APP/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Dzūkiška grybienė

Pati nuostabiausia ir skaniausia kaimiško tipo grybienė. Močiutė visad tokią grybų sriubą virdavo su perlinėmis kruopomis, labai skanu, glitnios perlinės kruopos puikiai dera su slidžiais miško grybais.
Tėtis man pririnko šilbaravykių (ačiū, Tėte), o aš iš jų šeimai šviriau  šią grybienę. Valgėme su grietine bei juoda duona, ir kas gali būti rudenį skaniau…

Dzūkiška grybienė

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 6
Gaminimo laikas: 40 min.

Sudėtis

  • 4 morkos
  • 1 ne mažas saliero gumbas
  • 1 svogūnas
  • 4 v.š. perlinių kruopių
  • kelios saujos miško grybų (puikiausiai tiko tėčio rinkti šilbaravykiai)
  • 1,5 l. daržovių ar grybų sultinio
  • švieži čiobreliai (geriausi grybų draugai)
  • druskos, pipirų, lauro lapų (skanumui)

Eiga

1

Kruopas nakčiai užmerkiau, kad išbrinktų.

2

Grybus perrinkau, nuploviau ir apviriau.

3

Puode ant sviesto apkepiau pjaustytus svogūnus, sudėjau pjaustytas morkas, subėriau pjaustytus salierus, viską trumpai patroškinau ir supyliau sultinį.

4

Į verdantį sultinį sudėjau apvirtus šilbaravykius ir išmirkusias kruopas.

5

Viriau ant mažos ugnies apie dvidešimt minučių ir skaninau druska, pipirais, lauro lapais bei čiobreliais.

Užrašai

P.S. Šią grybienę galima išsivirti su bet kokiais grybais, labai skanu ir su džiovintais baravykais.

Gali patikti

11 Comments

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-10-11 at 4:32 pm

    super grybiene ir superiniai vaizdai! mazai beliko turbut tokiu kaimeliu…. noreciau pabuvoti ten!

  • Atsakyti
    Violeta
    2011-10-11 at 5:50 pm

    Nuotraukos kaip visuomet puikios, na, o sriubą turbūt jau teks išbandyt kitais metais 🙂

  • Atsakyti
    Mindaugas
    2011-10-11 at 6:18 pm

    Kaip tik šiame ieškojau recepte perlinių kruopų, sakyčiau Grybienė iš didžiosios G! 😉

    Pritariu dėl Tado Blindos „Pradžia“ filmo – jis tikrai geras, turėtumėm, mes Lietuviai, džiaugtis, jog pagaliau pasaulinio lygio filmą sukūrėme, bet kur tau, Lietuvis nebūtų lietuvis, purvais iš pavydo apdrabsto.. tfu.. kaip visad sakau, sukurkit geriau, o tada ir kritikuokit kitus!

  • Atsakyti
    Asta
    2011-10-12 at 2:25 am

    Perlinės krupos ir grybais sriuboje man irgi vaikystę primena…

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-10-12 at 8:06 am

    Neringa, pabuvoti Dzūkijoje tikrai verta, aš šį pietinį kraštą vadinu Lietuvos Provansu:) Ir tikrai ne veltui…
    Violeta, dėkui, dėkui, gal dar žaliuokių yra, su jomis irgi skanu būtų 🙂
    Mindaugai, perlinės kruopos ir grybai – idealus derinys. O dėl filmo, tai aš už pozityvų mąstymą, džiaugtis tikrai turime kuo:)
    Asta, o ar pas jus perlinių kruopų yra?

  • Atsakyti
    Asta
    2011-10-17 at 8:17 pm

    Kokia man graži pirmoji nuotrauka… 🙂

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-10-18 at 8:10 pm

    Man irgi ji patinka, sriuba pati taip ir prašosi „imkit tą šaukštą ir valgykit mane“ 🙂

  • Atsakyti
    Jurgita
    2011-10-20 at 3:44 pm

    Grožis, Rennie. Ir dar sykį supratau, kaip aš pasiilgau namų…

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-10-20 at 8:53 pm

    Jurgita, kokie ne kokie, bet gražūs tie mūsų Namai, aš irgi, turbūt, panaišiai jausčiausi, užkankintų mane ilgesys 🙂

  • Atsakyti
    Jura
    2012-01-18 at 1:24 pm

    Rennie, sia sriuba (tik su dziovintais baravykais) esu gaminusi jau gal kokius 5 kartus. Komplimentu sulaukta N kartu. Kiekviena karta su kvapu nusikeliu i gimtaja dzukija 🙂 Ir labai dekoju uz toki fantastiska recepta!

  • Atsakyti
    Rennie
    2012-01-18 at 4:22 pm

    Džiaugiuosi, Jura, kad tau ji patiko, man irgi tokia sriuba visuomet primena Dzūkiją, nes močiutė panašią virdavo. O su džiovintais grybais reiks ir man pabandyt, dabar būtų pats laikas 🙂

  • Komentuokite