APP/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Blynai su tarkuotais obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis

Kepiau labai skanius blynus su tarkuotais obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis. Šie blynai, jau kurį laiką, yra mano mėgstamiausi, jie išsipūtę ir skanūs, kaip tikros bandelės. Blynai labai skanūs ir vieni, bet dar skanesni užpilti skystu medumi ir apibarstyti aguonomis.

Šiandien Užgavėnės! Šiandien Vilniuj sninga ir visai nepanašu, kad už dešimties dienų jau kalendorinis pavasaris. Labai laukiu žalios žolės, skaisčios saulės ir lengvų batelių… Visu balsu šiandien šauksiu „Žiema, žiema bėk iš kiemo!“, nes vakare nusimato daug blynų, kaukių ir linksmybių. O pavasaris irgi jau bus visai ne už kalnų.

Nors šiuos blynus kepiau Užgavėnėms, bet jie kuo puikiausiai tiks ir tingiam eiliniam savaitgaliui. 

Blynai su tarkuotais obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 įvertino)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Užgavėnėms

Sudėtis

  • 2 kiaušiniai
  • 2 arbat. š. cukraus
  • 300 ml. pieno
  • 300 g miltų
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių
  • 60 g. tirpinto sviesto
  • 2 tarkuotų obuolių
  • 50 g. dž. spanguolių
  • 1 arbat. š. vanilinio cukraus
  • sviesto (kepimui)
  • Pateikimui:
  • medaus
  • aguonų

Eiga

1

Kiaušinius susiplakiau su cukrumi ir tirpintu sviestu, tada supyliau pieną ir lengvai išmaišiau.

2

Atskirame inde sumaišiau miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.

3

Miltų mišinį supyliau į tešlą ir gerai išsukau.

4

Į tešlą sudėjau tarkuotus burokine tarka obuolius ir nuplautas spanguoles.

5

Lengvai įkaitusią keptuvę patepiau sviestu ir kepiau nedidelius blynelius. Blyneliai gerai kyla ir kepa pakankamai greitai.

6

Iškepusius dėjau vieną ant kito, kad greit nepraauštų ir skaninau medumi su aguonomis.

Gali patikti

28 Comments

  • Atsakyti
    Neringa
    2012-02-21 at 3:46 pm

    atrodo puikiai, nuotraukos fantastiskos, reiks isbandyti!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-21 at 8:08 pm

      Dėkui, Neringa, kai išbandysi parašyk ar patiko 🙂

  • Atsakyti
    egidija
    2012-02-21 at 4:01 pm

    pirma nuotrauka tokia wow. močiutiška, jauki, skani. och man tokią lėkštikę blynų…

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-21 at 8:12 pm

      Egidija, jei galėčiau tą lėkštikę Palangon nuskaraidinčiau 🙂

  • Atsakyti
    Citrina ir bulvė
    2012-02-21 at 4:33 pm

    Puikūs blyneliai 🙂 Su Užgavėnėmis, Rennie!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-21 at 8:13 pm

      Dėkui! Tave irgi su Užgavėnėmis, sočių metų!

  • Atsakyti
    Viktorija
    2012-02-21 at 8:38 pm

    Labai jaukios nuotraukos! Aš šiandien pusryčiams ir pietums tiek blynų prisivalgiau, kad vakarienei jau nebekepiau 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-21 at 8:46 pm

      Viktorija, tai labai sveikai padarei 🙂 Dėkui už komplimenus.

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-02-21 at 8:45 pm

    O nuotraukos išties labai jaukios ir šviesios. Atrodo taip šilta, gera ten prie stalo, kur garuoja šiltutėliai minkštutėliai gardutėliai blynai 🙂 Aš nors ir valgiau šiandien blynų, bet šių neatsisakyčiau dabar 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-21 at 8:50 pm

      Ačiū, Vilma, šį kart pavyko dar dienos šviesoje nufotografuoti, gal dėl to taip ir atrodo:) Su Užgavėnėm!

  • Atsakyti
    Reda
    2012-02-22 at 8:08 am

    O blynų dailumas, o nuotraukų grožis! Visas įrašas tiesiog dvelkia jaukumu 🙂 tiesa, o sevizas fantastiškas, labai gražus!
    Blynai irgi bus išbandyti!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-22 at 11:03 am

      Dėkui, Reda, o puodelis su arbatinuku mano pusrytinis, kiekvieną rytą iš jo žalią arbatą su citrina geriu 🙂 Man irgi jis labai patinka, kažkada gavau dovanų 🙂 O blynus išbandyk ir parašyk kaip patiko.

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-02-22 at 12:55 pm

    Blynai – kai iš močiutės pasakos 😉

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-02-22 at 1:05 pm

    Prisidedu prie liaupsių blynams ir nuotraukai – nepaprastai skaniai ir gražiai atrodo! 🙂 Blynus išsisaugau, prie progos bandysiu.

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-22 at 1:15 pm

      Vilma, smagu tave girdėti 🙂 Šie blynai pas mus savaitgaliais dažnai kepami.

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-02-23 at 5:45 am

    Prisidedu ir as!! Myliu Myliu Myliu as tavo irasus!!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-23 at 9:43 pm

      Dėkui Aušra, jau pradedu rausti 🙂

  • Atsakyti
    Asta
    2012-02-23 at 7:16 am

    Nors Užgavėnės jau praėjo, bet mielai tokius blynus valgyčiau bet kuriuo metų laiku 🙂
    O nuotraukos tai tikrai vertos pagyrimo!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-23 at 9:45 pm

      Asta, pabandyk kokį savaitgalį išsikepti, jie puikūs 🙂

  • Atsakyti
    Milda
    2012-03-01 at 9:58 am

    Šeštadienio pusryčiams prieš Knygų mugę tai buvo patys skaniausi blyneliai!! Valgėme su šaldytomis mėlynėmis, kitą kartą būtinai reikės pamėginti su medumi. Ačiū už receptą!
    Nepakartojamos nuotraukos 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-03-01 at 1:48 pm

      Dėkui, Milda, aš šeštadienį irgi knygų mugėje buvau 🙂

  • Atsakyti
    Blynai su tarkuotais obuoliais - Blynai blyneliai | Neringos blogas
    2013-02-13 at 12:01 pm

    […] Recepto šaltinis: Sezoninė virtuvė […]

  • Atsakyti
    Asta
    2013-02-23 at 6:13 pm

    Skaniausi mieliniai blynai!

  • Atsakyti
    Jūratė
    2013-09-25 at 1:36 pm

    Labai skanūs blynai, reiks dažniau kepti, kol obuolių yra. 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-11-11 at 10:19 pm

      Skanaus!

  • Atsakyti
    Kristina
    2014-12-24 at 9:51 am

    nuostabus;-)

  • Atsakyti
    Lina P.
    2018-10-24 at 4:14 pm

    Ačiū, už labai skanių blynukų receptą! Aš tik miltų truputį mažiau dedu ir valgom su klevų sirupu, šie blynai to-bu-li!!! ?
    P.S. Sezoninę virtuvę dažnai aplankau, čia taip gražu, jauku ir skanių idėjų pilna! Jau svajoju apie naujausią Jūsų knygą! ?

  • Komentuokite