APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Džiovintų baravykų pica

Labai skani pica. Kiek neįprasta, nes grybai jai naudojami džiovinti, o ne švieži, bet užtat labai priimtina lietuviškam skoniui, bent jau dzūkiškam tai jau tikrai. Šia pica, kažkada, seniai, labai seniai, prieš kokius penkiolika metų, suviliojau savo mylimą vyrą. Taigi, pica verta nuodėmės!

Beje, visai neseniai perskaičiau, kad pavadinimas pizza yra kilęs iš arabiškosios duonos  pita ir, aišku, kad pirmosios picos tikrai buvo be pomidorų, kaip ir manoji…

10 Comments

  • Atsakyti
    aguonele
    2011-02-21 at 7:41 pm

    Atejau, pavalgiau akimis ir ramiai galiu vel iseiti 🙂
    Bet pirma palieku atsiliepima: puiki pizza!!!!!!

  • Atsakyti
    Vika
    2011-02-21 at 8:07 pm

    pati skaniausia mano ragauta pica 🙂

  • Atsakyti
    Egle
    2011-02-22 at 4:46 am

    Džiovinti grybai yra absoliutus gėris. Labai labai. kaip tik turiu litrą džiovintų grybų, ačiū už idėją savaitgalio pietums.

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-02-22 at 8:33 am

    Aguonėle, ačiū!
    Vika, reikės kada pakartoti.
    Egle, tikiuosi, tau patiks.

  • Atsakyti
    Neringa
    2012-02-02 at 1:03 pm

    kaip gardziai atrodo ir skamba! noriu!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-02 at 1:09 pm

      Neringa, jei turi džiovintų grybų, tai būtinai išsikepk! Visi kas ragauja iš pradžių būna nustebę, kad džiovintus grybus galima į picą dėti, bet paragavę giria, kad tai viena skaniausių picų. Tokia su dzūkišku cinkeliu 🙂

  • Atsakyti
    Spyglys
    2012-02-02 at 4:06 pm

    Mamai uzdavini duosiu iskepti seimynai tokia. Jau dabar seile tysta… Aciu Renata!

  • Atsakyti
    Citrina ir bulvė
    2012-02-02 at 6:33 pm

    Labai skaniai atrodo. Ir pagrindas koks traškus… Įdomu, kad į tešlą dedami manai, galbūt jie ir duoda to traškumo? 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-02 at 6:37 pm

      Manus dedu pagal J.Oliver rekomendacijas, tikrai priduoda traškumo ir autentiškumo.

    Komentuokite