Keliauju/ Vasara

Dviračiais po Dzūkijos kaimus

Savaitgalį kino teatre žiūrėjome lietuvišką kino naujieną „Tadas Blinda“ . Man jis patiko, sveikinimai ir pagarba kūrėjams! Aišku, galima kabinėtis ir kritikuoti, bet aš linkusi gerbti žmones, kurie turi svajonę, ją įgyvendina, o iš to išlošia krūva žmonių aplinkui, vieni gauna darbo, kiti patriotizmo pliūpsnį, treti progos paašaroti, o dar kiti galimybę pakritikuoti. Mane šis filmas įkvėpė pasidalinti savo dar vasara darytomis Dzūkijos kaimų nuotraukomis. Šauniai tada su vyru dviračiais pasivažinėjom po Margionis, Marcinkonis ir Musteiką, gera vasarą prisiminus.

O Dzūkijoje gražu visais metų laikais, akis džiugina plačiai atvertos raštuotos langinės. Ir mediniai, saviti, tik Dzūkijai būdingi dvigubi kryžiai su parištomis prijuostėmis. Gamtos motyvais išraizgytos senų trobų gonkos ir ant medinių karčių svyruojantys paukščių inkilai. Ir aišku, Čepkelių raistas, drėvinė bitininkystė, dzūkų uogos, grybai.Grįžtant prie grybų, tai tėtis man Dzūkijos miškuose pririnko nemažą pintinėlę šilbaravykių, o aš iš jų išviriau grybienę. Močiutė grybų sriubą visuomet virdavo su perlinėmis kruopomis. Labai skani sriuba, glitnios kruopos puikiai dera su slidžiais miško grybais.

Grybų sriuba su perlinėmis kruopomis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • morkos (kokios 4)
  • salieras (toks ne mažas gumbas)
  • svogūnas (pakaks ir 1)
  • perlinės kruopos (ne daugiau 4 šaukštų, nes baisiai greit išbrinks ir taps ne sriuba, o košė)
  • miško grybai (puikiausiai tiko tėčio rinkti šilbaravykiai)
  • daržovių ar grybų sultinys (sunaudojau 1,5 litro)
  • švieži čiobreliai (geriausi grybų draugai)
  • druska, pipirai, lauro lapai (skanumui)

Eiga

1

Šį kart recepto kaip ir nėra, viskas iš galvos ir atminties. Kruopas nakčiai užmerkiau, kad išbrinktų, grybus jau buvau iš anksto apvirus. Puode ant sviesto apkepiau pjaustytus svogūnus, sudėjau pjaustytas morkas, subėriau pjaustytus salierus, viską trumpai patroškinau ir supyliau sultinį. Į verdantį sultinį sudėjau apvirtus šilbaravykius ir išmirkusias kruopas, paviriau ant mažos ugnies ir skaninau druska, pipirais, lauro lapais bei čiobreliais. Valgėme su grietine bei juoda duona, ir kas gi gali būti rudenį skaniau.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite