APP/ Daržovės/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai

Kopūstienė su žaliuokėmis

Ši sriuba kiekvieną rudenį, vos tik pradeda dygti žaliuokės, visad būna įtraukta į mūsų šeimos meniu.
Prisipažinsiu, kad ją dažniau valgau pas mamą, nei verdu pati. Mamos kopūstienė su tėčio rinktomis žaliuokėmis nerealiai skani, tokia pat skani kaip ir kažkada buvo močiutės „kopūscienė su zelionkomis“. Todėl savaitgalį, vos tik Halės turguje užmačiau žaliuokių, nesusilaikiau ir susiruošiau šią sriubą išsivirti pati. Paskambinau mamai ir visą procesą išsiklausinėjau iki smulkmenų. Mano žaliuokių sriuba gavosi labai skani, bet ne tokia nereali, kaip mano mamos, net neįsivaizduoju, kokių burtų ji į ją pripučia. Greičiausiai didžiausias burtas yra tame, kad valgydama mamos sriubą, tuo skaniu momentu, vis dar jaučiuosi vaikas, maža laiminga mergaitė, sėdinti prie didelės garuojančios sriubos lėkštės.

Kopūstienė su žaliuokėmis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 10-12
Kepimo laikas: 45 min.

Dzūkiška virtuvė

Sudėtis

  • 1 kg kopūsto
  • 200 g šviežių žaliuokių
  • 1 svogūno
  • 1 antaninio obuolio
  • 2 morkų
  • 2-3 litrų daržovių sultinio arba vandens
  • 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
  • kelių laurų lapelių ir juodųjų pipirų
  • druskos ir cukraus, pagal skonį
  • ryšelio petražolių

Eiga

1

Pirmiausiai nuploviau žaliuokes. Žaliuokės, turbūt, patys purviniausi grybai, jos visos smėlėtos, taigi plauti jas reikia itin atidžiai. Žaliuokes užmerkiau vandenyje, kad nusėstų smėlis ir atskirai po vieną trindama šepetėliu ploviau jas po tekančiu vandeniu.

2

Puode ant aliejaus pakepiau smulkiai pjaustytą svogūną ir morkas. Kai daržovės apkepė supyliau daržovių sultinį, nors mama į šią sriubą pila paprasčiausią vandenį. Sriubai užvirus sudėjau pjaustytus kopūstus ir švarias žaliuokes.

3

Obuolį nulupau, sutarkavau ir įdėjau į verdančią sriubą. Sriubą skaninau lauro lapais, pipirų žirneliais druska ir cukrumi. Sriubą ant mažos ugnies viriau apie pusvalandį.

4

Išvirusią sriubą valgėme su grietine ir juoda duona.

 

Gali patikti

5 Comments

  • Atsakyti
    Aušra
    2012-10-16 at 11:41 am

    Keistas dalykas ta telepatija. Tarp mudviejų šis reiškinys kartojasi, ypač gaminant kažką skanaus 🙂 Man atrodo, kad su raugintais kopūstais būtų dar gardesnė šį sriuba, o gal čia skonio reikalas..

  • Atsakyti
    Vika
    2012-10-16 at 12:12 pm

    va čia tai gėris, kai už lango tokia dargana.

  • Atsakyti
    Odeta
    2012-10-17 at 11:57 am

    Aš dažniausiai grybus tiek šviežius tiek džiovintus verdu su raugintais kopūstais. Kaip užsinorėjau sriubos, grybienės, o tai jūs merginos abi su Aušra erzinatės:)

  • Komentuoti: Odeta Atšaukti