APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Tailandietiški vištienos vėrinukai kepti kepsninėje

Be ilgų kalbų ir įžangų skubu pasidalinti puikia idėja, kaip skaniai kepsninėje išsikepti vištieną, gal šį savaitgalį dar spėsite ją išbandyti. 
Receptą suradau knygoje „Barbekiu. Mėsos, žuvies, daržovių patiekalai, desertai“, kurioje siūloma vištienos vėrinukus kepti, kaip tailandietiškus satė, su kokoso pienu, citrinžolėmis, kalendromis ir tolimųjų rytų prieskoniais. Aš receptą kiek adaptavau, pagal vietinius produktus, bet vėrinukų išvaizda ir idėja išliko ta pati. Tokie vėrinukai – puikus iškylų maistas, nes jiems visiškai nereikia lėkščių ir įrankių, tai kelių kąsnių ant laužo keptos užkandėlės. Jos labai skanios, aromatingos ir įspūdingos. Prie vėrinukų dar iškepiau marinuotų svogūnų laiškų, kuriuos galėčiau tituluoti, šio pavasario atradimu, nes jų salsvas šviežias skonis iš tiesų puikus. Visą tą gėrį valgėme su duonos skrebučiais ir jogurtiniu padažu.

Tailandietiški vištienos vėrinukai kepti kepsninėje

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 60 min. Kepimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 20 vištienos vėrinukų:
  • 500 g. vištų krūtinėlių vidinių išpjovėlių
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 a.š. kario
  • 200 ml. riebios grietinėlės
  • ryšelis šviežių krapų
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • laiškinių svogūnų papuošimui
  • Keptiems svogūnų laiškams:
  • ryšelio stambių svogūnų laiškų
  • 2 v.š. balzaminio acto
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. grūstų pipirų mišinio
  • 1 a.š. medaus
  • žiupsnelis druskos

Užrašai

P.S. Valgėme juos stovėdami, kaip „gatvės maistą“, nes šiam patiekalui nereikia nei įrankių, nei lėkščių, buvo be galo skanu. Grietinėlė neleido vištienai išsausėti, o karis ir cukrus suteikė salsvo pikantiškumo. Labai rekomenduoju!

Gali patikti

18 Comments

  • Atsakyti
    Neringa
    2012-05-25 at 11:42 am

    puikus receptas!

    as marinuoju jorugte, kefyre ar piene (pvz. kiauliena) – super skaniai gaunasi, mesa neissausejus ir sultinga!

    verinukai atrodo nuostabiai!

    grazaus savaitgalio!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-27 at 7:48 pm

      Dėkui, Neringa, savaitgalis buvo puikus. O su pienu ir kiauliena tai nustebinai, niekad nebuvau taip marinavusi 🙂

  • Atsakyti
    Nida
    2012-05-25 at 3:58 pm

    Kaip grazu ir kaip skanu… Isbandysiu pagal originalu recepta, nes atrodo, kad turetu labai gerai gautis. Kaip tik vakar isigijom didziuli grili, tai tavo patarimai labai laiku:) Laukia ilga vasara, pilna kepsnines malonumu:)

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-27 at 7:51 pm

      Tikiuosi, Nida, tau patiks 🙂 Sveikinu su nauju griliu ir linkiu skanios vasaros!

  • Atsakyti
    Jolita
    2012-05-26 at 5:37 am

    Nuostabiai atrodo! Dekui uz verinuku/ saslyku receptus, as vis renkuosi ideju ir nuvaziavus i Lietuva, planuoju kas vakara sode kepti! 😀

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-27 at 7:52 pm

      Ačiū! Jolita, šiuos vėrinukus labai rekomeduoju išbandyti.

  • Atsakyti
    Edita
    2012-05-26 at 6:23 am

    Koks viliojantis naujas derinys – kokosų piene (dievinu jį!) marinuota vištiena su marinuotais svogūnų laiškais! Labai knieti kuo greičiau išbandyti. Ypač kai šaldytuve išsirikiavę laukia visi originaliam recepte minėti ingredientai ir didžiulis pundas stambių svogūnų laiškų. 🙂

    P.S. Sulaukusi “antrojo” dilgėlyčių derliaus, vakar gaminau risotto su jomis. Tiesa, vietoj briedžiukų naudojau ruduosius pievagrybius. Šeimynai labai tiko ir patiko!

    Ačiū, Rennie, už originalias idėjas ir receptus!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-27 at 7:55 pm

      Edita, skanių vėrinukų! Labai džiugu girdėti, kad šeimynai patiko risotto, tikiuosi, ir vėrinukai patiks 🙂

  • Atsakyti
    oditele
    2012-05-26 at 8:33 am

    nuostabu! nuotraukų grožis neišpasakytas, labai labai skaniai atrodo 😉

  • Atsakyti
    Indrė
    2012-05-26 at 1:36 pm

    Aš irgi tą knygą vartydama varvinu seiles. Gaila, kad iki atostogų toli, o mieste kepsninės neturiu

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-27 at 7:59 pm

      Indre, ši knyga tikras lobynas, joje tiek gerų patarimų ir receptų. Tikiuosi šią vasarą ne mažai jų išbandyti 🙂

  • Atsakyti
    Indrė
    2012-05-26 at 1:37 pm

    Ir aš į tos knygos receptus žiūrėdama varvinu seilę ir laukiu atostogų, kur bus kepsninė 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-05-27 at 7:59 pm

      Tikiuosi, atostogos ateis greitai 🙂

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-06-16 at 7:56 am

    Sveiki, nusprendėm pabandyt, nes galima greit pamarinuoti, o kai orai staigiai kaitaliojasi, tai paprastus šašlykus kol sumarinuosi, tai ir lietus prasidės. 🙂 Tik truputį sutrikdė, nes kur sudedamosios dalys, parašyta grietinė, o aprašyme – dukart grietinėlė, tai ko gero, ir pagal nuojautą, turėtų būti grietinėlė?

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-06-18 at 8:15 am

      Dėkui, tikrai, kad turi būti greininėlė, bėgu pataisysiu 🙂

  • Atsakyti
    Dalia M.
    2013-02-19 at 1:38 am

    Sveiki, tik dabar perskaičiau Jūsų receptą. Nesenai užtikau tinklapį interneto platybėse. Tie iešmeliai taip ir šaukiasi pavasario, norisi išbandyti…. Radau tokį netikslumą: “vištų krūtinėlių vidinių išpjovėlių”. Yra tik vištų krūtinėlės ir tiek. Sėkmės.

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-03-11 at 11:01 pm

      Dalia, vištų krūtinėlės turi tokias vidines išpjovėles, jos taip ir vadinasi vidinės krūtinėlės, jos daug mažesnės, pailgos, būna prisiglaudusios prie pačių krūtinėlių, jas ir parduotuvėje atskirai supakuotas pardavinėja.

    Komentuokite