APP/ Atsargoms/ Ruduo/ Visi receptai

Bruknių uogienė prie mėsos

Ši uogienė salsvai kartoka, su šildančių prieskonių gaidele, labai tinkanti prie paukštienos. Man bruknės skaniausios virtos vienos, be jokių kriaušių ar obuolių ir pateiktos žiema su keptais obuoliais, vištiena ar kalėdiniu kalakutu.
Savaitgalį buvau ištrūkusi į Dzūkijos miškus pagrybaut, tai susidarė įspūdis, kad bruknių miške daugiau nei grybų, o jos dargi nekirmija, kaip šiųmetiniai grybai. Bruknes nuo vaikystės pamėgau valgyti miške, kai grybauju, nes dažniausiai jos auga tose pačiose samanose, kaip ir grybai, ir kvepia samanomis, o lengvą kartumą, rodos, iš pačių grybų yra perėmusios. 

Bruknių uogienė prie mėsos

22 votes, average: 4,32 out of 522 votes, average: 4,32 out of 522 votes, average: 4,32 out of 522 votes, average: 4,32 out of 522 votes, average: 4,32 out of 5 (22 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 1 l
Gaminimo laikas: 60 min. + kildinimas

Sudėtis

  • 1 kg šviežių bruknių
  • 0,5 kg rudojo cukraus
  • 100 ml vandens
  • kelių kvapniųjų pipirų žirnelių ir gvazdikėlių, cinamono lazdelių

Eiga

1

Bruknes perrinkau ir nuploviau, kartu su cukrumi, vandeniu bei prieskoniais subėriau į puodą.

2

Uogienę ant silpnos ugnies vis pamaišydama viriau apie 30-45 min, kol uogos sutirštėjo (bruknės tirštėja pakankamai greitai).

3

Išvirus uogienei išgaudžiau cinamono lazdeles ir supilsčiau į nedidelius indelius, nes šią uogienę dažniausiai valgau, kaip padažą ar pagardą prie mėsos.

4

Uogienės gavosi apie litrą, laikau ją vėsiai ir tamsiai, o jau pradarytą tik šaldytuve. Tokia salsvai kartoka uogienė su šildančių prieskonių gaidele.

Gali patikti

9 Comments

  • Atsakyti
    rasa jurgutaviciene
    2013-08-06 at 12:55 pm

    puiki uogiene,aciu uz receptuka:)gal galite pasakyti,kodel man nesilaiko zali juod.serbentai su cukrumi,rusyje,kelia dangtelius nors tu ka???????aciu:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-08-06 at 8:08 pm

      Rasa, nėr už ką 🙂 O žalius trintus serbentus aš visad laikau šaldytuvo apatinėje lentynoje. Nevirtas uogienes geriausiai laikyti šaltai šaldytuve, nors nežinau kokio šaltumo yra jūsų rūsys. Dar trinant žalius juoduosius serbentus juos reikia labai gerai nusausinti po plovimo, kad visai neliktų vandens, kuris gali sukelti rūgimą.

    • Atsakyti
      Nijolė
      2013-08-28 at 12:16 pm

      Laba diena visiems žinantiems ir pradedantiems Žalios trintos uogienės yra daromos ir laikomos nebūtinai šaldytuve esmė ta kad neleisti susidaryti drebučiams (tankiau maišyti) ir gal per mažai cukraus, 🙂

  • Atsakyti
    Eugenija
    2013-08-10 at 4:55 pm

    Reikia laikyti šaldiklyje.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-08-10 at 4:59 pm

      Šią uogienę laikau virtuvės spintelėje, o pradarytą indelį šaldytuve, į šaldiklį jos dėti tikrai nereikia.

  • Atsakyti
    Laima
    2014-08-27 at 2:57 pm

    Laba diena, norėčiau padėkoti už nepakartojamą receptą 🙂 Labai labai skani uogienė :)Ačiū :))))

  • Atsakyti
    Vija
    2014-09-23 at 3:48 pm

    aš vietoj vandens įspaudžiu 1 apelsino sultis ir sutarkuoju apelsino žievelę. Kadangi mėgstu apelsinus, tai gaunasi bruknės su apelsino prieskoniu.

  • Atsakyti
    Jolanta
    2018-08-29 at 3:51 pm

    Miela Renata, bruknių uogienė nereali, viriau kelis metus iš eilės..visiems labai patiko..bet šiemet nerandu to receptuko, ar jis dingo? Ar paprasčiusiai nemoku jo atidaryti..padėkite, prašau…ačiū 🙂

    • Atsakyti
      Renata
      2018-09-15 at 9:50 am

      Perkėliau recptą iš senos svetainės į naująją, nes automatiškai jis kažkodėl nepersikėlė. Dabar jau matomas 🙂

    Komentuoti: Renata Atšaukti