APP/ Daržovės/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Indonezietiško skonio moliūgų sriuba

Šios sriubos kvapas ir skonis man primena atostogas Balyje. Jos aštrumas ir aromatingumas puikiai sušildo bei pakelia nuotaiką, kai už lango tikra žiema. Tradiciniai indonezietiški ingredientai: svogūnai, česnakai, imbieras, aitriosios paprikos, ciberžolė, kokosų pienas ir laimų sultys paprastą trintą moliūgų sriubą paverčia neatsivalgomai skania. Sriubos apibarstymui primygtinai rekomenduoju pasiruošti geltonųjų kokosų trupinių, jų receptą perskaičiau knygoje, kurią pernai parsivežiau iš kelionės po Indoneziją. Jie pagaminami labai greitai, o sriubai suteikia ne tik grožio, bet ir papildomo skonio. Kokosų trupinių verta pasiruošti daugiau, jie puikiai tinka ne tik trintoms sriuboms, bet ir salotoms apibarstyti. Prie šios sriubos labai tinka smulkinti kalendrų lapeliai, bet jų tuo metu šaldytuve neturėjau, todėl sriubą apšlaksčiau skrudintų sezamų aliejumi. Jei tokio namuose turite, būtinai išbandykite, sriuba taps dar aromatingesnė.

Šią sriubą siūlau pasiruošti kasdieniai vakarienei, nes ją pasigaminsite vos per pusvalandį, o jei iš vakaro susipjaustysite moliūgą, tai ir dar greičiau. Jau keli metai, kai sriubą įpratau ruošti ne pietums, o būtent vakarienei. Dažniausiai tai būna gausios daržovėmis ir greitai pagaminamos sriubos, jaukiai sušildančios namiškius pargrįžusius vakare namo. Sriubos dažniausiai išverdu daugiau, jos likutį supilu į užsukamą stiklainį ir palieku šaldytuve. Po kelių dienų, tokia sriuba ir vėl labai pradžiugina, ypač kai jos jau nebereikia virti, o tik pasišildyti. Kai prieš kelis metus rašiau knygų seriją “Gero maisto dienoraštis” iš knygos dietistės-konsultantės Tomos Dvelytės sužinojau, jog daržovių sriuba yra idealus patiekalas vakarienei. Todėl pradėjau dažnai šiuo patarimu vadovautis. Nors daugumai sriuba asocijuojasi su pirmuoju sočių pietų patiekalu, bet išsivirti jos vakarienei tikrai verta. Visai atsitiktinai po Naujųjų ramiai skaitinėdama David Leibovitz knygą “Mano Paryžiaus virtuvė” perskaičiau, jog prancūzų kalbos žodis “sriuba” skamba lygiai taip pat, kaip tam tikruose Prancūzijos regionuose skamba “vakarienė”. Jei Prancūzai jus pakvies kada la soupe, tai reikš, kad esate kviečiami vakarienės, nebūtinai tik dubenėlio sriubos. Tai perskaičiusi, kažkodėl dar dažniau užsimanau vakarienei išsivirti sriubos. Tai jei turite moliūgų (pas mane dar savo eilės laukia pačios užauginti trys gražuoliai) šią sriubą kasdieniai vakarienei labai rekomenduoju!

Indonezietiško skonio moliūgų sriuba

3 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Kasdienė vakarienė

Sudėtis

  • 1 kg moliūgo
  • 2 šaukštų kokosų aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 1 nedidelės česnako galvutės
  • 1 aitriosios paprikos
  • kelių cm ilgumo imbiero šaknies
  • 1 šaukštelio "Santa Maria" ciberžolės
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 250 ml "Santa Maria" kokosų pieno
  • 1 šaukštelio nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • Kokosų trupiniams:
  • 1 stiklinės kokosų drožlių
  • 1 šaukštelio "Santa Maria" ciberžolės
  • Pateikimui:
  • skrudintų sezamų aliejaus
  • smulkintų kalendrų lapelių

Eiga

1

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kuo smulkiau supjaustysite, tuo greičiau jis išvirs. Svogūnus, česnakus ir imbiero šaknį nulupkite ir taip pat smulkiai supjaustykite. Aitriąją papriką susmulkinkite, jei norite mažiau aštrumo, išimkite paprikos sėklas.

2

Puode ant kokosų aliejaus pakepkite pjaustytus svogūnus su česnakais ir imbierais, suberkite smulkintas aitrąsias paprikas ir kelias minutes kepinkite. Tada suberkite pjaustytus moliūgus, juos apiberkite ciberžolėmis ir dar kiek maišydami pakepinkite. Galiausiai supilkite sultinį, uždenkitye dangtį, sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių, kol moliūgai suminkštės.

3

Kol verda sriuba pasiruoškite kokosų drožlių trupinius. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę, į ją suberkite kokosų drožles ir ciberžolę, maišydami kaitinkite kelias minutes, kol kokosai gražiai apkeps, o ciberžolė juos nudažys gelsvai. Paruoštus kokosų trupinius suberkite į atskirą indelį ir palikte aušti.

4

Išvirusią sriubą sutrinkite į tyrę. Supilkite atgal į puodą, įpilkite kokosų pieno, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, įberkite cukraus, jei reikia, papildomai įberkite druskos. Sriubą užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.

5

Sriubą pilstykite į lėkštes, apšlakstykite skrudintų sezamų aliejumi, apibarstykite kokosų trupiniais bei kapotomis kalendromis.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite