APP/ Gėrimai/ Visi receptai/ Žiema

Kokosinė CHAI LATTE arbata

Šio savaitgalio planas išeiti ilgam pasivaikščiojimui į apsnigtą mišką! Vienas iš naujametinių pažadų sau, šiemet buvo, kuo daugiau laiko praleisti gryname ore. O kai metai prasidėjo tokio grožio balta žiema, šiuos pažadus vykdyti visai nesunku. Kad pasivaikščiojimas būtų dar malonesnis ir išėjusi ilgiau nesušalčiau, planuoju su savimi pasiimti termo puodelį su šildačiu gėrimu. Vienas iš šiuo metu mano mėgstamiausių – kokosinė chai latte arbata. Ji dieviškai kvepia ir akimirksniu sušildo ne tik šiluma, bet ir iš jos sklindančiais aromatais: cinamono, kardamono, imbiero, muskatų. Tradiciškai tokia arbata ruošiama su paprastu pienu, bet esu ją išbandžiusi ir su augaliniais: migdolų, avižų, kokosų pienais. Visgi man ji skaniausia su kokosų pienu, gaunasi tokio šildančiai egzotinio skonio. Pasiruošti tokią arbatą labai paprasta, o jei norite, kad būtų su puta, galite ją trumpai paplakti elektriniu plaktuvu. Tada tik beliks kokosinę chai latte susipilti į termosą ar išpilstyti į termo puodelius ir jaukiai traukti grožėtis apsnigtu mišku.

Jau esu prasitarusi, kad su šeima mėgstame iškylauti ir gaminti gamtoje, o šiemet Kalėdų Senelis po egle iškyloms padovanojo ir specialų nešiojamos COBB  kepsninės virduliuką. Todėl tarpušvenčiu šią arbatą išbandėme pasiruošti terasoje Drukininkuose su vaizdu į mišką. COBB kepsninę turime jau daugiau nei 6 metus, o kai užmačiau jog šis gamintojas pasipildė patogiais kepsninės priedais, nesusilaikiau, kaip užsimaniau šio lauko virduliuko. Prie jo dar priklauso ir keli stilingi metaliniai puodeliai su specialiomis įmautėmis, saugančiomis rankas nuo karščio. Jau dabar planuoju, kaip vasarą kempingausime ir patogiai gamtoje užsikaisiu kavos ar arbatos. Turiu pripažinti, kad ši patogi nešiojama kepsninė, kaip ir kokybiška palapinė, yra viena geriausių investicijų mėgstantiems turistauti. 

Kokosinė CHAI LATTE arbata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
Kiekis: 750 ml
Gaminimo laikas: 10 min.

Sudėtis

  • 500 ml verdančio vandens
  • 250 ml kokosų pieno
  • 3 kupini šaukšteliai juodosios arbatos
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio kardamono
  • 1/2 šaukštelio imbiero
  • 1/2 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
  • kelių lašų vanilės ekstrakto
  • kelių gvazdikėlių
  • kelių žvaigždinių anyžių
  • kelių šaukštų klevų sirupo pagal skonį

Eiga

1

Vandenį užvirkite. Į jį sudėkite visus prieskonius bei kelias minutes pavirkite. Kai prieskoniai pradės skleisti savo kvapus į vandenį suberkite arbatžoles, pamaišykite ir kaitinkite dar kelias minutes. Galiausiai supilkite kokosų pieną, palaukiite, kol skystis užkais ir iš karto nukelkite. Nukėlę nuo ugnies kelioms minutėms palikite arbatą uždengę gerai pritraukti.

2

Paruoštą arbatą perkoškite ir saldinkite klevų sirupu. Jei norite, kad gėrimas būtų su puta, trumpai paplakite jį plaktuvu. Pilkite į termosą ar termo puodelį ir keliaukite mėgautis grynu oru.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su www.griliai.lt

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite