APP/ Daržovės/ Kepiniai/ Ruduo/ Visi receptai

Bandelės “Moliūgėliai”

Moliūgų šventė dažnai sutampa su vaikų rudeninėmis atostogomis. Joms prasidėjus taip ir norisi, ką nors mielo paruošti iš moliūgų kartu su vaikais.
Visą šį savaitgalį nuobodžiai lijo, iš kapų tvarkymosi sugrįžome šlapi, kaip viščiukai, tai daugiau niekur nesinorėjo net kojos iš namų iškelti. Likusį savaitgalį jaukiai ir šiltai leidome besisukdami aplink stalą, televizorių ir virtuvę. Atostogų pradžiai su dukra sugalvojome prikepti bandelių, kurios, kaip du vandens lašai panašios į mažus moliūgėlius. Moliūgų tyrė joms suteikė geltonumo, o specialūs įpjovimai tešloje iškepus jas padarė panašias į moliūgus. Nuostabus receptas! Rodos, kiek nedaug tereikia, kad paprasčiausios bandelės pavirstų į gelsvus išsipūtusius moliūgėlius. Čia visai, kaip pasakoje apie Pelenę, kai paprastas daržo moliūgas pavirsta į ištaigingą karietą. Visgi kiek džiaugsmo ir pagerėjusio apetito vaikams gali suteikti fantazija ir išradingumas virtuvėje! Pačios bandelės nenusakomai skanios, ypač su cinamonu ir klevų sirupu gardintu sviestu, nors jos puikiai tiko ir prie sekmadienio pietums mano išvirtos aromatingos moliūgų sriubos, o su atlikusiomis bandelėmis, ryte planuoju sutepti pusrytinių sumuštinių. Teprasideda jaukios rudens atostogos! 

Bandelės

13 votes, average: 3,54 out of 513 votes, average: 3,54 out of 513 votes, average: 3,54 out of 513 votes, average: 3,54 out of 513 votes, average: 3,54 out of 5 (13 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 16 vnt

Su speltų miltais

Sudėtis

  • 1 stiklinės (250 ml) nuvarvintos tyrės
  • 200 ml pieno
  • 2 šaukštų medaus
  • 60 g lydyto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 pakelio (7 g) sausų mielių
  • 4-5 stiklinių miltų
  • 8 pekano riešutų
  • kiaušinio plakinio aptepti

Eiga

1

Pirma pašildykite pieną, kad būtų kūno temperatūros, bet ne per karštas. Piene ištirpinkite du šaukštus medaus ir suberkite sausas mieles, išmaišykite, bei palikite, kad suaktyvėtų.

2

Į tešlos minkymo indą supilkite gerai nuvarvintą moliūgų tyrę, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai mikseriu arba kulinarine šluotele viską išmaišykite. Tada supilkite pieną su mielėmis ir po truputį berdami miltus minkykite tešlą. Tai patogiausia daryti elektriniu maišytuvu. Paruošta tešla turi nelipti prie rankų. Miltų kiekis labai priklauso nuo to, kokio drėgnumo bus jūsų paruošta moliūgų tyrė, jei jos nenuvarvinsite, miltų prireiks daugiau. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai šiltai, kad pakiltų.

3

Pakilusią tešlą padalinkite į 8 lygias dalis, kiekvieną iš jų padalinkite dar į dvi dalis, viso gausite 16 tešlos gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį, rankomis paminkydami, suformuokite į gražias apvalias bandeles. Kiekvieną bandelę aštriu peiliu aplink iš kraštų įpjaukite 8 vietose, bet pačio bandelės vidurio neįpjaukite. Kiekvienos bandelės viduryje, per patį centrą mažuoju piršteliu įspauskite skylutę. Bandeles, palikdami atstumą tarp jų (nes jos kepdamos dar pūsis), išdėliokite dviejose kepimo skardose ant kepimo popieriaus, uždenkite rankšluosčiu ir palikte 15 minučių, kad dar pakiltų.

4

Pakilusias bandeles patepkite kiaušinio plakinu ir pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 15 minučių. Kai bandelės iškeps, ištraukite ir į kiekvieną bandelės centre padarytą skylutę įkiškite pusiau išilgai perpjautą pekano riešutą, kad jis atrodytų, kaip moliūgo kotelis.

5

Kol bandelės aušta pasiruoškite cinamoninį sviestą. Minkštą sviestą gerai išsukite su klevų sirupu ir cinamonu, kol bus vientisas.

6

Moliūgėlius pateikite su cinamoniniu sviestu. Tokios bandelės puikiai tiks ir prie trintos moliūgų sriubos ar sumuštiniams.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite