Kvepianti knyga „Nostalgiški skanumynai“

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Kiniškai kepta antis

Kiniškai kepta antis
Receptas įkeltas: 2013 Žiema
Recepto šaltinis: bbcgoodfood.com

4

2,5 val.

  • 1 anties apie 2 kg
Marinatui:
  • 4 šaukštų medaus
  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukšto ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
  • 1 šaukšto penkių rūšių malto pipirų mišinio
Hoisin padažas:
  • 4 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų riešutų sviesto
  • 1 šaukšto medaus
  • 2 šaukštų ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
  • 2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 česnakų skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • ½ šaukštelio malto penkių rūšių pipirų mišinio
Pateikimui:
  • 1 poro
  • 1-2 baltųjų žieminių ridikų

Skani, traški, glazūruota saldžiai sūriu padažu, neriebi, nes kepta ant grotelių. Labai gardu ją valgyti kartu su porų ir baltųjų ridikų šiaudeliais, pasidažant į pikantišką Hoisin  padažą. Tokia antis – idealus patiekalas sekmadienį ateinantiems Kinų Naujiesiems Gyvatės Metams, sutikti. Prie tokios anties labai tinka išsikepti kiniškų blynelių.

Kai keliaudama lankausi kokiame nors tikrame didmiestyje, kuris savo teritorijoje turi ir kinų miestelį, visad stengiuosi paskanauti Pekino anties. Dažniausiai jos kaip kokie glazūruoti šikšnosparniai, nuleidę sparnus, kabo sukabinti prie kinų užkandinių ir restoranų vitrinų bei savo blizgesiu vilioja užsukti. Londone antį valgiau įsisukdama į tradicinius blynelius, o San Franciske, kuris turi vieną didžiausių chinatown’ų Šiaurės Amerikoje, antis buvo pateikta paprasčiausiai su daržovėmis ir padažu. Visad bijojau tokią antį gaminti namuose, įsivaizdavau, kad jos paruošimas reikalauja labai daug laiko. Aišku, šis receptas nėra originalus, jis kiek supaprastintas ir pritaikytas šiuolaikinei virtuvei, bet pačios anties skonis tikrai nei kiek ne prastesnis. Pirmiausiai antis nuplikoma verdančiu vandeniu, po to kepama orkaitėje ant grotelių 2 valandas, tada aptepama padažu ir gazūruojama dar likusias dvidešimt minučių. Prie Pekino anties tradiciškai pateikiami pjaustyti svogūnų laiškai ir švieži agurkai, aš juos keičiau į porus ir baltuosius žieminius ridikus, labai tiko. Prie kiniškai keptos anties būtinai pasigaminkite ir pikantiško Hoisin padažo.

Recipe of the week

Orkaitę įkaitinau iki 150 laipsnių. Antį gerai nuploviau, nupjoviau jos uodegėlę, kuri turi specifinį skonį ir kvapą. Paukštį guldžiau ant grotelių, jas įstačiau į kepimo skardą ir iš abiejų pusių gausiai nuplikiau verdančiu vandeniu. Antis po šios procedūros visa sustangrėjo, jos oda susitraukė. Paukštį nusausinau popieriniu rankšluosčiu, vandenį iš skardos išpyliau. Antį vėl guldžiau ant grotelių, jas įstačiau į tuščią skardą ir pašoviau kepti 2 valandom į orkaitę. Kepdama, karts nuo karto, ją apversdavau ant kito šono ir nupildavau iš skardos susikaupusius anties taukus, kad jie nuo ilgo kepimo nesudegtų. Anties taukus, visad atsidedu, juose labai skanu kepti daržoves.

Kol antis kepė juostelėmis susipjausčiau porą ir žieminius ridikus.

Pagaminau Hoisin padažą, suplakdama jo sudedamąsias dalis, išskyrus česnaką ir aitrųjį pipirą. Į pagamintą padažą įspaudžiau česnaką ir sudėjau smulkiai kapotą pipirą (jo sėklas išėmiau).

Susimaišiau marinatą anties aptepimui, suplakdama visas jo sudedamąsias dalis į vientisą padažą.

Po 2 valandų kepimo dešimčiai minučių padidinau orkaitės karštį iki 190 laipsnių, po to antį ištraukiau ir teptuku gerai ištepiau paruoštu marinatu vieną jos pusę bei kišau vėl 10 minučių, kad apkeptų. Po to ištraukiau, apverčiau ir ištepiau antrąją jos pusę ir vėl kišau 10 minučių apkepimui. Iškepusią glazūruotą antį sukarpiau nedideliais gabalėliais, pateikiau su padažu ir daržovėmis. Valgėme ją rankomis, apsilaižydami pirštelius, buvo labai skanu.

Laimingų Gyvatės Metų!

Recipe of the week

Komentarai

  1. jau seniai seniau svajoju iskept Pekino anti, tik vis neprisiruosiu; o tai tu jos nelaikei vertikaliai pakabintos pora dienu, kad isdziutu? visi mano skaityti recpetai tokie „intimidating“, kad man net rankos nekilo bandyti; girdejau,kad ir anties specialios reikia; gal kitiems kinieciu Naujiesiems rysiuos, is anksto suplanuosiu kelione i Filadelfijos kinieciu kvartala; P.S. ta mesa labai skanu susukti i tokius plonus blynelius, su Hoisin padazu ir su svogunu laiskais (cia tiesiog butu du zuikiai vienu suviu – ir Uzgavenes, ir kinieciu nauji metai);

    • Aušra, kaip ir rašiau, čia nėra originalus pekino anties receptas, tikrasisi daug sudėtingesnis, bet anties skonis labai panašus ir tikrai ne prastesnis :) Su ančių pasirinkimu pas mus LT liūdna, tai gaminau iš to ką turėjau. Žinok, aš apie tuos blynelius irgi buvau pagalvojusi, bet nespėjau jų prikepti, o rašydama labai pasigalėjau, nes blyneliai būtų labai tikę ir Užgavėnėms :)

    • Teisingai supratote, antį reikia kepti tik nuplikytą be druskos ir prieskonių, tas glajus, kuris tepamas kepimo pabaigoje viską kompensuoja ir tikrai būna labai labai skanu :)

  2. Ačiū už receptą, bet mes įdėjome daugiau medaus, visai netyčia, gavosi labai skaniai. Ir kitą kartą kai kepėme pamažinome riešutų sviesto, nes per daug ryškus jo skonis buvo…

  3. Padažo vietoje naudojau atlikusį glajų – jo dar privarvėjo sočiai. Tinka parduotuvinis lavašas ar tortilija kuo puikiausiai (tik vieno gamintojo jau nelaimingai įsimetė pelėsis – sudėtingas produktas, ne pirmas kartas, laimei ėmiau porą skirtingų). Riešutų sviesto ir skrudintų sezamų aliejaus neturėjau, dėjau vynuogių ir alyvuogių po pusę, bei grūdau pačius sezamus, tiko ir apskrudo ant anties savarankiškai. Agurko, laiškinių svogūnų, baltojo ridiko salotų – viskas labai pritiko. Skonis bendrai – pasakiškas. Kaip tik RIMI leido Pekino antį šaldytą labai patraukliai, tai net ir biudžetas vietoje. Ačiū!

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės