APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Cezario salotos su kepsninėje kepta vištiena

Artėja ilgasis savaitgalis! Jei šiemet dar nespėjote atidaryti lauko kepsnių sezono, tai daugelis greičiausiai tai tikrai padarysite paskutinį balandžio savaitgalį. Reikia tikėtis, kad orai kepimui lauke bus palankūs, nors aš tai bet kokiu oru išsitrauksiu savo naująją kepsninę ir čirškinsiu gryname ore. 

Jei šį savaitgalį lauke planuojate išsikepti kažką lengvo, patariu pasiruošti Cezario salotas su kepsninėje kepta vištiena.  Nors Cezario salotų dabar galima paragauti beveik kiekviename restorane, bet pirmenybę visada teikiu pagamintoms namuose. Šias salotas tikrai mėgstu, klasikinį Cezario salotų receptą aprašiau dar pirmojoje savo knygoje “Sezoninė Virtuvė”, o šis, lengvesnis salotų receptas, yra iš mano “Gero maisto dienoraštis. Pavasaris” knygos, juo pasidalinau ir su Delfi skaitytojais. Dažniausiai visi ginčijasi dėl Cezario salotų tradicinio padažo, kuris gaminamas su pusžaliais kiaušiniais, alyvuogių aliejumi, Vusterio padažu, o prie šios salotų variacijos rekomenduoju išbandyti visai netradicinį, bet gaivų ir lengvą graikiško jogurto padažą su garstyčiomis. Toks padažas skatina virškinimą, o salotos tampa dar lengvesnės ir gaivesnės. Cezario salotoms reikėtų naudoti traškias romanines salotas, bet jei jų nerasite, pabandykite ruošti su bet kokiomis kitomis traškesnėmis salotų rūšimis, kurios jau sužėlė jūsų darže ar kurių nusipirkote turguje. Jei duoną salotoms skrudinsite virš ugnies, tam visai neprireiks riebalų, kitaip nei ruoštumėte pagal tradicinį receptą. Apskrudusias, dar šiltas duonos riekeles gausiai ištrinkite česnakais bei sulaužykite.

Tokias Cezario salotas smagu ruošti ir valgyti lauke, o vištieną iškepti kepsninėje. Tada tik iš anksto priplaukite pilną dubenį traškių romaninių salotų lapų, paruoškite visą indą netradicio salotų padažo bei iš anksto sūrime užmarinuokite vištienos krūtinėles. Sūryme mirkytos vištienos krūtinėlės kepsninėje iškepa labai sultingos. Tai patiekalas, kurį smagu gaminti su draugais, nes kiekvienas jį gali pasiruošti pats: į lėkštę įsidėti norimą kiekį salotų lapų, apsibartyti juos skrudintos duonos gabalėliais ir tarkuotu kietuoju sūriu, ant viršaus užsidėti patikusį gabalėlį keptos vištienos bei pagal skonį apsilieti paruoštu neriebiu padažu. 

Cezario salotos su kepsninėje kepta vištiena

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min. ir marinavimas

Lengvesnis receptas

Sudėtis

  • Reikės:
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 2 šaukštelių jūros druskos
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto juodųjų pipirų žirnelių
  • 2 laurų lapų
  • 1 citrinos
  • 4 stiklinių vandens
  • Salotoms:
  • 1 romaninių salotų gūžės
  • 4 riekių šviesios natūralaus raugo duonos
  • 4 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • maltų juodųjų pipirų
  • Padažui:
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 2 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 0,5 stiklinės graikiško jogurto
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 česnako skiltelių

Eiga

1

Likus kelioms valandoms iki vištienos kepimo pradžios užmarinuokite ją sūryme. Stiklinėje šilto vandens ištirpinkite druską ir medų. Į indą, kuriame marinuosite mėsą, įpilkite 3 stiklines šalto vandens ir stiklinę šilto vandens su ištirpusia druska bei medumi. Ten pat suberkite prieskonius ir pjaustytą citriną, į sūrymą suleiskite vištienos krūtinėles. Statykite indą į šaldytuvą. Per kelias valandas mėsa pasimarinuos. Tik nelaikykite vištienos sūrime per ilgai, nes iškepusi bus kieta.

2

Romanines salotas nuplaukite, suplėšykite ir suberkite į indą. Česnako skilteles ir tarkuotą sūrį suberkite į atskirus indelius.

3

Paruoškite salotų padažą. Visas padažo sudedamąsias dalis smaišykite trintuve į vientisą padažą, supilkite į stiklainį ir statykite ant stalo šalia salotų ir tarkuoto sūrio.

4

Lauko kepsninėje ant vidutinio karščio ugnies kepkite sūrime marinuotą vištieną. Prieš tai groteles patepkite aliejumi, kad mėsa prie jų nepriliptų. Vištieną kepkite iš kiekvienos pusės po 5 minutes, kol iškeps. Mėsą nuimkite nuo ugnies ir uždenkite folija, kad neatauštų.

5

Ant grotelių dėkite duonos riekeles ir vartydami jas apskrudinkite. Skrudintą duoną iš abiejų pusių ištrinkite česnakų skiltelėmis ir sulaužykite į nedidelius gabaliukus.

6

Kiekvienas pats sau gali paruošti šias salotas. Į lėkštę įsidėkite norimą kiekį salotų lapų, apibarstykite juos skrudintos duonos gabalėliais ir tarkuotu kietuoju sūriu, ant viršaus uždėkite patikusį gabalėlį keptos vištienos ir pagal skonį apliekite paruoštu padažu. Salotas apibarstykite maltais juodaisiais pipirais ir valgykite, kol vištiena neataušo.

Užrašai

Receptas iš knygos "Gero maisto dienoraštis. Pavasaris"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite