APP/ Daržovės/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Cukinijų-porų sriuba su šafranu

Tai lengva ir skani sriuba iš labai paprastų daržovių, bet ji skaninta labai nepaprastu prieskoniu. Šafranas šiai cukinijų ir porų sriubai suteikia papildomo skonio ir aromato. Pati sriuba verdama tik su sultiniu, be pieno ir grietinėlės, bet virimo pabaigoje gardinama gabalėliu sviesto. Prie tokios lengvos sriubos labai tinka sotūs juodos duonos skrebučiai apsukti šonine ir pakepti orkaitėje.

Mano daržovių aruode dar iki šiol buvo užsilikusios dvi cukinijos, tokios didelės jau su kietoka žieve. Nors cukinijų sezonas jau seniai praėjo, bet gerai laikomos jos paprastai išbūna iki žiemos vidurio. Maniau, kad pas mane vieną dar jų yra, bet kai kaimynė paminėjo, kad ir pas ją dar kelios laukia sunaudojimo, ir ūkininkų turguje savaitgalį užmačiau kelias cukinijas gulinčias prie moliūgų, pamaniau, kad šis receptas pravers ir kitiems, kurie jas nori sunaudoti.

Sriubą valgėme su grietine. Duonos skrebučiai su šonine, šiai neriebiai sriubai suteikia sotumo.

Cukinijų-porų sriuba su šafranu

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4-5
Gaminimo laikas: 40 min.

900 g cukinijų be odos ir sėklų 300 g porų 1 l sultinio žiupsnelio šafrano alyvuogių aliejaus kepti 50 g sviesto druskos, pagal skonį 1 šaukšto citrinų sulčių Skrebučiams su šonine: juodos grūdėtos duonos plonai pjaustytos šoninės džiovintų čiobrelių

Sudėtis

  • Sriubai skirtame puode ant aliejaus pakepiau pjaustytus porus, kai jie suminkštėjo subėriau gabalėliais pjaustytas cukinijas ir kiek apkepiau. Ant daržovių supyliau sultinį, subėriau šafraną, skaninau druska ir viriau, kol daržovės pilnai suminkštėjo.
  • Kol virė daržovės pagaminau skrebučių su šoninė. Juodą duoną supjausčiai pailgomis neplonomis juostelėmis ir apsukau šoninės gabalėliais. Taip paruoštą duoną guldžiau ant kepimo popieriaus skardoje, apibarsčiau čiobreliais ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol šoninė apskrudo, o duona tapo traški.
  • Išvirusias daržoves sutryniau iki tyrės konsistencijos, gardinau citrinų sultimis ir gabalėliu sviesto. Paragaukite, jei reikia, dar pridėkite druskos ir cukraus.
  • Pateikiau su duonos skrebučiais apsuktais šonine.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite