APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Tailandietiški jautienos vėrinukai su keptais šparagais

Šis receptas vienas sate vėrinukų variantų, gardus, kelių kąsnių rytietiškas skanėstas ant pagaliuko. Prie jų kepsninėje kepiau šparagus ir jaunus svogūnų laiškus.

Prie šios dūmu kvepiančios vakarienės, labai tiko vynas iš Pietų Afrikos Tall Horse Pinotage, kuris yra prinokusių vaisių aromato, šilkinių taninų ir kavos bei šokolado poskonių, rekomenduojamas gerti prie kepsninėje keptos mėsos.

Tailandietiški jautienos vėrinukai su keptais šparagais

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 60 min. marinavimas Kepimo laikas: 10 min.

Sudėtis

  • Jautienos vėrinukams:
  • 500 g. jautienos nugarinės
  • 3 sukapotos česnakų skiltelės
  • saujos kapotų šviežių kalendrų
  • 4 v.š. sojų padažo
  • 4 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 4 v.š. citrinos sulčių (geriau žaliųjų)
  • 2 v.š. skysto medaus
  • 1 a.š. maltų pipirų mišinio
  • sezamo sėklų (apibarstymui)
  • apie 20 vnt. bambukinių iešmelių
  • Keptiems šparagams:
  • 250 g. šviežių žaliųjų šparagų
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v.š. sojų padažo
  • 0,5 a.š. maltų pipirų mišinio
  • sezamo sėklų (apibarstymui)
  • Keptiems svogūnų laiškams:
  • pundelio šviežių svogūnų laiškų
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v.š. sojų padažo
  • 0,5 a.š. maltų pipirų mišinio
  • sezamo sėklų (apibarstymui

Eiga

1

Pirmiausiai supjausčiau jautienos nugarinę plonomis, juostelėmis. Tos, kurios buvo per didelės dar kartą perpjoviau pusiau. Ant išmirkusių vandenyje iešmelių suvėriau pjaustytus mėsos gabaliukus.

2

Paruošiau mėsos marinatą: sumaišiau sezamų aliejų, sojų padažą, medų, citrinų sultis, pipirus ir smulkintus česnakus su kapotomis kalendromis. Šiuo marinatu užpyliau mėsą suvertą ant iešmelių ir marinavau apie valandą.

3

Šparagus plonai nulupau, nupjausčiau jų galiukus ir suvėriau dantų krapštukais po keturis, kad būtų lengviau vartyti kepant. Taip paruoštus šparagus užpyliau sumaišytu sezamų aliejumi su sojos padažu bei apibarsčiau pipirais.

4

Tokiu pačiu marinatu užpyliau ir švarius svogūnų laiškus. Daržoves marinavau apie pusvalandį.

5

Ant tiesioginės ugnies, t.y. virš įkaitusių žarijų jautienos vėrinukus kepiau po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Panašiai kepė ir daržovės, kurias kelis kartus bekepant apverčiau. Kepdama vėrinukus ir daržoves juos apibarsčiau sezamo sėklomis.

Užrašai

P.S. Panašius vėrinukus jau išbandžiau gaminti ir iš kiaulienos išpjovos, taipogi labai skaniai gavosi.

Gali patikti

7 Comments

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-06-22 at 12:10 pm

    Atrodo taip, lyg tuoj sieksiu ir pasieksiu 🙂 Ir tos vyno taurės norėčiau.. Puikus receptas!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-23 at 9:31 am

      Dėkui Aušra, tikai skanūs vėrinukai, siūlau išbandyti 🙂 Kai būsi Druskininkuose duok man žinią į FB, pasiplanuosite susitikimą.

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-06-22 at 3:42 pm

    Mmmm, smidrai/šparagai… skanumėlis 😉 Neatsisakyčiau 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-23 at 9:34 am

      Rūta, šiemet jų ganėtinai mažai valgiau, jau dabar gailiuosi, o pas jus jų, tubūt, visą pavasarį daug buvo, juk Belgija – šparagų šalis 🙂

    • Atsakyti
      Rūta
      2012-06-23 at 1:36 pm

      🙂 taip ir yra. Čia gana platus šparagų pasirinkimas: ir laukiniai, ir mažiukai, ir subrendę žali, ir balti. Būtent pastarieji laikomi Belgijos spécialité 🙂 Bet vat, griliaus – ba ba pas mus 🙂 nes gyvenam be terasos ir be kiemo 🙁

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-06-23 at 2:40 pm

    sveiki, norejau paklausti: kur jus perkate siuos nuostabius bambukinius iesmelius? aciu

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-25 at 8:38 pm

      Bambukinius iešmelius Vilniuje perku didžiosiose maximose prie kepsninių „reikaliukų“, o paskutinį kartą radau ir Druskininkų IKI, tik reikia ieškoti prie kepsninėms skirtų prekių. Tikiuosi rasite 🙂

    Komentuokite