4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Braškių šerbetas su bazilikais

Braškių šerbetas su bazilikais
Receptas įkeltas: 2017 Vasara
Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė

be cukraus, be laktozės

4 asmenims

10 min. ir braškių šaldymas

Pagaliau!!! Kalendorinei vasarai įpusėjus į Lietuvą atėjo tikra VASARA! Šių dienų mano ledų topų topas yra šis braškių ir bazilikų šerbetas, kurį iš šaldytų braškių pagaminu vos per 10 minučių. Trumpiau nei atsisėdusi ant dviračio galėčiau nulėkti ledų iki artimiausios parduotuvės (o ji visai šalia mūsų vasarnamio). Vos iš savo vaikų išgirstu dažniausiai vasarą sakomą frazę „noriu ledų!“, atsidarau šaldiklį, kuriame guli po puskilogramį maišeliuose mano jau prišaldytos šiųmetinės braškės, suberiu jas į naująją galingąją savo ZYLE  ZY848B  kokteilinę ir paspaučiu mygtuką. Viskas, vaikai gali mėgautis ledais! Toks ledų gaminimo būdas ypač patogus, nes ledus galima valgyti iš karto vos pagaminus, jų konsistencija primena pirktinius ledus iš ledų automato. Jei norite kietesnių ledų, pagamintus juos valandą palaikykite šaldiklyje ir galėsite kabinti ledų šaukštu. Panašiai ledus trinti galite ne tik iš šaldytų braškių, bet ir iš šaldytų vyšnių, mėlynių, šilauogių. Man labai patinka braškių ir bazilikų derinys, nors braškės puikiai dera ir su mėtomis arba maža šviežio peletrūno šakele. Uogas galite maišyti su įvairiais jūsų darželyje augančiais prieskoniniais augalais, maloniai nustebsite kokiomis naujomis skonio spalvomis jie gali praturtinti įprastus uoginius ledus.

Panašų ledų receptą esu surašiusi ir savo Vasaros knygoje. Per šiųmetinę Knygų Mugę prie manęs priėjo viena moteris, prisistatė ir maloniai padėkojo už mano receptus, kuriuos labai mėgsta ir dažnai pagal juos gamina. Bet atsargiai užsiminė,  kad vienas šaldytų uogų ledų receptas jai ne tik kad nepavyko, bet ir pribaigė jos senutę kokteilinę. Aš išsiaiškiniusi koks tai receptas perklausiau jos kokteilinės galingumo, ji atsakė, kad kokteilinė tikrai senai pirkta ir galingumo net nepamenanti. Man beliko atsiprašyti už tą ledų receptą niekadėją, kuris sulaužė mano ištikimos skaitytojos  kokteilinę ir patarti šį receptą išbandyti jau su nauja ir tikrai galinga kokteiline. O šiai ZYLE kokteilinei susmulkinti šaldytas braškes yra vieni niekai, nes jos galingumas net 2200 W ir 33000 apsisukinų per minutę su ypač aštriais japoniško plieno peiliais ji tai atlieka ypač greitai ir nepriekaištingai. Labai patogu, jog ši kokteilinė turi specialų ilgą grūstuvą, kuriuo trinant kietus produktus galima paspausti, kad jie vienodai ir greičiau susitrintų. Toks grūstuvas praverčia ir gaminant naminius riešutų sviestus, arba tada, kai trinami ypač kieti produktai bei naudojama mažai skysčio. Ši universali galinga kokteilinė šią vasarą man yra virtuvės pagalbininkas Nr.1!

Recipe of the week

Iš vakaro braškes nuplaukite ir nuskabykite kotelius, suberkite į šaldymui skirtą maišelį ir kiškite į šaldiklį, kad iki ryto sustingtų.

Į galingą kokteilinę suberkite šaldytas braškes, berkite bazilikų lapelius, pilkite klevų surupą ir migdolų pieną, citrinų sultis, įberkite mažą žiupsnelį druskos. Kokteilinę įjunkite ant galingiausio greičio ir trinkite sušalusias braškes, kol masė susitrins, taps vienta ir panaši į ledus. Trinant karts nuo karto reikės braškes paspausti. Zyle kokteilinė tam reikalui turi specialų grūstuvą, kuriuo labai patogu dirbti, kai trinami ypač kieti produktai. Jei trinant masė yra per tiršta ir sunkiai trinasi, papildomai galite įpilti dar šiek tiek migdolų pieno.

Sutrintus ledus galima valgyti iš karto, jų konsistencija bus panaši į minkštų ledų iš ledų automato. Jei mėgstate kietesnius ir labiau sustingusius ledus, perdėkite juos į specialų šaldymui skirtą indelį ir kiškite į šaldymo kamerą valandai. Per tą laiką ledai labiau sustings ir juos galėsite kabinti ledų šaukštu.

Šiltų dienų ir skanių ledų!

Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės