APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Indonezietiškai keptos putpelių šlaunelės

Šį patiekalą įkvepė kelionė į Balį. Dar kovą keliavau po Indonezijos salas, kuriose vos ne kas dieną su vyru ragaudavome vis skirtingų skonių miliatiūrinius keptos ant laužo mėsos iešmelius. Sate – pats tradiciškiausias indoneziečių maistas, jį ruošiant  smulkūs mėsos gabaliukai suveriami ant bambukinių iešmelių ir trumpai pakepami ant atviros ugnies. Juos ruošia su pačia įvairiausia mėsa: vištiena, antiena, kiauliena ar malta mėsa ir net jūros gėrybėmis. Tokį maistą labai patogu valgyti rankomis, tiesiai nuo iešmelio. Sate mėsa dažniausiai gardinama tradiciniais indonezietiškais prieskoniais: česnakais, aitriosiomis parikomis, imbieru, ciberžole, kokosų pienu ir aliejumi, žaliąją citrina. Tai ypač aromatingas ir egzotiško skonio patiekalas, nors pagaminamas labai paprastai ir greitai. Tik pargrįžusi iš kelionės sate kepsniukus išbandžiau dar per Velykas Kurorto namo terasoje. Po to, pagal šį receptą putpelių šlauneles kepiau dar kelis kartus, nes visai šeimynai jie ypač patiko. Viena putpelių šlaunelė – vos keli kąsniai! Labai patogus patiekalas valgyti lauke be jokių įrankių. Tokiu pat būdu galima iškepti ir kitokią mėsą, mano aprašytas marinatas puikiai tiks vištienos ar kalakutienos krūtinėlei, nes kokosų pienas su prieskoniais įsigeria į neriebią mėsą ir kepant neleidžia jai išsausėti. Kepsniai kuo puikiausiai iškepė ant atviros ugnies mano pamėgtoje Big Green Egg kepsninėje, kurią dabar savaitgaliais vasarnamyje naudoju kiekvieną savaitgalį. Jau nuo savaitės vidurio su vyru ir vėl svajojame ką skanaus kepsime savaitgalį. Beje, šį sekmadienį Big Green Egg bendruomenė organizuoja didelę šventę į kurią susirinks geriausi Lietuvos šefai ir grilio meistrai. Nepraleiskite progos pasmaguriauti!

Indonezietiškai keptos putpelių šlaunelės

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. ir marinavimas

Indonezijos virtuvė

Sudėtis

  • 1 kg putpelių šlaunelių
  • 250 ml kokosų pieno
  • 1 žaliosios citrinos ir nutarkuotos žievelės
  • gabalėlio imbiero šaknies
  • šaukšelio ciberžolių
  • žiupsnelio aitriųjų paprikų
  • 1 šaukšelio palmių arba nerafinuoto cukranendriu cukraus
  • druskos, pagal skonį

Eiga

1

Šviežias putpelių šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2

Pasiruoškite marinatą mėsai. Nuo žaliosios citrinos smulkiai nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis ir ištirpinkite jose rudąjį cukrų. Įtarkuokite imbiero šaknį, suberkite ciberžolių ir aitriųjų paprikų miltelius, druską. Viską išmaišykite ir užpilkite kokosų pienu.

3

Į paruoštą marinatą merkite mėsą ir marinuokite apie 3-4 valandas. Galite palikti ir per naktį, bet ilgiau jau nereikėtų.

4

Marinuotas putpelių šlauneles suverkite ant metalinių iešmelių ir kepkite ant kaitrios atviros ugnies po 5-7 minutes iš abiejų pusių kol apskrus ir pilnai iškeps. Taip kepta mėsa skani šalta ir jau visai atšalusi.

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite