APP/ Gėrimai/ Pavasaris/ Visi receptai

Kiaušininis likeris

Vienoje olandiškų receptų knygoje radau originalų kiaušininio likerio advocaat receptą, taigi, niekaip negalėjau susilaikyti nepagaminusi jo ateinančioms Velykoms. 

Jau prieš kelis metus norėjau gaminti kiaušininį likerį, bet kažkaip ta mintis ir liko ore plevėsuoti, ar gero recepto neradau, ar kiaušinių pagailėjau, dabar jau aiškiai nepamenu. Gimtadienio proga mano miela draugė Inga, kuri šiuo metu dirba ir gyvena Belgijoje, padovanojo man kulinarinį Belgijos ir Olandijos lobyną, kuriame ir suradau šį receptą.

Kiaušininis likeris

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 įvertino)
Loading...
Kiekis: 800 ml.
Gaminimo laikas: 15 min. gaminimas, 2 d. brandinimas

Sudėtis

  • 5 kiaušinių tryniai
  • 100 g. rudojo cukraus
  • 1/2 dėžutės saldaus kondensuoto pieno
  • 0,5 l. degtinės
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto

Eiga

1

Elektriniame plaktuve gerai išplakiau kiaušinių trynius, cukrų ir tarkuotą muskato riešutą.

2

Vėliau sudėjau plakti vanilinį cukrų ir kondensuotą pieną.

3

Galiausiai supyliau degtinę ir dar kartą gerai išplakiau.

4

Kiaušininį likerį supyliau į sterilizuotą butelį ir pastačiau kelioms dienoms bręsti šaltai.

Gali patikti

9 Comments

  • Atsakyti
    Laura
    2012-04-07 at 8:06 pm

    Kažkada esu dariusi labai panašų…skanumynas…mane dar lėkštė kiaušiniams sudomino – labai graži…jau seniai noriu įsigyti…kur pirkot? 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-04-10 at 9:56 am

      Laura, lėkštę visai prieš Velykas užmačiau Veisiejų blusturgyje, tai ir griebiau, nes seniai panašios norėjau 🙂

  • Atsakyti
    Vilma
    2012-04-09 at 11:51 am

    mmm gaila, kad nesumečiau aš pasigaminti šito gėrio. Nujaučiu kaip skanu turėtų būti! Užsisaugau ateičiai 🙂
    su šventėmis, kad ir beveik jau praėjusiomis!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-04-10 at 9:59 am

      Dėkui, tave irgi, Vilma, su Vėlykomis! Likeriukas tikrai skanus, vietoj deserto prie kavos 🙂 Nelauk kitų Velykų, pasigamink jį anksčiau, tikrai verta 🙂

  • Atsakyti
    Rūta
    2012-04-10 at 10:20 am

    Šaunus receptas 🙂 ir taip taikliai velykinis, kad oho 🙂
    Gražaus pavasario ir sezoninio įkvėpimo!

  • Atsakyti
    Ieva
    2013-03-30 at 11:11 pm

    Oi oi, nuodemingas reikalas 🙂 bet labai skanuuuu, tik as kondensuoto pieno suverciau visa skardine, nes man pasirode mazoka… o kai suverciau visa, tada lyg per daug, bet kaip rusai sako-eto na tiagu nevlejajet :)))))

  • Atsakyti
    Dana
    2013-12-19 at 10:11 am

    Laba diena, norejau suzinoti ar likeri galima vartoti is karto po pagaminimo ar jis turi pastoveti kazkieki laiko?

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-12-19 at 11:52 am

      Galima vartoti jau po paros, tik laikyti reikia šaldytuve ir suvartoti per kelias savaites.

  • Atsakyti
    J
    2015-12-15 at 9:22 pm

    siaip cia sirsiu medus…kiausiniu likeriui kondensuotas pienas nenaudojamas…

  • Komentuokite