

  • Komentuokite