APP/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Kaspinėliai su džiovintomis voveraitėmis

Šis makaronų patiekalas su džiovintomis voveraitėmis man primena vasarą. Su šviežiomis voveraitėmis, aišku, būtų skaniau, bet žiemos metu taip gera išsitraukti drobinį maišelį su džiovintomis miško gėrybėmis ir užuosti seniai praėjusią vasarą bei laukti, su kiekviena diena vis labiau artėjančios, kitos vasaros ir šviežių grybų.

Pas mane aruoduose, kaip pas kokią taupukę, dar daug užsilikusių džiovintų miško gėrybių.  Vienos iš tokių džiovintos voveraitės,  jos ne tokios aromatingos, kaip džiovinti baravykai, bet tikrai ne prastesnės, o tiesiog kitokios. Taigi, naikinu atsargas su visų taip mėgstama pasta.

Kaspinėliai su džiovintomis voveraitėmis

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 2-3
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 300 g. kaspinėlių (farfalle)
  • 200 ml. riebios grietinėlės
  • 20 g. džiovintų voveraičių (galima nusipirkti ir prekybos centruose)
  • 2 svogūnai
  • alyvuogių aliejaus ir sviesto (kepimui)
  • druska, malti juodieji pipirai, džiovinti čiobreliai
  • tarkuoto sūrio "Džiugas"

Eiga

1

Kelias valandas iki gaminimo užmerkiau voveraites karštame vandenyje.

2

Kaspinėlius išviriau, kaip nurodyta ant įpakavimo.


3

Keptuvėje išlydžiau sviestą, įpyliau alyvuogių aliejaus  ir pakepiau plunksnelėmis supjaustytą svogūną. Kai jis pagelto, sudėjau išmirkusias ir nuplautas voveraites, bei trumpai apkepiau. Tada supyliau grietinėlę, paviriau, kol padažas sutirštėjo. Padažą skaninau druska ir prieskoniais.


4

Jeigu padažas gavosi per tirštas galima papildomai įpilti skysčio, kuriame mirko voveraitės (likusį skystį visuomet supilu į verdamus makaronus). 

5

Išvirtus, nusunktus kaspinėlius suverčiau į padažą, viską išmaišiau, apibarsčiau tarkuotu sūriu ir sėdomės prie stalo.

Gali patikti

5 Comments

  • Atsakyti
    Vika
    2011-03-01 at 10:37 am

    Rennie, o gal dar turi tų džiovintų voveraičių 🙂 norinčių jau eilutė 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-03-01 at 11:25 am

    Tai va, jau sunaikinau, tik baravykai liko.

  • Atsakyti
    Sparnuotis
    2011-03-02 at 1:59 pm

    Skamba dieviškai, būtinai reikėsvtų voveraičių nusikauti tokiai nuodėmei:)

  • Atsakyti
    Egle
    2011-03-02 at 4:22 pm

    O su kitokiais grybais neipavyktu? tik su voveraitemis?

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-03-02 at 9:25 pm

    Aišku, kad pavyktų ir su kitokiais džiovintais grybais, tik skonis jau būtų kitoks, pagal grybus. Sėkmės improvizuojant!

  • Komentuoti: Vika Atšaukti