APP/ Desertai/ Vasara/ Visi receptai

Jogurtinė panna cotta su miško uogomis ir medumi

Labai mėgstu panna cotta su įvairiomis uogoms, nors ir be jų galėčiau ją kabliuoti nesustodama. Seniai norėjau išbandyti lengvesnį šio deserto variantą, kuriame riebi grietinėlė pakeičiama jogurtu. Juk kai šilta taip norisi kažko lengvesnio ir gaivesnio. Jogurtinis panna cotta skonis gavosi kitoks nei įprasta, nors toks pats skanus.

Jau kuris laikas kiekvieną rytą sutinku miške su tuščiu indeliu, skirtu miško uogoms. Mano rytas ne toks ir ankstyvas, bet išgirsti rytinius paukščius ir pasidžiaugti tarp pušų krintančiais saulės spinduliais dar suspėju. Uogų rinkimas jau tapo kas rytiniu mano ritualu, tuo labiau, kad gyvenu beveik pačiame miške, tai eiti niekur toli ir nereikia. Kol vaikai dar sapnuoja paskutinį sapną, parenku žemuogių ir mėlynių vėlyviems pusryčiams. Šį kart dalį uogų atidėjau popiečio desertui.

P.S. Ši „lengvesnė“ panna cotta versija man – tobulas vasaros desertas. Kadangi labai mėgstu jogurtą, šis lengvesnis skonis man labai tiko ir patiko. Vaikai visgi pasisakė už tradicinę riebią panna cottą ir kitam kartu užsiprašė įprasto varianto.

Jogurtinė panna cotta su miško uogomis ir medumi

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 15 min. gaminimas, 90 min. šaldymas

Sudėtis

  • 1 stiklinės graikiško tiršto jogurto
  • 1 stiklinės neriebios 13% grietinėlės
  • 1 stiklinės pieno
  • 3 šaukštelių cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 10 g želatinos
  • 3 šaukštų vandens želatinos brinkinimui
  • Pateikimui:
  • žemuogių ir mėlynių ar kitų sezoninių uogų
  • šviežio medaus

Eiga

1

Pirmiausiai želatiną užpyliau vandeniu, kad išbrinktų.

2

Pieną ir grietinėlę užkaitinau puode iki virimo, pridėjau vanilinio ir paprasto cukraus.

3

Kiek praaušusiame piene su grietinėle ištirpinau išbrinkusią želatiną ir sukrėčiau graikišką jogurtą, bei gerai išmaišiau.

4

Paruoštą masę išpilsčiau į keturis indelius ir palikau nakčiai stingti.

5

Sustingusį desertą užbėriau mėlynėmis ir žemuogėmis bei apliejau skystu medumi.

Užrašai

http://joylicious.net/2010/10/22/yogurt-panna-cotta-with-honey/

Gali patikti

8 Comments

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-07-04 at 12:48 pm

    Kaip as Jus suprantu! Musu sodyba irgi ten pat, miskuose 😉 Visi savaitgaliai – pusyne, rytai/popietes – „medziojant“ uogas ir grybus… Pasaka… Niekad net nemaniau, kad savaitgalis miske gali taip isgelbeti nuo asfalto 🙂

    Beje, nuostabus desertas 🙂 Manau „stoja“ i eile „greitu metu“ 🙂 Smagios vasaros 😉

    Skaitytoja.

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-04 at 9:16 pm

      Dėkui, aš jau visas mėnuo kaip Vilniaus nepasiilgstu. Vasaros metu arčiau gamtos geriausia 🙂 Jei mėgstate jogurtą, šis desertas irgi turėtų patikti.

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-07-04 at 8:57 pm

    Pasaka akims ir skrandžiui!

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-07-10 at 12:46 am

    Nuostabus receptai, puikus blogas!
    Laaabai noretusi pasakojimo ir nuotrauku is Druskininku (ir aplink ji)!
    Kuo Druskininkai kvepuoja siandien???

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-07-10 at 6:33 am

      Dėkui už pasiūlymą, būtinai artimiausiu metu pasidalinsiu Druskininkų nuotaikomis 🙂

  • Atsakyti
    Ugne
    2013-08-03 at 2:07 pm

    Kai paskutini kart gaminau panna cotta, gaminau tradicine – riebia. Mamai ir sesei nepatiko. Man ir ne prie sirdies tas grietineles riebumas… Kaip manot, ar galima paga jusu si recepta grietinele pakeisti pienu? Ta prasme, naudoti tik jogurta ir piena? Piena naudoju riebu, naturalu, is ukininku, tai gal neturetu kazkuo labai skirtis? Nes norisi vasarai pasigaminti neriebu lengva (ir lengvai pagaminama) desertuka.

    (www.kavospertraukele141.blogspot.com – mano blog’as apie maista, mada ir idomu gyvenima)

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-08-04 at 11:20 am

      Ugne, aišku, riebią grietinėlę galite keisti riebiu pienu. Vaikystėje mes gaminome tokius pieno drebučius, tik be jogurto, būdavo labai skanu. Būtinai užsuksiu aplankyti Jūsų blogo 🙂

    Komentuokite