APP/ Pusryčiai/ Visi receptai/ Žiema

Duonos apkepas STRATA

Nežinau kaip jums, bet man pusryčiai yra labiausiai komplikuotas dienos maistas. Ir ne todėl kad aš jų nemėgčiau. Kaip tik atvirkščiai, negaliu išeiti iš namų nepapusryčiavusi ir šeimynos be pusryčių niekada neišleidžiu. Paprasčiausiai ankstyvais rytais skubėti ruošiant pusryčius labai nemėgstu. Todėl pusryčiams dažniausiai stengiuosi gamini tai, ką galiu pasiruošti iš vakaro. O ryte, iš karto tik atikėlusi, pašaunu tai ką paruošiau iš vakaro į orkaitę ir kol šeima prausiasi bei rengiasi pusryčiai iškepa bei garuoja ant stalo. Būtent toks yra ir šis receptas! Jį galėčiau apibūdinti paprastai – duonos apkepas, bet jis turi ir savo pavadinimą Strata.  Stratų būna įvairiausių skonių: saldžių ir pikantiškų, o priedus joms galima pasirinkti kokius tik mėgstate. Nekintamos patiekalo sudedamosios dalys yra: duona, pienas ir kiaušiniai. Patiekalui galima panaudoti vakarykštę mėgstamą duoną ir taip ją prikelti skaniam antram gyvenimui. Šį kartą ruošiau saldžią Stratą, kuriai panaudojau šaldytas gervuoges. Jai tinka įvairiausios šaldytos uogos: vyšnios, mėlynės, šilauogės, avietės arba uogų mišinys. Tikiu, kad šaldytų uogų savo šaldiklyje dar turite, jau pats laikas jas traukti ir pasiruošti skanius pusryčius iš vakaro!

Duonos apkepas STRATA

3 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 25 cm skersmens kepimo indui
Gaminimo laikas: 10 min. Kepimo laikas: 30 min.

Kasdieniai pusryčiai

Sudėtis

  • 250 g mėgstamos šviesios duonos
  • 250 g šaldytų uogų
  • 120 g rikotos
  • 250 ml pieno
  • 4 kiaušinių
  • 30 g sviesto
  • 4 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 šaukštelio vanilės
  • cinamono

Eiga

1

Iš vakaro duoną supjaustykite kubeliais. Išlydykite sviestą. Kiaušinius išplakite su cukrumi, lydytu sviestu, rikota, įpilkite pieno ir vanilės ekstrakto.

2

Į kepimo indą suberkite pjaustytą duoną, ten pat berkite ir šaldytas uogas, išmaišykite. Ant jų supilkite paruoštą plakinį, apibarstykite cinamonu. Indą apdenkite maistine plėvele ir statykite nakčiai į šaldytuvą. Per naktį duona pilnai sugers skystį, o uogos spės atitirpti.

3

Ryte atsikelkite kiek anksčiau nei pusvalandį iki pusryčių. Pašaukite indą su patiekalu į įkaitusią 180 laipsnių karščio orkaitę 30 minučių. Per tą laiką patiekalas pilnai iškeps. Valgykite dar karštą.

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Violeta
    2019-01-19 at 11:17 am

    Širyt išbandėme STRATA , labai skanu , ačiū

  • Komentuokite