4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Džiovintų baravykų pica

Džiovintų baravykų pica
Receptas įkeltas: 2011 Žiema
Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė

2 didelės picos

90 min tešlai, 15 min. gaminimas, 20 min. kepimas

Picos pagrindui:
  • 1,5 st. šilto vandens
  • 100 g manų kruopų su selenėlėmis
  • 400 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550 D)
  • 1 a.š. sausų mielių
  • 2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. druskos
  • 1 v.š. cukraus
  • žiupenelis maltų juodųjų pipirų
Picos viršui:
  • 4 saujos džiovintų baravykų
  • 4 v.š. riebios grietinės
  • 4 mėlynieji svogūnai
  • 300 g. “Rokiškio“ fermentinio sūrio
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, dž. čiobrelių (pagal skonį)
  • alyvuogių aliejaus (kepimui)

Labai skani pica. Kiek neįprasta, nes grybai jai naudojami džiovinti, o ne švieži, bet užtat labai priimtina lietuviškam skoniui, bent jau dzūkiškam tai jau tikrai. Šia pica, kažkada, seniai, labai seniai, prieš kokius penkiolika metų, suviliojau savo mylimą vyrą. Taigi, pica verta nuodėmės!

Beje, visai neseniai perskaičiau, kad pavadinimas pizza yra kilęs iš arabiškosios duonos  pita ir, aišku, kad pirmosios picos tikrai buvo be pomidorų, kaip ir manoji…

Recipe of the week

Tešlą picai dažniausiai minkau duonkepėje (tešlos programa). Man taip greičiausiai ir geriausiai gaunasi. Sudedu visus produktus, o duonkepė ją išminko ir iškildina, po 1,5 val. galiu ir pagrindus picai kočioti.

Prieš kelias valandas verdančiu vandeniu užpiltus baravykus gerai nuplaunu ir supjaustau.

Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepu plunksnelėmis pjaustytus svogūnus, subėriu grybus, kuriuos lengvai apkepu, apibėriu pipirais ir druska.

Pakilusią tešlą iškočioju ir formuoju picas.

Ant pagrindo tepu grietinę, apibarstau tarkuotu sūriu, o ant jo gražiai pamėtau keptų baravykų su svogūnais.

Paskutinis štrichas – džiovintų čiobrelių žiupsnelis, kuris picai suteikia dar daugiau miško kvapo. Viskas, o dabar kokiom 15-20 minučių į 180 laipsnių orkaitę. 

Skanios picos!

Komentarai

    • Neringa, jei turi džiovintų grybų, tai būtinai išsikepk! Visi kas ragauja iš pradžių būna nustebę, kad džiovintus grybus galima į picą dėti, bet paragavę giria, kad tai viena skaniausių picų. Tokia su dzūkišku cinkeliu :)

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės