APP/ Pusryčiai/ Ruduo/ Visi receptai

Kepti putpelių kiaušiniai grybuose ir avokaduose

Savaitgaliais vienas svarbiausių valgymų mūsų šeimoje yra pusryčiai. Tada niekur nereikia skubėti, galima daugiau laiko praleisti virtuvėje ir ilgai valgyti maloniai besišnekučiuojantis.
Dažniausiai tokie pusryčiai jau būna kaip reikiant vėlyvi, jų sočiai privalgius, pietų tada norisi irgi vėlyvų todėl lieka laisvas geras pusdienis įvairioms malonioms veikloms. Savaitgaliais nors vieną rytą kepu šeimynai kiaušinius. Šį kartą vietoj įprastų vištų kiaušinių pusryčiams naudojau putpelių kiaušinius. Dydžiu 4 putpelių kiaušiniai prilygta 1 vištos kiaušiniui, todėl sotiems dviejų asmenų pusryčiams naudoju 12 kiaušinių. Dažniausiai putpelių kiaušiniai ir būna supakuoti po 12 vienetų. Mažieji kiaušinukai pas mane atkeliavo iš Daivos Urbanavičiūtės putpelių ūkio. Šiuos kiaušinius galima užsisakyti tiesiogiai iš ūkininkės jos virtualioje krautuvėlėje, bet šio ūkio kiaušinių rasite ir beveik kiekviename didesniame prekybos centre. Turbūt net nereikia ir rašyti kokie maistingi yra šie kiaušiniai. Ar žinojote, jog putpelės, dėl aukštesnės savo kūno temperatūros neserga salmonelėmis, todėl putpelių kiaušinius (aišku prieš tai nuplovus) drąsiai galima valgyti net žalius ar net ne visai iškeptus. Dabar jau beveik visada mano šaldytuve šalia naminių vištų kiaušinių guli ir nors viena putpelių kiaušinių pakuotė. Šį kartą be putpelių kiaušinių šaldytuve sunaudojimo laukė pievagrybiai ir pjaustytas kumpis, taip pat jau keli sunokę avokadai. Esu ne vieną kartą kepusi avokadus su vištų kiaušiais, bet tada juose reikia išėmus kauliuką padaryti didesnę ertmę, kad kiaušinio baltymas nenutekėtų per kraštus, o putpelių kiaušiniai ant iškloto kumpio patalo tilpo kaip tik. Tik grybus patariu rinktis didesnius, nes maniškiai buvo kiek per maži ir dalis baltymo nutekėpo pro šalį. Tai labai maistingi ir tikrai nekasdieniški pusryčiai.

Kepti putpelių kiaušiniai grybuose ir avokaduose

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...

Savaitgalio pusryčiams

Eiga

1

Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir sudėlite į kepimo indą. Pievagrybius nulupkite, išpjaukite jų kotelius, susitatykite kepimo skardoje šalia avokadų. Grybus su avokadais aptepkite alyvuogių aliejumi (patogiausiai būtų naudoti purškiamą aliejų), apibarstykite druską ir pipirais.

2

Kiekvieną avokado ir grybo ertmę išklokite plonai pjaustytu kumpiu, palikdami nedidelį įdubimą putpelės kiaušiniui įmušti. Pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.

3

Po dešimties minučių kepimo indą ištraukite ir į kiekvieną avokado ir grybo ertmę įmuškite po putpelės kiaušinį. Geriausiai putpelių kiaušinukai telpa į kiek didesnes grybų kepurėles, maniškiai buvo kiek per maži, tai dalis baltymo išbėgo. Kiaušinius apibarstykite maltais pipirais ir pjaustytomis aitriosiomis paprikomis. Dabar viską dar kartą pašaukite į orkaitę 10 minučių.

4

iškepusius pusryčius apibarstykite kapotomis petražolėmis ir valgykite kol neatšalo.

 

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite