APP/ Baziniai receptai/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai

Indiškas Raita padažas su jogurtu ir agurkais

Šį indišką Raita padažą surašiau, kaip lydimąjį receptą šalia Vyras prie grilio keptų Naan duonelių. Kol Martynas lauke prie grilio kepė Naan duoneles, aš virtuvėje sau ramiai užmaišiau Raita padažą. Raita su Naan puiki pora – vienas prie kito labai tinka ir puikiai skoniais vienas kitą papildo. Todėl jei gaminsite šį padažą, kviečiu pasidažymui į jį išsikepti ir indiškų Naan duonelių. Pagrindiniai Raita padažo ingredientai  – jogurtas ir agurkai. Nors iš išvaizdos ir sudedamųjų dalių indiškas Raita padažas kiek priemena graikišką Tzatziki, bet tarp jų yra keli esminiai skirtumai:

  • Raita gaminamas iš paprasto, o Tazadziki – iš tiršto graikiško jogurto, todėl Raita dažnai būna kiek skystesnės konsistencijos.
  • Raita skaninama šviežiomis kalendromis, mėtomis, svogūnų laiškais, o Tzadziki – krapais, mėtomis, česnakais. Taigi, indiškas padažas yra intensyvesnio skonio.
  • Raita padažui naudojami sausi aromatingi kuminų ir kalendrų prieskoniai, o Tzadziki švelnaus skonio suteikia skysti ingredientai – ypač tyras alyvuogių aliejus ir citrinos sultys. Prieskoniai indišką padažą ryškiai atskiria nuo graikiškojo.
  • Be to Raita padažas turi daug variacijų ir dažnai praturtinamas įvairiomis kapotomis daržovėmis: morkomis, paprikomis, pomidorais ir net ananasais, o štai Tzadziki receptas yra gana konservatyvus ir nekintantis.

Taigi jei mėgstate ir dažnai gaminate graikišką Tazdziki, jums tikrai patiks ir indiška Raita! Verta išbandyti, kol dar yra vietinių agurkų. Aš padažą ruošiau iš paskutinių savo pačios augintų agurkų ir ką tik darže nuskintų kalendrų, svogūnų laiškų. Labai jau skaniai susivalgė su šviežiai keptomis Nann duonelėmis

Indiškas Raita padažas su jogurtu ir agurkais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
By Renata Kiekis: 2-4 asmenims
Gaminimo laikas: 10 min.

Indijos virtuvė

Sudėtis

Eiga

1

Agurkus nuplaukite, išimkite iš jų sėklas ir sutarkuokite burokine tarka. Švarias prieskonines žoleles gerai sukapokite.

2

Jogurtą sumaišykite su tarkuotais agurkais, kapotomis žolelėmis, gardinkite maltais kuminais, kalendromis, druska. Viską gerai išmaišykite ir prieš pateikimą atšaldykite.

3

Skanu valgyti kaip padažą prie indiškų patiekalų, arba kaip užkandį prie indiškų Naan duonelių.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite