APP/ Daržovės/ Ruduo/ Užkandžiai/ Visi receptai

Keptas sūris su pomidorais

Net neskaičiuoju kiek kartų, kiekvieną rudenį, esu kepusi taip sūrį. Šis paprastas ir neįmantrus patiekalas yra labai skanus ir tinkantis prie šviežių pomidorų salotų. Jam dažniausiai naudoju parduotuvėje pirktą, nedidelį lietuvišką saldaus pieno sūrį.Jį perpjaunu išilgai pusiau, ištrinu druska, česnakais bei prieskoniais ir palieku valandėlei kad prieskoniai susigertų. Taip iškepti galite tik saldaus pieno sūrį, kuris kepdamas nesilydo, varškės sūris čia netiks. Nedidelis, pusiau perpjautas sūris, užkeptas su pomidorais, tiesiog ideali vakarienė dviems, prie jo visad pagaminu visą kalną šviežių pomidorų salotų su alyvuogių aliejumi. Tai kaip koks tradicinių salotų su sūriu variantas, tik patiektas kiek kitaip, atskirai – keptas sūris, o šalia jo – pomidorų salotos.

Keptas sūris su pomidorais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 2
Gaminimo laikas: 30 min. + marinavimas

Vegetariškas pasirinkimas

Sudėtis

  • 1 nedidelio saldaus pieno sūrio
  • 4 česnako skiltelių
  • pusės šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • pusės šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • pusės šaukštelio druskos
  • ant šaukštelio galiuko aštrių čili miltelių
  • maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4 vidutinio dydžio pomidorų
  • šviežių bazilikų ir čiobrelių, papuošimui
  • mėgstamų pomidorų salotų, pateikimui

Eiga

1

Pirmiausiai sūrį perpjaunu išilgai į dvi lygias dalis. Kiekvieną sūrio pusę atskirai ištrinu smulkiai kapotais česnakais, džiovintomis žolelėmis, druska, aštriaisiais pipirais ir aliejumi. Palieku bent pusvalandžiui, o geriausiai ir visai valandai, kad prieskoniai susigertų į sūrį.

2

Ant kepimo popieriaus ištepto aliejumi paguldau abi marinuotas sūrio puses atskirai. Ant kiekvienos jų, gausiai uždedu pjaustytų pomidorų, o viršų apibarstau druska, raudonėliais ir maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą sūrį kišu kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę kokioms 20 minučių, kol pomidorai ir sūris pilnai apkepa.

3

Iškepusį sūrį dar karštą dedu į lėkštes ir nešu į stalą kartu su šviežiomis pomidorų salotomis.

Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Ramune
    2013-09-13 at 9:38 am

    Puiki ideja, dekui. Del zurnalo – tai jis baisiai suprastejes, ko labai gaila, kiekviena menesi prasideda kazkokie ciai, bet po menesio jau ir baigiasi, jokio testinumo, redakcija arogantiska ir nesiskaito su skaitytojais, isleidziami numeriai kada sauna i galva leidejams, zodz, toli iki normaliu kulinariniu leidiniu…

  • Atsakyti
    Rennie
    2013-09-13 at 9:47 am

    Ramune, dėkui už jūsų nuomonę 🙂 Tikiuosi, su Sezoninės Virtuvės rubrika taip nenutiks 🙂 bent jau kitą mėnesį tikrai planuojame žurnale susitikti 😉 O jis , tikėkimės, ateityje augs tik į gerąją pusę!

  • Komentuoti: Ramune Atšaukti