4 knygų Gero Maisto Dienoraštis komplektas

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Kepti obuoliai su varške

Kepti obuoliai su varške
Receptas įkeltas: 2012 Žiema
Recepto šaltinis: Skaitytojos Eglės receptas

5-6

10 min. gaminimas, 20 min. kepimas

  • 5-6 dideli obuoliai
  • 200 g. riebios varškės
  • 1 v.š. grietinės
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 30 g. džiovintų slyvų
  • 30 g. džiovintų persikų
Papuošimui:
  • 4 v.š. medaus
  • 100 g. kapotų graikinių riešutų

Šiuo keptų obuolių receptu pasidalino skaitytoja Eglė Eglutytė. Jos keptų obuolių receptą, kiek pakoregavau pagal savo virtuvės spintelių turinį, šis maistingas desertas labai patiko visai mano šeimai. Tokie kepti obuoliai su varške labai tinka skaniai vakarienei arba vėlyviems savaitgalio pusryčiams. Dėkui, Egle, tikrai juos kepsiu dar ne vieną kartą!

Kiekvienais metais aš labai pasiilgstu Kalėdų laukimo, ne tiek pačių Kalėdų, kiek jų laukimo. Tas šventinis laukimas, man kaip vaikystės stebuklas, kai ore tvyro viltis, ramybė ir džiaugsmas. Tokiu metu norisi būti geram, savo artimiesiems, draugams, pažįstamiems ir visai nepažįstamiems. Norisi dovanoti džiaugsmą, dovanas ir viltį, dalintis gerais jausmais. Todėl visą gruodį kviečiu Jus dalintis savo mėgstamais receptais Sezoninės Virtuvės FB puslapyje. O aš kiekvieną savaitę vienam iš Jūsų dovanosiu po Kalėdomis kvepiančią knygą! Šią savaitę kviečiu pasidalinti savo skaniausių Kalėdinių kepsnių receptais, o pačio pačiausio kepsnio autoriui atiteks knyga „Mėsos kepsniai iš orkaitės“, kurią dovanoja pasaulio-skoniai.lt.

„Dar gyvendama kaime mus, kiemo vaikus viena garbingo amžiaus senolė vaišino gardžiais obuoliais įdarytais varške. Jie man primena vaikystę ir sukelia gražius prisiminimus, tad jo receptuką aš čia pateiksiu ;)…“

Ištrauka iš Eglės Eglutytės laiško

 

Recipe of the week

Pirmiausiai obuoliams nupjoviau viršūnėles ir išskaptavau viduriukus. Obuolius skaptuoti man patogiausiai buvo arbatiniu šaukšteliu. Taip paruoštų obuolių žievelę subadžiau šakute, kad kepdami labai neištižtų.

Varškę ištryniau su cukrumi ir prieskoniais bei grietine, sudėjau švarius pjaustytus džiovintus vaisius. Varškės masę gerai išmaišiau ir įdariau ja išskaptuotus obuolius.
Obuolius kepiau įkaitusioje 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Kol obuoliai kepė, karšto vandens vonelėje ištirpinau jau spėjusį susicukruoti medų ir sukapojau riešutus.

Iškepusius obuolius apipyliau skystu medumi ir apibarsčiau kapotais riešutais. Labai skanu ir maistinga!

Ačiū Eglei!

Recipe of the week

Komentarai

  1. Labai mielos žydros kojinaitės 😉 norėjau pagirti jau aname įraše, bet tad amą atėmė snaigės. Obuoliai irgi geri, reikės prie progos išbandyti (kai vėl turėsiu obuolių).

  2. Labai mielos žydros kojinaitės 😉 norėjau pagirti jau aname įraše, bet tad amą atėmė snaigės. Obuoliai irgi geri, reikės prie progos išbandyti (kai vėl turėsiu obuolių).

  3. Moterys,negadinkit skanaus dalyko medumi,kuris aukštesnėje temperatūroje ne tik praranda savo naudingumą,bet ir pasidaro nuodingas. Naudokit kepiniams dirbtinį medų.

  4. Labas :) Labai skaniai ir lengvai viskas atrodo, reiks būtinai išsikepti. Tik turiu klausimą: reikia valgyti iš karto, kol dar karšti, ar skanūs ir atvėsę? Ačiū. :)

  5. Iškepiau – tikrai puiki vakarienė. Gaila, kad vaikams mano nelabai patiko – jie atskirai keptus obuolius ir varškės apkepus bei virtinukus labai gerai valgo. Tai vienas valgė vien obuolius, o kitas -vien varškę:)
    Mes su vyru užskaitom – labai elegantiška vakarienė:)

  6. Iškepiau – tikrai puiki vakarienė. Gaila, kad vaikams mano nelabai patiko – jie atskirai keptus obuolius ir varškės apkepus bei virtinukus labai gerai valgo. Tai vienas valgė vien obuolius, o kitas -vien varškę:)
    Mes su vyru užskaitom – labai elegantiška vakarienė:)

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės