APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais

Su pirmąja žiemos diena! Ryte atsitraukusi užuolaidas net aiktelėjau iš malonumo pamačiusi jog sninga! Nuotaika jau beveik kalėdinė. Šį savaitgalį pradėsime puošti namus, o dukra prie pusryčių stalo atplėš pirmąjį advento kalendoriaus langelį. O aš jau dabar planuoju ką skanaus iškepsiu sekmadienį, bet tikrai žinau, kad namai ir vėl kvepės šildančiais prieskoniais: cinamonu, kardamonu, imbieru… Šią savaitę jau dalinausi varškės sausainių su cinamonu receptu, kuris advento pradžiai labai tinka bei parašiau straipsnį apie jaukiausią prieskonį – cinamoną, po kuriuo paskelbiau konkursą kokybiškiausiems cinamono prieskoniams laimėti. Kviečiu dalyvauti ir dalintis, koks patiekalas su cinamonu jums yra pats skaniausias? O kol kas pirmauja bandelės su cinamonu! Tradicinį bandelių su cinamonu receptą esu aprašiusi  knygoje Nostalgiški skanumynai. O šį kartą iškepiau netradicines bandeles su cinamonu, kurių tešlą dar praturtinau moliūgų tyre. Jas iškepti įkvėpė garsiosios švediškos bandelės su cinamonu kanelbulle, kurių tešla kvepinama maltu kardamonu, o įdaroma kvapniu cinamonu sumaišytu su cukrumi. Savo recepte naudojau šviesius speltų miltus ir lydytą ghee sviestą, bet norintys jas gali kepti ir su paprastais miltais, bei sviestu. Tik labai rekomenduoju būtinai į tešlą įmaišyti moliūgų tyrės (kaip ją pasiruošti namuose esu aprašiusi čia), ir įberti kvapnaus kardamono, o bandelių viršų aptepti kremine varške, kuri išbaigia bandeles, tiek skonio, tiek ir išvaizdos prasme. Ir būtinai dar papildomai ant bandelių viršaus nepagailėkite ekologiško cinamono! Namų kvepinimo sezonas prasideda! Jaukaus pirmojo advento savaitgalio!

Bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 12 bandelių
Gaminimo laikas: apie 2 val.

Kepinys su daržovėmis

Sudėtis

  • 1/2 stiklinės moliūgų tyrės
  • 1/4 stiklinės lydyto ghee arba paprasto sviesto
  • 1/3 stiklnės nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1/4 pieno
  • 7 g mielių
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio "Santa Maria" malto kardamono
  • žiupsnelio druskos
  • 4 stiklinių speltų miltų
  • Įdarui:
  • 1/3 stiklinės lydyto ghee arba paprasto sviesto
  • 1/2 stiklinės nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 5 šaukštelių ekologiško "Santa Maria" malto cinamono
  • Aptepti:
  • 250 g kreminės varškės
  • kelių lašų vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštų klevų arba agavų sirupo
  • malto cinamono apibarstyti

Eiga

1

Paruoškite bandelių tešlą. Pieną kiek pašildykite, kad jame galima būtų ištirpinti mieles, svarbu, kad pienas nebūtų per karštas. Palikite mieles piene 5 minutėms, kad suaktyvėtų, įberkite šaukštelį cukraus. Paprastą arba ghee sviestą pašildykite, kad išsilydytų. Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos supilkite lydytą sviestą, sukrėskite moliūgų tyrę, suberkite kardamoną, druską ir po truputį, vis minkydami suberkite miltus bei supilkite suaktyvintas mieles. Užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą. Ją palikite šiltai valandai, kad pakiltų.

2

Pakilusią tešlą iškočiokite į kuo didesnį stačiakampį, nepamirškite prieš tai gausiai pabarstyti miltų, kad bekočiojant tešla nepriliptų prie stalviršio. Iškočiotos tešlos vieną pusę gerai aptepkite lydytu sviestu ir ant jo vienodai apibarstykite cukraus su cinamonu mišinį. Taip paruoštą tešlą atsargiai susukite. Tešlos kraštą kiek sudrėkinkite ir prispauskite prie ritinio, kad priliptų. Ritinį supjaustykite apytikslai 3 cm ilgio bandelėmis.

3

Pasiruoškite didelį keramikinį kepimo indą, kurį ištepkite sviestu, į jį suguldykite bandeles taip, kad iš viršaus matytųsu jų susukimai. Bandeles dar pusvalandžiui padėkite šiltai, kad kiek pakiltų. Bandeles pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 15 minučių.

4

Kol bandelės kepa, pasiruoškite kremą aptepimui. Kreminę varškę išsukite su vanile ir saldžiu sirupu. Iškepusias bandeles ištraukite ir dar karštas aptepkite paruoštu kremu. Bandeles palikte praaušti ir mėgaukitės.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su "Santa Maria Lietuva"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite