APP/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai

Brusketos su džiovintais baravykais ir pomidorais

Kol ateis vasara su tikrais saldžiais pomidorais ir originaliomis brusketomis (bruschetta) su jais, improvizuoju jų tema ir gaminu kitokias užkandėles su aromatingais džiovintais baravykais, karamelizuotais svogūnais ir saldžiarūgščiais džiovintais bei aliejuje išmirkusiais pomidorais. Brusketas arba paprasčiau duonos užkandėles skaninau džiovintais čiobreliais, apibarsčiau tarkuotų kietuoju sūriu, puošiau daigintiniais. Šios brusketos puikus užkandis prie vyno. Patį įdarą galima iš anksto pagaminti ir laikyti šaldytuve, o atėjus svečiams tik greitai paskrudinti duoną ir mėgautis puikiu skoniu ir gera kompanija.

Visą žiemą taupau džiovintus baravykus, kad tik visai žiemai užtektų, o atėjus pavasariui paaiškėja, kad jų vis dar turiu. Tada puolu juos „naikinti“, kad tik iki tikro pavasario juos suvalgytume. Šios brusketos yra to „naikinimo“ rezultatas.

Brusketos su džiovintais baravykais ir pomidorais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 ciabatta duonos kepaliuko
  • 2 saujų džiovintų baravykų
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 10-15 džiovintų aliejuje mirkytų pomidorų
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių pagal skonį
  • 1 šaukštelio cukraus
  • gabalėlio kietojo sūrio
  • 2 česnako skiltelių
  • pipirnių, ridikėlių daigų

Eiga

1

Iš vakaro džiovintus baravykus užmerkiau verdančiame vandenyje ir palikau nakčiai.

2

Svogūnus supjausčiau „plunksnelėmis“ ir kepiau keptuvėje, alyvuogių aliejuje ant žemos temperatūros apie 15 minučių, kol svogūnai pasidarė skaidrūs, bet ne rudi ir sukepę. Svogūnus skaninau cukrumi, druska ir maltais pipirais ir dar kiek pakepiau, kol karamelizavosi.

3

Tada į keptuvę, prie svogūnų, sudėjau juostelėmis pjaustytus išmirkusius džiovintus baravykus ir kepiau, kol grybai apkepė, jei reikia papildomai skaninkite druska ir pipirais. Iškepusius grybus su svogūnais palikau aušti.

4

Per tą laiką supjausčiau juostelėmis džiovintus pomidorus ir subėriau juos į praaušusią keptuvę su grybais ir svogūnais, išmaišiau, skaninau džiovintais čiobreliais.

5

Duoną supjausčiau riekelėmis, teptuku aptepiau vieną pusę alyvuogių aliejumi guldžiau ant grotelių ir kišau į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę kokioms 5 minutėms, kad lengvai apskrustų.

6

Apskrudusią duoną ištryniau česnako skiltelėmis. Ant dar šiltos duonos dėjau paruošto įdaro, ant viršaus užtarkavau kietojo sūrio ir puošiau daigintais ridikėliais.

Gali patikti

11 Comments

  • Atsakyti
    Skaitytoja
    2013-03-07 at 1:59 pm

    Kokios nuotraukos skanios! Ir puiki ideja su medzio padekliuku – pasiskolinu sia ideja, sodyboje puikiai tiks 🙂

    Ir man tas pats – turiu ir taupau dziovintus grybus, o pries kelias dienas irgi pastebejau, kad ju dar daug uztaupyta :))) Manau panasia brusketa ar net tokia pacia ir as sumeistrausiu savaitgali 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-03-07 at 2:51 pm

      Dėkui, kaip matau ne aš viena tokia taupukė 🙂 O šią lentelę savaitgalį Kaziuke pirkau, labai džiaugiuosi, kad ją užėjau.

  • Atsakyti
    Aušra
    2013-03-07 at 2:19 pm

    Įsivaizduoju, kokie kvapnūs šitie skrebučiai 🙂 O jau naujosios lentutės grožis! Oi, kaip skaudėjo širdį, kad teko sulaužyti tradiciją ir praleisti šiemetinį Kaziuką Vilniuje. Jau kitą pavasarį tikiuosi atsigriebti 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-03-07 at 2:52 pm

      Aušra, bus dar tų Kaziukų 🙂 Lentutė būtent iš ten 🙂

  • Atsakyti
    vilma
    2013-03-07 at 10:05 pm

    Neitiketinai tikra ir grazu! Atrodo taip paprasta, bet lygiai taip pat ir stulbinamai tobula! Aciu uz ideja, isiminsiu. Ir nuotraukos verciancios is koto! 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-03-07 at 10:25 pm

      Ačiū, Vilma, kažkur buvau užmačiusi brusketų receptą su keptais pievagrybiais ir džiovintais pomidorais, tai sumąsčiau kad džiovinti baravykai su karamelizuotais svogūnais būtų dar geriau 🙂 Tiesiog tobulas paprastumas 🙂

  • Atsakyti
    Laura
    2013-03-08 at 12:10 am

    Didžiojoj duonos ir kitų kepinių knygoj yra labai faina duona su džiovintais grybais ir saulėje džiovintais pomidorais. Gal jau bandei? Jei ne, tai naikink grybų atsargas ir išbandyk…labai skani duonelė 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-03-08 at 4:32 pm

      Laura, mačiau tą receptą, jau anksčiau nusižiūrėjau jį, vis laukiu progos išbandyti 🙂 derinukas džiovinti grybai+džiovinti pomidorai, labai jau geras.

  • Atsakyti
    Vika
    2013-03-08 at 1:20 pm

    vis erzini džiovintus grybus traukdama iš podėlio, o ką daryt ne dzūkams ,kurie grybų nesandėliuoja 🙂 bet užtikrinu, išbandysiu šį skanumą !

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-03-08 at 4:05 pm

      Tai reks svečiuosna ne dzūkus kviesti, kad džiovintus baravykus padėtų suvalgyti :))

  • Atsakyti
    Saitana
    2013-03-13 at 4:23 pm

    Labai jau viliojantis pasirodė receptukas 🙂 Teko pirkti MAXIMOJE baravykų ir daryti – laaabbaiii patiko 🙂 Ačiū už receptuką.

  • Komentuoti: Saitana Atšaukti