4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Bruknių uogienė prie mėsos

Bruknių uogienė prie mėsos
Receptas įkeltas: 2011 Ruduo
Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė

1 l.

60 min

  • 1 kg šviežių bruknių
  • 0,5 kg rudojo cukraus
  • 100 ml vandens
  • kelių kvapniųjų pipirų žirnelių ir gvazdikėlių, cinamono lazdelių
Ši uogienė salsvai kartoka, su šildančių prieskonių gaidele, labai tinkanti prie paukštienos. Man bruknės skaniausios virtos vienos, be jokių kriaušių ar obuolių ir pateiktos žiema su keptais obuoliais, vištiena ar kalėdiniu kalakutu.
Savaitgalį buvau ištrūkusi į Dzūkijos miškus pagrybaut, tai susidarė įspūdis, kad bruknių miške daugiau nei grybų, o jos dargi nekirmija, kaip šiųmetiniai grybai. Bruknes nuo vaikystės pamėgau valgyti miške, kai grybauju, nes dažniausiai jos auga tose pačiose samanose, kaip ir grybai, ir kvepia samanomis, o lengvą kartumą, rodos, iš pačių grybų yra perėmusios.
Recipe of the week

Bruknes perrinkau ir nuploviau, kartu su cukrumi, vandeniu bei prieskoniais subėriau į puodą.

Uogienę ant silpnos ugnies vis pamaišydama viriau apie 30-45 min, kol uogos sutirštėjo (bruknės tirštėja pakankamai greitai).

Išvirus uogienei išgaudžiau cinamono lazdeles ir supilsčiau į nedidelius indelius, nes šią uogienę dažniausiai valgau, kaip padažą ar pagardą prie mėsos.

Uogienės gavosi apie litrą, laikau ją vėsiai ir tamsiai, o jau pradarytą tik šaldytuve. Tokia salsvai kartoka uogienė su šildančių prieskonių gaidele.

Skanių bruknių!

Recipe of the week Recipe of the week

Komentarai

  1. puiki uogiene,aciu uz receptuka:)gal galite pasakyti,kodel man nesilaiko zali juod.serbentai su cukrumi,rusyje,kelia dangtelius nors tu ka???????aciu:)

    • Rasa, nėr už ką :) O žalius trintus serbentus aš visad laikau šaldytuvo apatinėje lentynoje. Nevirtas uogienes geriausiai laikyti šaltai šaldytuve, nors nežinau kokio šaltumo yra jūsų rūsys. Dar trinant žalius juoduosius serbentus juos reikia labai gerai nusausinti po plovimo, kad visai neliktų vandens, kuris gali sukelti rūgimą.

    • Laba diena visiems žinantiems ir pradedantiems Žalios trintos uogienės yra daromos ir laikomos nebūtinai šaldytuve esmė ta kad neleisti susidaryti drebučiams (tankiau maišyti) ir gal per mažai cukraus, :)

  2. aš vietoj vandens įspaudžiu 1 apelsino sultis ir sutarkuoju apelsino žievelę. Kadangi mėgstu apelsinus, tai gaunasi bruknės su apelsino prieskoniu.

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės