APP/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai

Kepsninėje keptos kesadilijos

Rudenį, kol dar nesibaigė vietiniai pomidorai, kol dar dera saldieji kukurūzai, kol turguje galima nusipirkti Lietuvoje augintų aitriųjų ir saldžiųjų paprikų labai gera gaminti meksikietišką maistą. Šį savaitgalį kepsninėje kepėme kesadilijas. Kesadilijos (Quesadilla) – tai įdarytos keptos tortilijos. Labai greitai pagaminamas ir skanus užkandis. Tokias kesadilijas, su įvairiomis daržovėmis, kepiau Cobb kepsninėje beveik visą vasarą, jas labai pamėgo mano vaikai. Man su tokiomis vaišėmis irgi labai paprasta, tik pripjaustau pilną padėklą daržovių ir sūrio, o jau kiekvienas pagal savo skonį ir nuotaiką jas gaminasi ir kepasi pats. Pasistatome Cobb kepsninę tiesiai ant stalo, apsėdame ją iš visų pusių, ir kepame kiekvienas skirtingas kesadilijas, o po to vaišinamės ir ginčijamės, kieno kesadilija pati skaniausia.

Patinka man toks saulėtas, spalvingas ir sausas ruduo. Tada galima išsinešti stalą po rudenėjančiu medžiu ir valgyti krentant spalvotiems lapams. Prie šių meksikietiškų kesadilijų dar patariu kepsninėje išsikepti saldžiųjų kukurūzų burbuolių ir pasigaminti greitai paruošiamo salsa padažo. Turėsite puikų rudenišką meksikietišką vakarėlį. 

Kepsninėje keptos kesadilijos

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 10 min. ir šaldymas Kepimo laikas: 5 min.

Meksikietiška virtuvė

Sudėtis

  • 8 kvietinių miltų tortilijų
  • 200 g mocarelos sūrio
  • 4 pomidorų
  • 2 saldžiųjų paprikų
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 virto saldaus kukurūzo
  • 1 raudonojo svogūno
  • šviežių petražolių ir bazilikų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • salsa padažo

Eiga

1

Kepsninę paruošiau kepimui ant tiesioginės ugnies.

2

Daržoves nuploviau ir supjausčiau. Suraikiau sūrį. Išviriau kukurūzo burbuolę ir nupjausčiau nuo jos grūdelius.

3

Tortilijas plonai iš vienos pusės aptepiau salsa padažu, ant viršaus dėjau kelis pjaustyto sūrio gabalėlius, ant jo pjaustyto pomidoro, saldžiosios ir aitriosios paprikos, plonai pjaustytų svogūnų, apibarsčiau kukurūzų grūdeliais ir prieskoninėmis žolelėmis.

4

Kesadilijas kepiau po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Apversti jas reikia atsargiai, kad neišbyrėtų įdaras. Iškepusios kesadilijos yra traškios, sūris išsilydęs, o daržovės viduje - karštos. Iškepusios įdarytos tortilijos perpjaunamos pusiau.

5

Tokias kesadilijas galima kepti ant bet kokios kepsninės, o įdaryti viskuo, ką jūs mėgstate.

Gali patikti

11 Comments

  • Atsakyti
    Marta
    2012-10-02 at 8:55 am

    Tobulas ruduo nuotraukose. T o b u l a s.

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-10-03 at 4:21 pm

    Mielai įsiprašyčiau į hamaką 😉

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-10-03 at 5:17 pm

    bet jau savo bloge – tobula cobb reklama padaret, t o b u l a. matyt tikrai jum daug sumokejo

  • Atsakyti
    Gerbėja
    2012-10-06 at 5:51 pm

    Ot lietuviai… žmonės niekaip negali patikėti, kad gerais dalykais galima nuoširdžiai džiaugtis ir tuo dalintis su kitais…
    Gerai dar, kad Lietuvoj gražūs rudenys būna 🙂 Ir gerai, kad gerais receptais negaila dalintis. Ir nuotraukom gerom. Ir nuotaika gera.
    Ačiū Jums 🙂

  • Atsakyti
    meninix
    2012-10-06 at 6:24 pm

    labai grazu ir skaniai atrodo :)) reikes butinai isbandyti!! sekems

  • Atsakyti
    Gita
    2012-10-17 at 12:37 pm

    Aciu uz recepta IR UZ IDEJA 🙂 Isbandeme savaitgali . Puoda turiu jau keleta metu , bet niekad taip nedariau – vaikai liko is vis suzaveti,kai gali detis patys ka nori.

  • Komentuokite