Keksiukai tikrai labai skanūs, jų puriame viduje slepiasi iškepusios mėlynės, o traškumo suteikia ant viršaus apibarstyti kukurūziniai dribsniai. Šiuos keksiukus, dar neįpusėjus vasarai, kepiau jau dukart. Mano vaikai užsiprašė, kad kitą kartą jų iškepčiau dvigubą porciją, nes labai jau greitai šie keksiukai dingsta nuo stalo.
Jogurtinius keksiukus su mėlynėmis savaitgalį valgėme vėlyviems pusryčiams, juk jogurtas, dribsniai ir uogos tikras pusryčių meniu. Prie keksiukų pateikiau saldinto pieno su mėlynėmis. Ar galėtų būti idealesni tingaus savaitgalio pusryčiai vidurvasary.
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
Sudėtis
- 1 kiaušinio
- 1 stiklinės jogurto
- 2 stiklinių miltų
- 1 stiklinės šviežių mėlynių
- ½ stiklinės cukraus
- 1/3 stiklinės neutralaus skonio aliejaus pvz. vynuogių kauliukų aliejų
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 12 šaukštelių kukurūzinių dribsnių
Eiga
Pirmiausiai užkaičiu orkaitę iki 190 laipsnių, kad spėtų įšilti.
Kiaušinį išplaku su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilu aliejų ir jogurtą, bei gerai išmaišau.
Kitame inde sumaišau miltus su kepimo milteliais ir druska. Sausus produktus supilu į skystus ir išmaišau iki vientisos masės. Tešla gaunasi tirštoka.
Galiausiai į tešlą supilu stiklinę švarių mėlynių, stengiuosi lengvai išmaišyti, kad nesusitrintų uogos.
Į keksiukų kepimo formeles sudedu popierinius keksiukų krepšelius, į kiekvieną jų dedu po šaukštą tešlos, kad jie būtų apypilniai. Ant kiekvieno keksiuko beriu po šaukštelį kukurūzinių dribsnių, juos kiek ranka įspaudžiu į tešlą, kad neišsibarstytų.
Galiausiai skardą šaunu kepti į įkaitusią orkaitę. Keksiukai iškepa per 15-20 minučių.
Iškepusius keksiukus ištraukiu iš skardos ir aušinu ant grotelių. Geriausiai, keksiukams leisti pilnai ataušti ir tik tada skanauti. Ataušusius apibarstau cukraus milteliais ir tiekiu į stalą.
15 Comments
IngaM
2013-07-08 at 11:22 amLabai labai skaniai atrodo, išbandysiu šiandien, bet su šilauogėm.
Rennie
2013-07-08 at 11:25 amInga, sėkmės! Su šilauogėmis irgi turėtų būti labai skanūs 🙂
Vilma
2013-07-08 at 7:13 pmLabai gražūs!!!!
Rennie
2013-07-11 at 10:02 pmVilma, dėkui 🙂 Jie ir labai skanūs.
Agnė
2013-07-13 at 3:14 pmO kiek kepimo miltelių reikia? 🙂
Rennie
2013-07-15 at 9:08 amDėkui, Agne už pastabumą, pradanginau tokį svarbų ingredientą 🙂 Reikia 2 šaukštelių kepimo miltelių.
Agnė
2013-07-23 at 9:39 amAš įdėjau truputį mažiau, bet vis tiek išėjo labai puikūs keksiukai 🙂
http://kostmosas.blogspot.com/2013/07/jogurtiniai-keksiukai-su-melynemis.html
Rennie
2013-07-25 at 1:09 pmAgne, džiugu, kad patiko 🙂 Einu žiūrėt tavųjų…
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis | Virtuvės kertelės
2013-08-12 at 4:59 pm[…] kepiau šiuos keksiukus su mėlynėmis, bet šitie keksiukai patiko labiau dėl traškios […]
Daiva
2013-08-12 at 5:01 pmLabai ačiū už puikų receptą! Keksiukai labai patiko, ypač traški plutelė 🙂 http://www.virtuveskerteles.lt/jogurtiniai-keksiukai-su-melynemis/
Andželika
2014-01-10 at 10:32 pmLabai,skanūs buvo,tik greit jų neliko,ačiū
Gintarė
2014-06-30 at 4:26 pmLaba diena,
Norėčiau konsultacijos dėl šių keksiukų. Šiaip mėgstu kepti ir dažnai tą darau, tik va šį kartą ne visiškai pavyko. Keksiukai man gavosi per šlapi, atrodo, kad neiškepę, nors kepiau 30 min.(ilgiau kepiau, nes mėlynės šaldytos buvo). Bandysiu dar kartą, bet noriu jūsų paklausti kelių dalykų:
1) Stiklinė – 200 ml ar 240 ml?
2) Kokį jogurtą naudojate? Aš turėjau Dobilą natūralų, toks jausmas, kad jis ne visai tiko – per “sunkus”, be to ir nesaldus.
Būsiu labai dėkinga už jūsų komentarus 🙂
Rennie
2014-06-30 at 6:02 pmLabai keista, nes šiuos keksiukus vasarą kepu gana dažnai ir visada pavyksta. Stiklinė yra 250 ml, visad naudoju tik natūralų ir be priedų jogurtą, Dobilas tikrai tinka. Manau, kad pagrindinė problema – šaldytos mėlynės, kurios yra drėgnesnės už šviežias. Dabar pats mėlynių sezonas, pabandykite su šviežiomis mėlynėmis arba šilauogėmis, turėtų tikrai pavykti 🙂
Indrė
2016-01-19 at 7:54 pmAčiū už receptą. Išmėginau jį ir su juodaisiais serbentais. Įvyko skonių sprogimas!!!! Traškus viršus, švelnus vidus ir rūgščios uogos – super! Tik cukraus šiuo atveju dėjau 1 stiklinę. Sėkmės!
Laura
2016-05-29 at 8:34 amAciu uz puiku recepta! Kepiau su saldytom avietem ir gavosi puikiai 🙂 Dar butinai kepsiu siuos keksiukus, tik desiu siek tiek daugiau cukraus arba/ir balto sokolado gabaliuku, nes truputi truku saldumo 🙂