APP/ Mėsa/ Visi receptai/ Žiema

Kalakutienos kukuliai su spanguolėmis

Kalėdos vienaip ar kitaip virtuvėje sukasi apie kalakutieną. Aš pati šiemet didelio kalakuto kepti nepanuoju, nes iš ūkininkės jau užsisakiau riebią lietuvišką žąsį. Bet kalakutienos šiam šventiniam stalui irgi neatsisakysiu, nes planuoju gaminti užkandžius iš maltos kalakutienos. Kepti kalakutienos kukuliai puikiai tiks tiek karštam, tiek ir šaltam šventiniam užkandžių stalui. Kad kepant malta kalakutiena neišsausėtų, ją apvyniojau plonai pjaustyta šonine, kurią prieš pat kepimo pabaigą glazūravau spanguolių padažu, lengvam kukulių karamelizavimuisi. Į maltą kalakutieną, kad būtų šventiškiau įmaišiau džiovintų spanguolių, bėriau cinamono, čiobrelių. Aromatingi prieskoniai ir džiovintų uogų salsvumas kalakutienai labai tinko. Šiuos kukulius išbandžiau savaitgalį, nuvažiavusi į vasarnamį ruošti namo artėjančių švenčių sutikimui. Aišku, juos galima kepti ir virtuvės orkaitėje, bet man norėjosi dūmo kvapo, todėl kepiau kepsninėje. Kadangi laiko maisto gaminimui daug neturėjau ir didžiosios kepsninės kurti visai nesinorėjo, todėl su vyru išsitraukėme savo patogiąją nešiojamą COBB kepsninę. Ją turime jau daugiau nei 6 metus ir esame labai patenkinti. Ką skanaus ant jos esu gaminusi, galite skaityti čia.  Dažniausai ši kepsninė mums tarnauja, kaip vežiojamas grilis, kai vasaros metu keliaujame į kempingą ar iškylą, arba išsiruošiame į žygį su dviračiais bei baidarėmis. Tada kepsninę tik susidedame į specialų krepšį, užsimetame ant peties ir traukiame į kelią. Šią žiemą, jei tik bus sniego, su šeima jau suplanavome kelis žygius į mišką, kurių be ant šio grilio kepamų kepsniukų ir šildomo karšto vyno jau niekaip neįsivaizduoju. Tuo labiau, jog šiemet prieš Kalėdas savo kepsninę jau atsinaujinome naujais COBB priedais. Jei dar ieškote kalėdinės dovanos savo iškylauti mėgstančiai šeimai, o gal užkietėjusiam žvejui, keliautojui ar buriuotojui, tai su šia dovana tikrai neprašausite!  

Kalakutienos kukuliai su spanguolėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 500 g maltos kalakutienos
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • 150 g plonai pjaustytos šoninės
  • Padažui:
  • 1 stiklinės spanguolių uogienės
  • 4 šaukštų kokybiško balzaminio acto
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • žiupsnelio maltų pipirų

Eiga

1

Džiovintas spanguoles nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Jas suberkite į maltą kalakutieną kartu su visais prieskoniais, druska, įpilkite aliejaus ir įmuškite kiaušinį. Viską labai gerai išmaišykite rankomis ir formuokite nedidelius vienodus kukurius. Kad jie būtų vienodi maltos mėsos formavimui galite panaudoti šaukštelį.

2

Kai visi kukuliai bus pagaminti, kiekvieną apvyniokite plonai pjaustyta šonine ir persmeikite mediniu dantų krapštuku, kad šoninė gerai prisispaustų prie maltos mėsos. Kukulių viršų lengvai apibarstykite maltu cinamonu. Taip paruoštus kukulius galite kepti iš karto arba laikyti šaldytuve iki paros.

3

Jei kukulius kepsite kepsninėje, pasirinkite vidutinio karštumo netiesioginės temperatūros kaitrą, ant grotelių sudėkite kukulaičius, uždenkiye dangtį ir kepkite apie 15-20 minučių, karts nuo karto pavartydami juos, kad vienodai apskrustų. Tokius kukulius galite kepti ir namų orkaitėje 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Į kepimo pabaigą kukulius aptemkite paruoštu spanguolių padažu ir dar kelias minutes pakepkite, kol šoninė lengvai karamelizuosis.

4

Spanguolių padažą paruošite labai lengvai. Paprasčiausiai spanguolių uogienę sumaišykite su balzaminiu actu, druska ir pipirais. Likusią nuo glazūravimo padažo dalį atidėkite, bus pateikimui su kukuliais.

5

Kukuliai skanūs šilti ir atšalę, pateikti su spanguolių padažu ir marinuotais agurkais.

Užrašai

Receptas parengtas bendradarbiaujant su griliai.lt

.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite