Kvepianti knyga „Nostalgiški skanumynai“

Sezonine virtuvė

maistas pagal metų laikus

Sekite mus:
  • Sekite mus Facebook
  • Youtube
  • Pinrest
  • Sekite mus Intagram

dabar sezonas

Knyga „Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“

  • Autorius: Renata Ničajienė
  • Leidėjas: Smaguris
  • Metai: 2014
  • Puslapiai: 471
  • Formatas: 20 x 24,9, kieti viršeliai
  • Kalba: Lietuvių

Kaina: 19.00 Eur
Kaina knygyne: 24.00 Eur

Knygos nebeturime.


Krautuvėles taisyklės

* - privalomi laukai

Kaina viso: 0.00 Eur



Krautuvėlės taisyklės

paysera.lt
omniva

Knyga „Sezoninė Virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“

Sezoninė virtuvė – tai knyga apie skanią kelionę per metų laikus. Ją galima pavadinti virtuvės kalendoriumi arba sezoninio maisto vadovu nuo ankstyvo pavasario iki pat vėlyvos žiemos. Knygą sudaro dvylika skyrių, kuriuose rasite tai, ką kiekvienas sezonas siūlo geriausia: vaisių, uogų, daržovių, grybų, netgi mėsos, sezoninių žuvų aprašymus, patarimus kada, su kuo ir kaip skaniausia tai valgyti, nesudėtingus ne tik skanių, bet ir naudingų patiekalų receptus.

Iš viso knygoje – daugiau nei 200 receptų ir dar tiek pat patarimų, kaip tą patį receptą pritaikyti kitam metų laikui. Lengvai rasite įvairių patiekalų pusryčių, pietų, vakarienės, vakarėlio ar šventės stalui. Knygoje šiuolaikiškai pateikti ne tik lietuviškos virtuvės patiekalai, tradiciniai knygos autorės šeimos receptai, bet ir įvairių pasaulio virtuvių valgiai, kuriuos galima nesunkiai pagaminti iš mums įprastų vietinių produktų. Čia rasite naujų skonių derinių ir įsitikinsite, jog rabarbarai tinka ne tik pyragams, iš krapų pagamintas aliejus gali tapti puikiu salotų pagardu, o vyniotinis su žemuogėmis – saldumynu, be kurio neįsivaizduojate vasaros.

Knygos autorė Renata Ničajienė, Lietuvos maisto blogosferoje žinoma Rennie slapyvardžiu. Ji jau trejus metus rašo sezoninio maisto tinklaraštį sezoninevirtuve.lt ir skatina savo skaitytojus valgyti pagal metų laikus. Visus patiekalus Renata gamina iš sezoninių daržo, sodo, miško bei ūkio gėrybių, nes vietinis derlius visada būna pats šviežiausias, todėl ir skaniausias. Autorė knygoje dalijasi sukauptomis naudingomis žiniomis, patirtimi ir dar niekur neskelbtais bei pačiais populiariausiais savo receptais.

Recipe of the week
Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week Recipe of the week

Komentarai

  1. Laba diena, jau FB rašiau, kad knyga pranoko lūkesčius, labai kokybiška, tekstai šilti ir jaukūs, receptai įdomūs, paprasti bei patogiai ir aiškiai išdėlioti. Vakar jau dariau vienas salotas, todėl norėjau paklausti, kaip gražiai ir greitai galima supjaustyti šiaudeliais morkas, obuolius ir pan. Ar jūs tam naudojate kažkokią pjaustyklę?

  2. Labą dieną, norėjau sužinoti, prie kokios leidyklos busite Knygų mugėje? Nes jūsų leidyklos neradau prie dalyvaujančių. Kokia knygos kaina mugėje? Ir ar galės gauti Jūsų autografą?
    Planuoju būti penktadienį. Ačiū už atsakymus…

    • Jolanta, aš pati Knygų Mugėje būsiu sekmadienį nuo 11.30 iki 12.30 val. leidyklos „Obuolys“ stende. Dėl knygos kainos nieko atsakyti negaliu, nes ją nustato leidykla. Iki susitikimo :)

  3. Pingback: Svogūnų pica | Saulėta virtuvė

  4. Pingback: 19 knygų. Derlius toks. - Beatos virtuvė

  5. Knyga puiki, paprasti ir gražiai pateikti receptai. Mane labai sudomino moliūgų duona, seniai norėjau išbandyti kokios duonelės receptą, o dar labai mėgstu moliūgus, vien jau šilta jų spalva sušildo… Turiu truputį užsišaldžiusi, gal galėčiau juos apvirti? Ir po to naudoti duonelei. ir dar iškilo klausimas-, jei naudoju paprastas mieles, ne sausas, kokiu santykiu jas imti? pvz. 2 šaukšteliai sausų mielių, tai kiek bus paprastų? Ačiū..

    • Jolanta, moliūgus galite išvirti, sutrinti ir nuvarvinti kiaurasamtyje, nes šiai duonai reikia naudoti sausesnę moliūgų tyrę. Jei sausas mieles keisite šviežiomis, tai jų reikėtų 4 kartus daugiau.

  6. Labas, Renata. mokėmės kartu 12 vid m-kloje:)
    smagu matyt, kad sveika gyva ir darbuojiesi:)

    Asta (ex Šimulionytė)

  7. Gavau šią knygą gimtadienio proga. Tai pati geriausia dovana! Ačiū savo geriausiai ir draugei ir Jums, Renata, už autografą su skaniu palinkėjimu.

  8. Labą dieną, ar būnant Vilniuj galima iš Jūsų tiesiogiai nusipirkti šią knygą, be persiuntimo mokesčio? Vieną jau turiu, bet noriu nupirkti sesei dovanų. Pati gyvenu Šiauliuose, bet karts nuo karto apsilankau Vilniuje. Ačiū.

  9. Laba diena, norėjau paklausti, ar naudojate kam nors šermukšnių uogas, nors dabar ne sezonas, bet pasigedau, nes draugė verda labai skanią šermukšnių uogienę…gal jūs sugalvojote dar ką nors įdomaus…tiek daug prisitaikau iš jūsų knygos, ir džiaugiuosi, kad yra daug nemėsiškų receptukų. Ačiū…

    • Jolanta, šermukšnius mėgstu džiovinti arbatai ir obuolienę su jais esu virusi, gaila, bet į knygą viskas netilpo :) Pasistengsiu rudenį kokiu receptu su šermukšniais pasidalinti.

  10. Laba diena, dar noriu paklausti, turite vis tiek daugiau patirties.. Ar sustings žele, jei į ją dėsiu „girtų“ serbentų uogų? gal teko paeksperimentuoti? Ačiū už atsakymus..kaip gera, kai yra su kuo pasikonsultuoti…

  11. Pingback: » Blog Archive » Sūrio suflė su garstyčiomis - bulviukose.lt – pagaminta namuose!

  12. Pingback: » Blog Archive » Keptos kuojos su migdolų padažu - bulviukose.lt – pagaminta namuose!

  13. Labai nuostabi knyga. Kvepia, skleidzia teigiama energija, pataria ir neatsibosta. Vartau ir vartau, jau ir ne viena recepta isbandziau ir su dideliu malonumu laukiu metu ir darzoviu kaitos :)
    Be to, dovanosiu geriausiai draugei – vestuviu prroga :)

  14. Laba diena, norėjau paklausti, ar rauginate burokėlius?
    Gal galėtumėt pasidalinti receptu? Ir šiaip domina rauginamos daržovės. Nelabai turiu patirties su jomis…Ačiū.

    • Sveiki, šiuo metu yra pasibaigęs knygos tiražas, bet labai tikiuosi, kad leidykla šią mano knygą perleis. Būtinai duosiu žinią :)

    • Sveiki, Orinta, malonu, kad domitės. Šiuo metu yra pasibaigęs šios knygos tiražas, artimiausiu metu jos greičiausiai dar nebus, bet mes galvojame apie knygos perspaudinimą :)

Rašyti komentarą

Populiariausi

Prisijunkite

Pamirštas slaptažodis

Registruokitės