Tai puikūs keksiukai su avietėmis! Vaikai juos suvalgo akimirksniu. Rudeninės avietėms jiems suteikia ne tik grožio, bet ir saldžiarūgščio skonio ir aviečių kvapo.
Rugsėjo mėnesį juos kepiau jau tris kartus. Viskas prasidėjo nuo sūnaus gimtadienio, kai paprašė, kad gimtadieniui iškepčiau ne kokių nors savo moliūginių ar morkinių, o pačių tikriausių keksiukų. Reikia pripažinti, turiu tokią silpnybę, iš visų konditerinių gaminių išpešti nors menkiausią naudą, į juos įmaišydama morkų, moliūgų, avižinių dribsnių, na kad ne tik tuščios kalorijos būtų, o ir šis, bei tas daugiau…, tada mano širdis būna ramesnė, kad vaikai gauna ir ko nors naudingo. Na, bet gimtadienis yra gimtadienis…, o avietės yra avietės, ne tik skanu, bet ir sveika. Keksiukai turėjo puikų pasisekimą, nes po to dar sekė gimtadienio šventė su draugais ir vardadienis, ir, aišku, vėl… keksiukai su avietėmis visai be progos.
Tikrai smagu buvo prakandus keksiuką viduje rasti avietę, mmm… labai skanu. Nespėjau net dorai nufotografuoti, kai lėkštė jau buvo tuščia.
Keksiukai su avietėmis
Tradiciniai kepiniai
Sudėtis
- 110 g sviesto
- 225 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 270 g kvietinių miltų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 120 ml pieno
- 1 šaukštelio vanilininio cukraus
- šviežių aviečių, po 3 kiekvienam keksiukui
- Papuošimui:
- 250 g riebios grietinėlės
- 1 šaukštelio cukraus
- šviežių aviečių, po 3 kiekvienam keksiukui
- vanilininio cukraus
- 1 pakelio grietinėlės standiklio
Eiga
Pirmiausiai įkaitinau orkaitę iki 160 laipsnių.
Norėdama, kad keksiukai gerai iškiltų visus produktus naudojau vienodos kambario temperatūros. Sviestą su cukrumi išsukau mikseryje, įmušiau kiaušinius, supyliau pieną ir išsukau iki vientisos masės.
Atskirame inde sumaišiau miltus, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų, ir juos supyliau į mikserį, kad gautųsi vientisa tešla.
Keksiukų skardoje sudėliojau popierines formeles ir dėjau po vieną šaukštą tešlos, į ją spaudžiau po tris avietes kiekvienam keksiukui, ant jų pyliau dar po pusę šaukšto tešlos (tešla turi užimi tik 2/3 formelės).
Keksiukus kepiau apie 25 minutes, iškepusius aušinau ant grotelių.
Kol keksiukai aušo išplakiau grietinėlę su cukrumi ir grietinėlės tirštikliu.
Ant praaušusių keksiukų užspaudžiau grietinėlės ir puošiau avietėmis.
Užrašai
Receptas iš knygos: http://www.amazon.co.uk/Cupcakes-Primrose-Bakery-Martha-Swift/dp/1856268470
20 Comments
Viktorija
2011-09-29 at 12:06 pmJei vaikai nori paprastu vaniliniu keksiukų, o mama nori, kad ten būtų ir ko nors naudingo, manau, puikiai tiks šie keksiukai su varške – http://receptumedis.lt/wordpress/2011/05/varskes-keksiukai-su-marcipanu-ir-spanguolemis/ 🙂
Rennie
2011-09-29 at 1:19 pmTeks Viktorija kitą kart išbandyti taviškius 🙂
Asta
2011-09-29 at 2:46 pmO aš savuosius su varške ir džiovintom arba šviežiom uogom galiu pasiūlyti 🙂
http://villa-alps.blogspot.com/search/label/keksiukai
Pažįstamų rate net keli žmonės vos ne kartą į savaitę juos kepa, tad matyt labai jau skanūs 😀
Viktorija
2011-09-29 at 3:23 pmAsta, tikriausiai, apie tuos pačius keksiukus šnekam, nes jų receptą aš pas tave nusižiūrėjau 😀
jurate
2011-09-29 at 3:57 pmIr as kepu varskinius keksiukus pagal “Villa-alps” recepta, jie tikrai puikus. Bet butinai pabandysiu ir siuos, labai jau viliojanciai atrodo :)))
Rennie
2011-09-29 at 7:57 pmNa, merginos, jeigu jau taip išgyrėt tuos varškės keksiukus, tai kepsiu juos jau šį savaitgalį. Ačiū, už receptą, tikiuosi, mano smaližiai bus laimingi 🙂
Indrė
2011-09-30 at 6:19 amPritariu varškės keksiukai pas Astą puikūs.
O tavieji irgi traukia akį. Niekad nemaniau, kad šviežios avietės taip puikiai kepa 🙂
Rennie
2011-09-30 at 8:41 amJau naminės varškės nusipirkau, kepsiu. Indre, avietės labai skaniai ir gražiai iškepa kepinių viduje, jau buvau išbandžiusi neseniai keptame ir aprašytame “Keksas su uogomis”.
Asta
2011-09-30 at 10:23 amKokie gražuoliai! 🙂
Avietės tikrai labai papuošia keksiukus, o dar tas trijų aukštų svajonių padėklas! 🙂
oditele
2011-09-30 at 5:10 pmkoks elegantiškumas ir lengvumas..;)
Rennie
2011-09-30 at 8:39 pmDėkui, Asta, o triaukštį padėkliuką pirkau ant Tauro kalno sendaikčių turguje prieš kelis metus, pamenu, kaip džiaugiausi jį radusi 🙂
Oditėle, keksiukai tikrai elegantiški ir nors kaloringi, bet lengvo skonio 🙂
Vitalija
2011-10-09 at 2:34 pmNuostabaus skonio keksiukai! Šiandien iškepėm ir paragavom! Lengvučiai, purūs ir traškūs!
Rennie
2011-10-10 at 10:37 amLabai džiaugiuosi, Vitalija, kad jums patiko 🙂
Anonymous
2011-10-13 at 8:25 pmna ka,rytoj jau sis receptas bus isbandytas :)))))
Rennie
2011-10-14 at 12:57 pmSkanaus! Avietės jau, turbūt, paskutinės, ateina šalnos, gaila, bet jau uogos pasibaigs.
Indre
2013-09-27 at 1:58 pmIšbandyti ne kartą šį rudenį, įskaitant ir svarbias šventes; labai gerai įvertinti – ačiū už receptą:)
Rennie
2013-11-11 at 10:18 pmSutinku, keksiukai iš didžiosios raidės 🙂
Greta
2013-12-14 at 8:17 pmO jei bandyčiau dėti šaldytas, aišku atšildytas, avietes? kas nors gautųsi?
Ieva
2017-10-01 at 5:54 pmLabai labai skanūs gavosi!
Grėta
2017-10-26 at 2:42 pmJie yra mano patys mylimiausi keksiukai